Yani genç bir dişi için yaşanabilecek en ciddi sorun yumurta sıkışması. Diğer problem ise bebek büyütme niyetinin olmaması. Yani çoğu zaman yumurta yapıp ilgilenmeme durumu erken üreyen dişilerde gözlemlenebiliyor.
Yani genç bir dişi için yaşanabilecek en ciddi sorun yumurta sıkışması. Diğer problem ise bebek büyütme niyetinin olmaması. Yani çoğu zaman yumurta yapıp ilgilenmeme durumu erken üreyen dişilerde gözlemlenebiliyor.
sıkışma durumları aslında nadir gözlemleniyor. Yeterli genişleme gözlemlenirse kloakta genelde sorun olmuyor ancak önlem almakta fayda var. Beslenmesi biraz değiştirilebilir. Yumurtlama evresinin başlayacağından emin olduktan sonra biraz daha yumuşak gıda (mutlaka kanatlı oil veya zeytinyağı eklenmiş) vermeyi ihmal etmeyiniz. Bunun yanı sıra Kalsiyum ve D vit de çok önemli.Bugün sabahta çiftleştiklerini gördüm hocam. Yani yuvalığı sökeyim diyecem yuvalıkla alakalı bişey olduğunu sanmıyorum. Çünkü kafes tabanında çiftleşiyorlardı. Yumurta yapıp ilgilenip ilgilenmemesi benim için çok önemli değil hocam. Yani şu aşamada dişiye birşey olmasın yumurtayı sağlıklı bir şekilde çıkarsın. Yumurta boş olmuş üzerine yatmamış çok problem değil. Benim korktuğumda yumurta sıkışır mı yada dişiye birşey olur mu diye düşünüyorum. Sürekli uçuyorsa sıkışmaz demişti Selçuk hocam ama yine de sıkışma ihtimali oluyor mu
sıkışma durumları aslında nadir gözlemleniyor. Yeterli genişleme gözlemlenirse kloakta genelde sorun olmuyor ancak önlem almakta fayda var. Beslenmesi biraz değiştirilebilir. Yumurtlama evresinin başlayacağından emin olduktan sonra biraz daha yumuşak gıda (mutlaka kanatlı oil veya zeytinyağı eklenmiş) vermeyi ihmal etmeyiniz. Bunun yanı sıra Kalsiyum ve D vit de çok önemli.
Kuş türü fark etmez, başlığa aldırmayınız.Sultan Papağanları Konu 'Sultan Papağanı Yumurta Tıkanması'
Sultan Papağanlarında Yumurta Tıkanması Sorunu
Yumurta Tıkanması Riskini Artıran Faktörler
Küçük Cinsler: Yumurta tıkanması; muhabbet kuşları, cockatiel, kanarya ve ispinozlar gibi küçük kuşlarda daha sıklıkla görülmektedir.
Güçlü Bağlılık: Risk, tek yaşayan ve sahiplerine aşırı bağlanan dişi kuşlarda daha yüksektir. Aynalara veya belirli oyuncaklara aşırı bağlılık gösteren kuşlar, yumurta tıkanmasına daha fazla yakalanmaktadırlar.
Kuluçka sayısı: Plansız üretim uygulamalarının sonucu olarak tekrar tekrar kuluçkaya yatırılan (mesela, yumurtalar veya yavru...
- Doğanay Y.
- Cevaplar: 0
- Forum: Kuşların Üretimi
nekton msa olabilir veya eczaneden geçici olarak bebekler için üretilen kalsiyum + dvit ürünleri sorulabilir.
ayrıca denenebilir.Kalamar Kemiği yerine Yumurta Kabuğu
Kalamar Kemiği yerine Yumurta Kabuğu kullanılır mı?
Hem genç hem de yetişkin kuşların diyetlerinde kalsiyum ihtiyacı vardır. Kalsiyum eksikliği, büyüyen kuşlarda gelişimsel sorunlara neden olabilir. Kalsiyum eksikliği erişkinlerde zayıf kemiklere neden olabilir, damızlık dişilerde yumurta bağlanmasına veya zayıf yumurta kabuklarına neden olabilir. Aynı zamanda kalsiyum eksiklikleri kısmi yada ani gelişen felçlere sebep olabilmektedir. Bu nedenle mutlaka kalsiyum karşılayacakları besinleri kuşlarınıza sunmanız gerekir.
Yıllardır...
- Doğanay Y.
- kalsiyum için yumurta kuşlar için yumurta kabuğu
- Cevaplar: 20
- Forum: Kuşlar için Sağlık ve Bakım Ürünleri
Yumurta kabuğu veriyorum hocam yumurta kaynatıp verirken kabuklarını da içerisine atıyordum. Kalsiyum ve D vit bakayım
Yarım suluğa 5 damla katılabilir. K2 kullanılır evet.@Doğanay Y. hocam eşim şöyle bir ürün almış hem d3 hem k2 var değerleri de fotoğrafta var. K2 vitamini kuşlarda kullanılıyormuydu ? Kullanıyorsak 100ml suya 1 damla şeklinde mi kullanayım ?
Yarım suluğa 5 damla katılabilir. K2 kullanılır evet.
Hocam ben sadece k2 içeriyor sandım. D3 suya katılmaz zaten suda homojen dağılmaz.Hocam d3k2 olarak geçiyor ikisi aynı şişede 5 damla çok olmaz mı ? Yani bilmediğim için soruyorum
Hocam ben sadece k2 içeriyor sandım. D3 suya katılmaz zaten suda homojen dağılmaz.
Kuşların suyuna katılabilecek şekilde formüle edilmişse o verilebilir. Ama yukarıda yazdığınız ürün suda çözünmez maalesefBenim verdiğim bi vitaminin içinde de yazıyordu hocam d3 diye. O zaman bunu kuşlara veremiyor muyuz ? İçerisinde zeytinyağı da varmış sanırım daha iyi çözünsün diye
Kuşların suyuna katılabilecek şekilde formüle edilmişse o verilebilir. Ama yukarıda yazdığınız ürün suda çözünmez maalesef
Hocam kullandığınız takviyelerde D vitamini vardır mutlaka. Hemen her takviyede oluyor. İçeriklerine bir bakın derim. Ekstra almanıza gerek yok. Kalsiyum ihtiyacını da gaga taşından karşılasın ki aynı zamanda gaga bilemiş olsun.
Aynen onlar yeterlidir
Hocam d vitamini oranı fazla biraz yarım damla anca verilir.Ağızdan bir damla verebilirsiniz.