kuşum başını yan tutuyor

saturnrusad

iyikus.com Üyesi
kuşum beş yaşını geçkin dişi muhabbet kuşu. bir süredir hantallaşmaya başlamıştı. şimdi birden bire başını böyle tutmaya başladı. düz tutamıyor. yem yiyor su içiyor. diğer kuşlardan ayırdım. ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_8447.webp
    IMG_8447.webp
    538.4 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_8446.webp
    IMG_8446.webp
    505.3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_8445.webp
    IMG_8445.webp
    874.5 KB · Görüntüleme: 9
maalesef evet. baytril kaç ml verdi?
0.6 ml civarında vermişti sanırım. ama çok az kaldı. bugün 7. kez verdim bir de. yem yerken görüyorum ama çok az yiyor. daha kolay yiyebileceği bi şey ayarlayayım mı sizce? ben şırıngayla vs yediremem. kuşum çok korkuyor, ilaç verirken bile o kısa sürede stres oluyor. ama belki mama yapıp yanına koyarsam yer diye düşündüm.

Şuan yemden önce tedaviye odaklanmalısınız. İlaç dozunu mu yanlış uyguluyorsunuz acaba ? Baytrilin etkisiz kalması ilginç bakteriyel bir hastalıksa çözmesi beklenir.
Fagel ürünü gelmedi mi hala ?

hayır yaptırmadım ne olduğunu bilmiyorum

Dışkı veya kursaktan swap çubuğu ile sürüntü alınır ve incelenir. Mantar,bakteri,virüs ve bazı parazit türleri var mı yok mu bu testle anlaşılır.

Sizin kuşta salmonella yüksek şüphe. Dışkılar kötü,anormal. İlaca rağmen düzelmiyor olması da şüphelendirdi beni.
Kuşun durumu kötü. Bugün yarın maalesef ölüm gerçekleşme durumu var buna hazırlıklı olun yine de.
Olumlu gelişme kaydedilmiyor çünkü. Ya direnç var ya da kullandığınız ilaç bozulmuş olabilir veya dozaj sıkıntısı olabilir.

Geri