derin temizlik yapıyor bence 

derin temizlik yapıyor bence![]()
Rwsimden belliydi zaten
Yeterli olgunluğa erişmeden çiftleşmez dişi endişelenmeyin.@Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL hocalarım farklı konu açıp ana sayfayı meşgul etmeyim dedim. Dün bizim oğlanı dişinin üzerine çıkarken gördüm. Bizim dişi biraz küçük gibi ama sorun olur mu sabahtan beri kafama takılıyor. Normalde 1 yaşından sonra yumurta yapıyor diye biliyorum ama bizim kuş 3-4 aylık anca
Yeterli olgunluğa erişmeden çiftleşmez dişi endişelenmeyin.
O zaman dişi 6 aylıktan büyüktür. Ve sorun olacağını sanmam.Çiftleşiyor gibilerdi hocam 2-3 dakika arayla 2 kere üzerine çıktı. Dişi kanatlarını falan açtı. Yumurtamı yapmaz o zaman. Tüm belirtiler de var aslında nerdeyseyüksek sesle ötüyor bu aralar. Erkek dişiye kusuyor. Sürekli yuvalığa girip çıkıyorlar. En son dünde işte çiftleşirken gördüm
O zaman dişi 6 aylıktan büyüktür. Ve sorun olacağını sanmam.
Gelişimi yavaşlar ama belirgin şekilde olmaz bu. Genel olarak müdahale etmenize gerek yok. Zaten iyi besliyorsunuz tolere edecektir![]()
Yok yok eğer sorun olacak olsa çiftleşmez dişi.Tamamdır hocam teşekkür ederim. Korkum kuşlara bişeyler olur mu kaygısıydı. Onu öğrenmek istedim. O zaman şimdilik bir sorun yok![]()
Erken eşe gelme durumları olabiliyor kuşlarda ama pek sağlıklı değil dişi açısından. Gelişimini etkileyebiliyor.
Hocam gün içinde uçuyor bildiğim kadarıyla. Yumurta sıkışması falan olacağını hiç sanmıyorum. Amino asit desteği de veriyordunuz öyle değil mi ?Hocam benim korkum hayvan yumurta çıkarırken birşey olur mu yada yumurtladıktan sonra hayvanda bir sıkıntı olur mu ? Tabiki yavrulara da birşey olmasın ama ilk önceliğim anneye bişey olmasın. Yumurta sonradan illaki Bidaha yapar zaten. Açık konuşmak gerekirse Dişi küçük olduğu için Allah korusun yumurtlarken ölür mü sakat kalır mı derdindeyim. @Selçuk YÜKSEL hocamda söyledi gelişimi yavaşlar diye ama onun çok problem olacağını düşünmüyorum açıkçası. 3-4 çeşit yem karıştırıyorum Hergün meyve sebze veriyorum. Hafta da 2-3 gün vitamin probiyotik takviyesi yapıyorum. Yani kendimden iyi besliyorumen azından ben öyle düşünüyorum
Hocam gün içinde uçuyor bildiğim kadarıyla. Yumurta sıkışması falan olacağını hiç sanmıyorum. Amino asit desteği de veriyordunuz öyle değil mi ?
Ayrıca küçük bir ihtimal yalancı kızgınlık da olabilir. Sözün özü korkmanıza gerek yok. Korksanız da yapacak çok bir şey yok. Doğal süreci engellemeniz zor.
Hocam dişi kendi iradesiyle yımurtlamak istiyor. Sorun yok yani![]()
2 ye çıkarın bu miktarıO zaman problem yok diyorsunuz yani hocam peki bu süreçte herhangi bir destek takviyesine gerek var mı ? Hafta 1 yumurta maması yiyorlar
2 ye çıkarın bu miktarı