kuşum başını yan tutuyor

saturnrusad

iyikus.com Üyesi
kuşum beş yaşını geçkin dişi muhabbet kuşu. bir süredir hantallaşmaya başlamıştı. şimdi birden bire başını böyle tutmaya başladı. düz tutamıyor. yem yiyor su içiyor. diğer kuşlardan ayırdım. ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_8447.webp
    IMG_8447.webp
    538.4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_8446.webp
    IMG_8446.webp
    505.3 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_8445.webp
    IMG_8445.webp
    874.5 KB · Görüntüleme: 11
allah şifa versin, inşallah sağlığına kavuşur bu kuş. sırf aklımda kaldığı için günde birkaç kez girip kontrol ediyorum. ben bilgi yönünden destek olacak donanıma sahip değilim ama hocalarım gerçekten bu konuda iyiler. dualarım sizinle. umarım en kısa zamanda iyileşip sağlığına kavuşur.

kuşumun az önce çektiğim fotoğrafı ve videosu. resmen gözlerimin önünde eridi gitti. son anları olduğu belli.dünde hiçbir şey yememişti, bugün de yememiş. fagel salmo verdim güç bela, yine zor yuttu. başka bi şey vermeye cesaretim yok. arada bir çırpınıyor sonra böyle nefes nefese duruyor. çok acı çekti. Allah ım ona acı çektirmesin. Çok çaresiz hissediyorum.
Watch unnamed | StreamableIMG_8587.webp

kuşumun az önce çektiğim fotoğrafı ve videosu. resmen gözlerimin önünde eridi gitti. son anları olduğu belli.dünde hiçbir şey yememişti, bugün de yememiş. fagel salmo verdim güç bela, yine zor yuttu. başka bi şey vermeye cesaretim yok. arada bir çırpınıyor sonra böyle nefes nefese duruyor. çok acı çekti. Allah ım ona acı çektirmesin. Çok çaresiz hissediyorum.
Watch unnamed | StreamableEkli dosyayı görüntüle 35063

Bu kuş yüreğimizi mahvetti ya,çok üzüldüm 😭

Allah çektirmesin 😔

Enjektörle(iğnesi olmasın) ağzına yavaş yavaş birkaç damla su damlatsanız yapabilir misiniz?Birde yumurta sarısı veya patates haşlayıp biraz sulandırıp yavaş yavaş gagasını kenarından damlatsanız,ya da çay kaşığıyla yedirmeye çalışsanız.Şuan herşey çok zor,sizi anlıyorum ama ona sizden başka yardımcı olabilecek hiç kimse yok.

Şimdiden yazayım şunu da ne olur ne olmaz..
(Kuş vefat ettiğinde 🥲) yem ve su kaplarını çöpe atınız. Kafesini tünekleri kullanacaksanız da virkon s sipariş edin ve kullanın tüneklere kafese oyuncak varsa onlara falan spreleyin,10 dk bekletin,sonra durulayın normal suyla iyice.
Bu kuşta bulaşıcı hastalık olabilir,başka kuşlara da geçmesin eşyalar vasıtasıyla.
Kuşun dışkısının bulaştığı yerlere de (masa vs) virkon s sıkıp 10 dk bekletin,orayı da durulayın sonra kurulayın. Tabii virkon s den önce sıvı bulaşık deterjanı ile bir tur iyice yıkayıp durulayın daha iyi olur.

Elinizde enzim içerikli probiyotik olsun mutlaka. Sindirim sistemini güçlendirir bağışıklık vs.
Kanatlı oil prozim plus öneririm. Tüm kuşlarınıza haftada 2 kere verebilirsiniz farklı günlerde. 50 ml suya 5 damla ölçü.
Su daima İçme kapalı su olsun,çeşme suyu olmaz.

Son düzenleme:
Evet durum vahim,kuş acı çekiyor.
Veterinerinizle görüştünüz mü hiç? Kuşu götürebilirseniz götürün. Egzotik hayvan kliniği varsa orası daha uygun olur. Doktor bi baksın. Ötenazi derse ötenazi yaptırabilirsiniz. En azından acısına son vermiş olunur.
Yemek yiyemediği için de zaten ölümü gerçekleşir yakında fakat eziyet çekiyor. Bu hâlde zaten yemek yiyemez kendisi. Kusuyor olması da şiddetli bulantısı olabilir bundan dolayı olabilir.
Üzücü maalesef.

Size şunu tavsiye edebilirim. Elinizde kekik varsa( dağ kekiği/zahter varsa çok daha iyi)
200 ml suyu kaynatın. Ocağın altını söndürün 2-3 dk ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Sonra içine yarım tatlı kaşığı kekik ekleyin ve üzerini kapatın suyun,demlensin 5-6 dk.
Sonra süzünüz. Bu sudan 2-3 damla kuşun ağzına damlatın damlalık varsa. Kekik çayı ılımış olsun ama,soğumaya yakın olsun. Sıcak vermeyin kuşa.
Su ihtiyacını ara ara böyle giderin.
Örneğin şimdi verdiniz diyelim. 1 saat sonra 1-2 damla daha verin.
Yemek vermeyin yemiyor kusuyorsa. Zorlamanın anlamı yok. Zaten midesi kaldırmaz bu durumda.
Kekik belki bir nebze de olsa semptomların azalmasına yardımcı olabilir.
Kekik antibakteriyel bir ürün,tedaviye yardımcı olur.

Geri