saturnrusad
iyikus.com Üyesi
kuşum beş yaşını geçkin dişi muhabbet kuşu. bir süredir hantallaşmaya başlamıştı. şimdi birden bire başını böyle tutmaya başladı. düz tutamıyor. yem yiyor su içiyor. diğer kuşlardan ayırdım. ne yapabilirim?
Hocam baytril bütün hastalıkları çözer demedim zaten. Kastım sallabaş veya benzeri sonuçlara neden olan bakteriyel hastalıklardı. Bunlar : Salmonella, E coli, Listeriyozis, Pasteurellozis, Psittakozis hastalıklarıdır. Doğru doz enroflaksasin, bu hastalıkların hepsinde endikedir. Sadece pisittakoz hastalığında doksisiklin daha etkilidir ama yine de baytril de hastalığı çözecektir.baytril her enfeksiyonu çözmeyebilir, ozellikle salmonella ise tek başına yeterli gelme ihtimali yüksek değildir
Hocam baytril bütün hastalıkları çözer demedim zaten. Kastım sallabaş veya benzeri sonuçlara neden olan bakteriyel hastalıklardı. Bunlar : Salmonella, E coli, Listeriyozis, Pasteurellozis, Psittakozis hastalıklarıdır. Doğru doz enroflaksasin, bu hastalıkların hepsinde endikedir. Sadece pisittakoz hastalığında doksisiklin daha etkilidir ama yine de baytril de hastalığı çözecektir.
Özellikle de salmonellayı çözeceği konusunda şüpheye bile gerek yoktur. Direnç gelişimi müstesna olmak üzere, tek başına çözeceği ihtimali çok yüksektir.
yani evet zaten şırıngadaki ilaç dün akşam itibariyle bitti. hem azdı hem dediğiniz gibi ben beceremediğim için bir kısmını döküp ziyan ettim. tekrar veterinerden mi almam gerekiyor? antibiyotik olduğu için direkt satın alamıyorum sanırım. normal eczanelerde de olmuyormuşveterinerlerin klasik davranışı maalesef bu sekilde, az miktar verirler. aslında suluktan kullanilabilecek kadar çok vermeleri gerekir çünkü coğu kisi ağizdan düzgün damlatamaz
baytril %2.5 normalde günde 1 damla yeterlidir ancak sizinki gibi durumlarda 12 saatte bir verilmesi bence daha dogrudur. kuşa zarar vermeyecek sekilde mumkun olan en yuksek doz verilmelidir
yani evet zaten şırıngadaki ilaç dün akşam itibariyle bitti. hem azdı hem dediğiniz gibi ben beceremediğim için bir kısmını döküp ziyan ettim. tekrar veterinerden mi almam gerekiyor? antibiyotik olduğu için direkt satın alamıyorum sanırım. normal eczanelerde de olmuyormuş
İlaç gelene kadar mineral, b kompleks ve magnezyum desteği yapsaydınız bari. Yaptınız mı bunları ?ben fagel salmoyu da sipariş vermiştim. ilaçlar ve takviyeler yetişmeden kuşum ölecek diye korkuyorum. şu an sipariş ettiklerim geldiğinde ve baytrili tekrar tedarik edersem elimde baytril, fagel salmo, magnezyum ve bt amin forte olacak. bunları kuşuma nasıl bir düzenle vermem gerekiyor? suyuna mı ağızdan mı? suyuna ise ne sıklıkla suyu değiştireceğim ve ayrı ayrı mı damlatacağım? kaçar damla kullanacağım? bu konuda hiçbir fikrim yok. bunu açıklayabilir misiniz?