Kuşlarımın dışkısı normal mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Akşam yatmalarından 4 saat önce yemlikler ve suluklarını alın. Sabah evden çıkma saatinizden 1-1.5 saat önce kalkıp yarım suluğa mercimek kadar ilaç katarak verin. Suyu içtiklerini görnenizden itibaren 1 saat sonra yemlikleri i de takıp çıkabilirsiniz.
Yemlikleri de mi çıkarıyoruz hocam 😂 suluk çıkarıyorduk normalde. Yarım suluk yeter heralde 2 kuşa demi ? Gerçi çok içmiyorlar kış günü. Erkek suluğu takınca içiyor normalde de yeni gelen dişinin hiç su içtiğini görmedim. İnşaAllah içtiğini görürüm sabah

Susamaları için 4 saat önce suluğu alın dedim zaten. İçer merak etmeyin. 5 saat önce suluğu 3 saat önce de yemlikleri alın. Kesin içer bu şekilde.

Nilverm varsa tek seferlik kullanılabilir.
Hocam bugün sabah suluğa koydum. @Selçuk YÜKSEL hocamın tarif ettiği gibi yaptım. Bugün akşam alacam suluğu eve gidince. Ve başka kullanmayacaz doğru mu ? Bi kaç yerde 2-3 gün kullanım 10-15 gün sonra 1 gün falan kullanın diyorlardı. Biz bugün akşamdan sonra Bidaha kullanacak mıyız ? Ve bu ilaçtan sonra normal su mu probiyotik falan mı vermemiz gerekiyor ?

Hocam bugün sabah suluğa koydum. @Selçuk YÜKSEL hocamın tarif ettiği gibi yaptım. Bugün akşam alacam suluğu eve gidince. Ve başka kullanmayacaz doğru mu ? Bi kaç yerde 2-3 gün kullanım 10-15 gün sonra 1 gün falan kullanın diyorlardı. Biz bugün akşamdan sonra Bidaha kullanacak mıyız ? Ve bu ilaçtan sonra normal su mu probiyotik falan mı vermemiz gerekiyor ?
Bir de sormayı unuttum. Bu ilacı kullandıktan sonra ağzını kapatıp hava almasın diye lastikledim ve kendi kutusuna koydum. Güneş görmeyen bir dolabın içinde ne kadar süre durabilir. Skt 2028

Bir de sormayı unuttum. Bu ilacı kullandıktan sonra ağzını kapatıp hava almasın diye lastikledim ve kendi kutusuna koydum. Güneş görmeyen bir dolabın içinde ne kadar süre durabilir. Skt 2028
Eve gidince suyu alıp 2 saat sonra probiyotikli su verin. 15 gün sonra nir kez daha uygulanacak. 6 ayda bir önlem amaçlı kullanılabilir ama şart da değil belirti vermeden kullanmam ben. Benim bakış açım hastalık yoksa ilaç da yok şeklindedir. Ama iç dış parazit konusunda risk almak istemeyene de bir şey demem.

Eve gidince suyu alıp 2 saat sonra probiyotikli su verin. 15 gün sonra nir kez daha uygulanacak. 6 ayda bir önlem amaçlı kullanılabilir ama şart da değil belirti vermeden kullanmam ben. Benim bakış açım hastalık yoksa ilaç da yok şeklindedir. Ama iç dış parazit konusunda risk almak istemeyene de bir şey demem.
Banada göre de bir belirti yoktu hocam 😂 dışkıyı atınca @Doğanay Y. hocam tek seferlik kullanılabilir dedi. O yüzden aldım. Kaşıntı falan olsa dış parazit falan derim ama dışkıda parazit falan var mı yok mu çok anladığım bişey değil. Dış parazit için dediğiniz gibi neem yağı kullanmıştık. Daha önce enseden de vilmectin kullanmıştık. Arada gagasına ayaklarına beslesin diye neem yağını sürüyorum. Hastalık durumu gözlemlemedikçe de bişey kullanmıyorum bende. Normal yemi meyve sebzesi probiyotik ve vitaminleri kullanıyorum sadece

