ishal

Strbrkr

Yeni Üye
Katılım
6 Tem 2026
Mesajlar
5
Konum
Kocaeli
1yaşında erkek muhabbetkuşum üç gündür ishaldi 26 haziranda veterinere götürdüm. Veteriner sadece elinde bakarak ecoli dedi ve Killoxacin, probiyotik ve vitamin yazdı. 4 gün antbiyotik, 5 gün entrobac dün de btamin forte verdim ama dışkısınınsulu kısmı hala fazla. Kafesi sirkeyle temizlerdim şimdi Virkon s kullanmaya başladım.Enerjisi yerinde.Dal darı çok yiyor. Ayrıca Munich vet alfamin aldım. vitaminden ne kadar sonra başlamalıyım , aynı anda gaga taşı sebze,meyve vs verile bilir mi?
 

Ekli dosyalar

  • 20260704_103659 (2).webp
    20260704_103659 (2).webp
    854 KB · Görüntüleme: 3
Geçmiş olsun. Alfamin bir antibiyotik değil, asitliği düzenleyici ve koruyucu bir yem katkı maddesidir yani takviyedir. Bundan dolayı her an başlayabilirsiniz sakıncası olmaz. Lakin tedavi etme konusunda faydası zayıf kalacaktır. Bu gibi ürünler hastalık gözlemlenmeden, koruyucu maksatla kullanılıyor daha çok. Temelde sadece pH (asitlik) dengesini düzenlemek için tasarlanmıştır. Asidik ortam yaratıldığında zararlı bakteriler bir seviye baskılanabilir, sindirim florasını desteği olur.
 
Gece karanlıkta şu içmediği için heralde sabahları dışkısı düzgün oluyor sonra tekrar sulu yapıyor.. Şu anda da düzgün yapıyor Btamin forte ya da elektrolit vs alakası olabilir mi?Kuştan anlayan veteriner yok.Sadece antibiyotik, sonra probiyotik verip saviyorlar.
 
Bilmiyorum .Bir siringaya çekip verdi. Hatta o kadar az vermişti ki ilk damlatmaya çalıştığımda hepsi fışkırdi. Tekrar istedim. Bugün yine sulu yapıyor. Başka veterinere goturmenin farkedicegini sanmıyorum. Kuş uzmanı yok. Enerjisi konuşması aynı devam ama belli etmiyorlar ne yapabilirim?
 
Güncel bir video isteyeceğim. Özellikle bu aylarda tüy değişimleri sık oluyor ve dışkı sulanma vakaları artıyor.
 
Görüntü ve algı açıklığına bakınca maşallah dikkatli ve sağlıklı görünüyor. Dışkılar her zaman kusursuz görünümde olmayabilir. Bir çok nedeni olabilir tıpkı bizlerde olduğu gibi. İlk olarak bu gibi durumlarda iyi bir probiyotik/prebiyotik ve elektrolit ürünler kullanmakta yarar var. Haftada 2-3 gün verilmesi kıymetli olur. Dr. Brockamp | Probac 1000 Probiyotik Ve Elektrolit Karışımı gibi bir ürün alınabilir, bulabilirseniz bira mayası da faydalı olur.
Röhnfried Pavifac Polenli Bira Mayası veya Natural Vitaminor Doğal B Vitaminli Zengin Bira Mayası tercih edilebilir. Önerdiğim ürünler yeme ve meyveye serpiştirilebilir.
Açıkçası kuşlar çok meyveci değiller ve şeker sorunsalından dolayı yeşillik öncelikli verilmesi tavsiye edilir.
 
Antibiyotikten sonra Entrobac ve rohnfried btamin verdim. Bugün munich vet alfamin ,kanarya yemi dal darı verdim . yazdıklarınızı da alırım, internetten. İshalden korktuğum için hiç marul,salatalık gibi yeşillik vermemiştim.Havuc elma seviyor en çok. Vitakraft ,quik yem alıyordum. Vitakraft yemde bal varmış. Onun yerine daha iyi bir markaya geçicem .
 
Geri
Üst