Kuşlarımın dışkısı normal mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yani genç bir dişi için yaşanabilecek en ciddi sorun yumurta sıkışması. Diğer problem ise bebek büyütme niyetinin olmaması. Yani çoğu zaman yumurta yapıp ilgilenmeme durumu erken üreyen dişilerde gözlemlenebiliyor.

Yani genç bir dişi için yaşanabilecek en ciddi sorun yumurta sıkışması. Diğer problem ise bebek büyütme niyetinin olmaması. Yani çoğu zaman yumurta yapıp ilgilenmeme durumu erken üreyen dişilerde gözlemlenebiliyor.

Bugün sabahta çiftleştiklerini gördüm hocam. Yani yuvalığı sökeyim diyecem yuvalıkla alakalı bişey olduğunu sanmıyorum. Çünkü kafes tabanında çiftleşiyorlardı. Yumurta yapıp ilgilenip ilgilenmemesi benim için çok önemli değil hocam. Yani şu aşamada dişiye birşey olmasın yumurtayı sağlıklı bir şekilde çıkarsın. Yumurta boş olmuş üzerine yatmamış çok problem değil. Benim korktuğumda yumurta sıkışır mı yada dişiye birşey olur mu diye düşünüyorum. Sürekli uçuyorsa sıkışmaz demişti Selçuk hocam ama yine de sıkışma ihtimali oluyor mu

Bugün sabahta çiftleştiklerini gördüm hocam. Yani yuvalığı sökeyim diyecem yuvalıkla alakalı bişey olduğunu sanmıyorum. Çünkü kafes tabanında çiftleşiyorlardı. Yumurta yapıp ilgilenip ilgilenmemesi benim için çok önemli değil hocam. Yani şu aşamada dişiye birşey olmasın yumurtayı sağlıklı bir şekilde çıkarsın. Yumurta boş olmuş üzerine yatmamış çok problem değil. Benim korktuğumda yumurta sıkışır mı yada dişiye birşey olur mu diye düşünüyorum. Sürekli uçuyorsa sıkışmaz demişti Selçuk hocam ama yine de sıkışma ihtimali oluyor mu
sıkışma durumları aslında nadir gözlemleniyor. Yeterli genişleme gözlemlenirse kloakta genelde sorun olmuyor ancak önlem almakta fayda var. Beslenmesi biraz değiştirilebilir. Yumurtlama evresinin başlayacağından emin olduktan sonra biraz daha yumuşak gıda (mutlaka kanatlı oil veya zeytinyağı eklenmiş) vermeyi ihmal etmeyiniz. Bunun yanı sıra Kalsiyum ve D vit de çok önemli.
Kuş türü fark etmez, başlığa aldırmayınız.

sıkışma durumları aslında nadir gözlemleniyor. Yeterli genişleme gözlemlenirse kloakta genelde sorun olmuyor ancak önlem almakta fayda var. Beslenmesi biraz değiştirilebilir. Yumurtlama evresinin başlayacağından emin olduktan sonra biraz daha yumuşak gıda (mutlaka kanatlı oil veya zeytinyağı eklenmiş) vermeyi ihmal etmeyiniz. Bunun yanı sıra Kalsiyum ve D vit de çok önemli.
Kuş türü fark etmez, başlığa aldırmayınız.

Konuyu okudum hocam teşekkür ederim. Peki kalsiyum ve D vit için ne önerirsiniz. Yani şu aşamada neleri almalıyım sizce ?

nekton msa olabilir veya eczaneden geçici olarak bebekler için üretilen kalsiyum + dvit ürünleri sorulabilir.
ayrıca denenebilir.

nekton msa olabilir veya eczaneden geçici olarak bebekler için üretilen kalsiyum + dvit ürünleri sorulabilir.
ayrıca denenebilir.

Yumurta kabuğu veriyorum hocam yumurta kaynatıp verirken kabuklarını da içerisine atıyordum. Kalsiyum ve D vit bakayım

Yumurta kabuğu veriyorum hocam yumurta kaynatıp verirken kabuklarını da içerisine atıyordum. Kalsiyum ve D vit bakayım

@Doğanay Y. hocam eşim şöyle bir ürün almış hem d3 hem k2 var değerleri de fotoğrafta var. K2 vitamini kuşlarda kullanılıyormuydu ? Kullanıyorsak 100ml suya 1 damla şeklinde mi kullanayım ?

Ekli dosyalar

• 94273e87-6679-4ce9-a93e-1fc85b1aa1a6.jpeg
    94273e87-6679-4ce9-a93e-1fc85b1aa1a6.jpeg
    363.1 KB · Görüntüleme: 3
  • 6d7e1fdb-7fdf-453e-b59f-f0f98e6dd2f5.jpeg
    6d7e1fdb-7fdf-453e-b59f-f0f98e6dd2f5.jpeg
    366.1 KB · Görüntüleme: 3
Benim verdiğim bi vitaminin içinde de yazıyordu hocam d3 diye. O zaman bunu kuşlara veremiyor muyuz ? İçerisinde zeytinyağı da varmış sanırım daha iyi çözünsün diye
Kuşların suyuna katılabilecek şekilde formüle edilmişse o verilebilir. Ama yukarıda yazdığınız ürün suda çözünmez maalesef

Kuşların suyuna katılabilecek şekilde formüle edilmişse o verilebilir. Ama yukarıda yazdığınız ürün suda çözünmez maalesef

Tamamdır hocam o zaman kuşlara ayrı alacaz o zaman mecbur. Önerdiğiniz bir D3 varmı ? Kalsiyum için calcilux alacaktım ama d3 bulamadım. Normalde elimde fotoğraftaki ürün var içerisinde d3 yazıyor ama yeterli olur mu ?

Ekli dosyalar

• IMG_9518.jpeg
    IMG_9518.jpeg
    22.4 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Hocam kullandığınız takviyelerde D vitamini vardır mutlaka. Hemen her takviyede oluyor. İçeriklerine bir bakın derim. Ekstra almanıza gerek yok. Kalsiyum ihtiyacını da gaga taşından karşılasın ki aynı zamanda gaga bilemiş olsun.

Hocam kullandığınız takviyelerde D vitamini vardır mutlaka. Hemen her takviyede oluyor. İçeriklerine bir bakın derim. Ekstra almanıza gerek yok. Kalsiyum ihtiyacını da gaga taşından karşılasın ki aynı zamanda gaga bilemiş olsun.

Gaga taşı kalamar kemiğini erkek kullanıyor genelde dişide hiç görmedim desem yeridir hocam. Daha sağlıklı bir yumurtlama geçirsin diye @Doğanay Y. hocam kalsiyum ve D vitamini önermişti o yüzden bizim dışarıdan verebileceğimiz bir şey var mı arayışa girdim 😂 gerwit ve fotoğraftaki ürünün değişmeli kullanıyorum zaten o zaman şimdilik ekstra birşey vermeyelim mi diyorsunuz

1000 IU üstü olmadığı için genelde sorun doğurmaz. 1 damla su + 1 damla bu takviyeyi karıştırıp (karıştığı kadar artık) sunabilirsiniz. Yahut zeytinyağına bu ürünü damlatıp verebilirsiniz. Yarım damla da yeterli olur

Geri