Haşlanmış mısır vermiştimFarklı bir gida verildi mi son günlerde
Haşlanmış mısır vermiştimFarklı bir gida verildi mi son günlerde
Tamam teşekkür ederim hafta iki kez probiyotik ve elektrolyt veriyorum.bir kaç gün daha gözlem yapalım olur mu? Bu sürede kuşlar için üretilmiş probiyotik takviyesini es geçmeyiniz.
Sayın Hocam gerçekten faydalı bilgiler.Emeğinize teşekkür ederim.Saygılarımı sunarım.Kuş Dışkıları Hastalık Teşhisi
Çoğu zaman kafes tabanında anormal dışkılar gözlemleriz. Kayda geçmiş ve bilenen bazı hastalıkların varlığında görülen dışkılar görsellerde ki gibidir;
Ekli dosyayı görüntüle 1434Ekli dosyayı görüntüle 1435Ekli dosyayı görüntüle 1436Ekli dosyayı görüntüle 1437Ekli dosyayı görüntüle 1438Ekli dosyayı görüntüle 1439Ekli dosyayı görüntüle 1440Ekli dosyayı görüntüle 1441Ekli dosyayı görüntüle 1442Ekli dosyayı görüntüle 1443Ekli dosyayı görüntüle 1444Ekli dosyayı görüntüle 1445Ekli dosyayı görüntüle 1446Ekli dosyayı görüntüle 1447Ekli dosyayı görüntüle 1448Ekli dosyayı görüntüle 1449Ekli dosyayı görüntüle 1450
Yeni bir konu açarak destek talep edebilirsiniz.Bakteriyel ve mantar enfeksiyonu olan bir kuşa neler yapılmalı? E-1
Teşekkürler, bu önerileri uygulayalım öyleyse.Sadece dişi yapıyor ise kabul edilebilir. Sarı dışkılama bir çok anlama gelebiliyor. Öncelikle elinizde varsa yumurtlama bitince sulphamazethine ile müdahale ediniz. 2 günde ishalini kesmesi gerekir. Şu aşamada ise yapabileceğiniz tek şey divitsol gibi pektim içeren bir ürün kullanmak.
Toparlamadi ise divitsol kesebilirsiniz. Anlaşılan premikslerle toparlamayacak. Şuan bebek olmadığı için ilaç kullanilabilir. Güncel bir dışkı atabilir misiniz?Boş çıkan yumurtalardan sonra kuluçka süresi bitmiş kuşumuzun ishali halen geçmiş değil 3 gündür divitsol kullanıyoruz, daha fayda göremedik.
Başka bir öneriniz var mı ?
Birde divitsol daha ne kadar verilmeli?
Şu anda toparladı gibi bazı dışkısı normal bazısı çok olmasa da hafif cıvık.Toparlamadi ise divitsol kesebilirsiniz. Anlaşılan premikslerle toparlamayacak. Şuan bebek olmadığı için ilaç kullanilabilir. Güncel bir dışkı atabilir misiniz?
Birde kanarya yemi iyi gelir diye okumuştum ama doğru mudur ?Toparlamadi ise divitsol kesebilirsiniz. Anlaşılan premikslerle toparlamayacak. Şuan bebek olmadığı için ilaç kullanilabilir. Güncel bir dışkı atabilir misiniz?
Böyle birşey yapmak küçüklük hayalim. Büyüdüğüm de böyle küçük bir odayı dediğiniz gibi dizayn edip o konuda kendimi yetiştirmeyi çok istiyorum. Tabi herşey bu kadar basit deil, ama işin sırrını çözdükten, ilmini öğrendikten sonra çokta zor olamaz heralde. Sonuçta dışkıda hangi bakterinin olduğunu anlayınca kullanılması gereken ilaçlar belli. A 101 deki mikroskoptan zamanında bizim buraya geldiğinde bir tane almıştım ve o kadar iyi olduğu söylenemez çok büyütmüyor, 3 seçeneği var 100x, 200x, 450x.Ne kadar büyüttüğüyle ilgili bir video çektim, onuda aşağıya koyuyorum. Kullanım klavuzunda yazdığı gibi kisti hazırladım ve mikroskobun altına koydum. Ama delik biraz küçük olduğu için çok iyi çekemedim kusura bakmayın. 450x de kuş dışkısı aşağıdaki gibi gözüküyor;Bugün Doktor Pol' ü izledim bugünkü hastaları hep kanatlilardi. Birinden dışkı örneği alip mikroskopta inceledi koksidiyoz teshisi koydu, birinde asiri tüy dökümü ve kaşıntı sebebiyle kuştan deri kazıntısı ve tüy örneği alip akar kontrolü yapti temiz cikti, A vitamini eksikliği teşhisi koydu. Yapilan işlemler çok basit gibi görünse de illa ki bunun ihtisasını yapmak gerekliliği vardir. Evinde bir iki kuş besleyenden ziyade büyük üreticiler mikroskop alip kendilerini bu konuda yetistirerek en azindan dış parazit tespiti dahi yapabilirler ya da bilinen bazı bakteriyel hastaliklari tespit edebilirler diye düşündüm. Bu kadar kolay olsa bu zamana kadar mutlaka birileri yapardi diye de düşündüm İnternette mesela a101 de bile satisi var uygun fiyata ama iş görür mü bilemedim. Belki aramizda laborant olan arkadaşlar varsa olurunu olmazini daha iyi bilirler
Evet bazılarının tespiti için uygun olmayabiliyor. Ancak detaylarını bilememEvet bazi bakterilerin tespitinde boyama yapmak gerekiyor diye okumuştum, bir de dışkıda cikmayan bakteriler var diyordu Ayhan hoca Ama bu mikroskop akarları görmede bence yardimci olur, denemek için ev akarlarina bakilabilir mesela