samet150914
Forum Sakini
Bu saaten sonra bu etken madde işe yaramaz. Eksik doz aldı kuşlar etki edeceği varsa çoktan direnç kazandı...enrofloksasin
Bu saaten sonra bu etken madde işe yaramaz. Eksik doz aldı kuşlar etki edeceği varsa çoktan direnç kazandı...
oyle devam edeyim o zamanBelki haklısın ama ben bu ilaca herzaman temkinli yaklaşıyorum. İlaç yüzünden birşey olmasını istemem...
ben oyle devam edeyim o zaman
tamam tesekkur ederimDostum sen dediğim gibi diğer ilaca başla. Ama önce bir kaç gün dinlendir...
coli-mixbenim görüşüm; bu kadar major ilacın üstüne dışkıların bu hale gelmesi hiç normal değil, fosfor gibi parlıyor yemyeşil. uygulanışında veya çevresel koşullarda sorun var yüksek ihtimalle, çünkü bir süre iyiye gitmişti.
sulfadimidin de işe yaramazsa enrofloksasin + amoksisilin gibi bir karışım verilebilir belki. ben hiç yapmadım ama veteriner Cem Memur bir programda ağır vakalarda bunu uyguladığından bahsetmişti
Ekli dosyayı görüntüle 11844
Eğer böyle bir karışım verilecekse sanırım en doğru ilaç Pantex Coli-Mix 4 in 1 olur.Tabi arkadaşımız bulma sıkıntısı yaşayabilir.
Ben değil ama güvercin bakan bir akrabam kullanmıştı.Bende anbean yanındaydım ve gerçekten etkisi olmuştu.Önermek değil de daha çok @neanderthalensis hocamın dediği karışıma uygun olan ilaç olarak göstermek istedim.Taha kaç kere kullandın bu ilacıda öneriyorsun? İlaç önerme işi oyun değil...
tamamDostum sen dediğim gibi diğer ilaca başla. Ama önce bir kaç gün dinlendir...
Ben değil ama güvercin bakan bir akrabam kullanmıştı.Bende anbean yanındaydım ve gerçekten etkisi olmuştu.Önermek değil de daha çok @neanderthalensis hocamın dediği karışıma uygun olan ilaç olarak göstermek istedim.
Bu saaten sonra bu etken madde işe yaramaz. Eksik doz aldı kuşlar etki edeceği varsa çoktan direnç kazandı...
Ben kuslarin kafesini nasil dezinfeksiyon edeyim ve neyle?Bak tahacım dıdımın dıdısı kullanmıştı diye ortaya ilaç ismi atılmaz. Her ilaç her kuşa olmaz. Bir ilaç önerebilmek için öncelikle tecrübe gerekir. Sen girme bu işlere. Söylediğin yanlış birşey kuşları ölüme götürür yapma!
Günlük kaç mg alması gerektiğini hesap ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız.ben şu ana kadar önerilen dozun eksik olduğunu düşünmüyorum, ümit bey çok güzel ayarlamış. kuşların dehidrasyon nedeniyle çok su içtiğini de düşünürsek fazla bile olabilir. büyük ihtimal uygulamada sorun var su, yem, dezenfeksiyon eksikliği nedeniyle tekrar bulaşma , ilacın yanlış uygulanması vb. olabilir
Etken maddeden bahsetmiştimMuhabbet kuşları ve diğer kuşlarda günlük sıvı ihtiyacı 50 ml/kg dır.
50 ml çok değil mi yavMuhabbet kuşları ve diğer kuşlarda günlük sıvı ihtiyacı 50 ml/kg dır.