Banada göre de bir belirti yoktu hocam 😂 dışkıyı atınca @Doğanay Y. hocam tek seferlik kullanılabilir dedi. O yüzden aldım. Kaşıntı falan olsa dış parazit falan derim ama dışkıda parazit falan var mı yok mu çok anladığım bişey değil. Dış parazit için dediğiniz gibi neem yağı kullanmıştık. Daha önce enseden de vilmectin kullanmıştık. Arada gagasına ayaklarına beslesin diye neem yağını sürüyorum. Hastalık durumu gözlemlemedikçe de bişey kullanmıyorum bende. Normal yemi meyve sebzesi probiyotik ve vitaminleri kullanıyorum sadece
Doğanay hocam dış parazit değilde olası iç parazite önlem amaçlı önerdi zaten. O ihtimali elemek adına. Önerisinde haklı yeni gelen bir kuş ve iç parazit var mı yok mu akılda soru işareti kalmaması adına 👍

Doğanay hocam dış parazit değilde olası iç parazite önlem amaçlı önerdi zaten. O ihtimali elemek adına. Önerisinde haklı yeni gelen bir kuş ve iç parazit var mı yok mu akılda soru işareti kalmaması adına 👍
Anladım dediğinizi hocam dışkıdan paraziti anlamam. Yani hayvan kaşınsa yada kabarık halsiz dursa onu anlarım. Dışkıda şekil renk değişikliği de anlarım. Ama dışkıdan parazit yada ne hastalığı var onu anlamam. Yani bildiğim konular değil onu anlatmaya çalışmıştım.O yüzden size soruyorum 😊 teşekkür ederim desteğiniz için

Hanım benden önce gelmişti. O suluğu almış eve girmeden önce bağırıp duruyorlardı diyor. 1 saat falan önce probiyotikli suyu koymuştum. Kafes tabanına serdiğim peçeteyi kaldırıp atmışlar telin altından çekip 😂 mecbur yine kafes temizlemem gerekecek. Temizledikten sonra dışkıları da paylaşırım hocam

Hanım benden önce gelmişti. O suluğu almış eve girmeden önce bağırıp duruyorlardı diyor. 1 saat falan önce probiyotikli suyu koymuştum. Kafes tabanına serdiğim peçeteyi kaldırıp atmışlar telin altından çekip 😂 mecbur yine kafes temizlemem gerekecek. Temizledikten sonra dışkıları da paylaşırım hocam
Temizlikten esnasında dışarı çıkıp biraz zorla girdikleri için fazla bişey yapmadılar ama kafese girdikten sonraki dışkılar bu şekilde hocam

Ekli dosyalar

• a3ab82ab-9e29-41cb-9d91-27e0286e8d48.jpeg
    a3ab82ab-9e29-41cb-9d91-27e0286e8d48.jpeg
    456.8 KB · Görüntüleme: 9
  • 9588d1e5-ad0b-4fca-85e1-94a849daa063.jpeg
    9588d1e5-ad0b-4fca-85e1-94a849daa063.jpeg
    241.7 KB · Görüntüleme: 5
  • e34c713b-dcbb-43da-a4bd-507dc9e37fdb.jpeg
    e34c713b-dcbb-43da-a4bd-507dc9e37fdb.jpeg
    382.3 KB · Görüntüleme: 10
fena görünmüyor aslında

Sabah evden çıkarken dişi fotodaki gibi duruyordu ve biraz sessizdi inşaAllah hasta falan değildir. Bi kaç tane yine idrar kısmı yeşil dışkı vardı. Eve gidince tekrar bakacam hocam.

Ekli dosyalar

• ed14c5fb-445e-4a2c-84cf-4588ad0eaa63.jpeg
    ed14c5fb-445e-4a2c-84cf-4588ad0eaa63.jpeg
    429.8 KB · Görüntüleme: 7
Sadece resimle değerlendirmek doğru olmaz ama kuş hasta gibi durmuyor. Erine trip atıyor o anda 😂

Bıktık bunların tavır tribinden 😂 o erkeğe trip atıyor erkek bizi ısırıyor 😂 akşam gittiğimde gayet neşelilerdi zaten hocam. Sabah çıkarken de baya hareketlilerdi. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi çok şükür

Geri