Kuşum çok zor nefes alıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan birds388
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

birds388

Forum Sakini
Dişi kuşum 7 ile 8 yaşlarında gecen yil ocak ayinda ilk hastalığını fark ettim sonra araştırırken bu site de sizinle paylaştım sırası ile şu ilaçları kullandım
22 mart baytril 0.5 ml 5 gün
25 nisan flagy ve mikostatin birlikte 7 damla 6 gün
14 Mayıs ivermectin 1 damla enseye
20mayis levadoks 7 damla 5 gün
25 haziran tylonet 7 damla 12 gün
Daha sonra bi ara dışkısı yüzünden sulpha da kullandım aslinda idare ediyorduk havalar soğuduğu için mi yoksa hastalığı iyice ilerledi mi bilmiyorum yutkunuyormus gibi nefes aliyor sürekli esniyor gibi bişey yapıyor ağzının içine detaylı baktım iltihap yara akıntı bişey yok video ve dışkı fotoğraflarını bırakıyorum hiç mi bisey yapamam bu durumda okaliptüs yağı falan kullaniyorum

Yemesi içmesi iyi sadece bu aralar tüylerini kabartiyor dışkısıda fotoğraftaki gibi kuru

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221023-143434726.jpg
    Screenshot_20221023-143434726.jpg
    470.9 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba, durumu epey kritik görünüyor :( İlaç kullanımı üzerinden epey geçmiş. Tekrar aynı ilaçlar kullanılabilir ama süreçte hangisi daha iyi gelir tartışılır. Birden çok sorun var gibi geldi bana :( Ağırlığı nasıl

Merhaba, durumu epey kritik görünüyor :( İlaç kullanımı üzerinden epey geçmiş. Tekrar aynı ilaçlar kullanılabilir ama süreçte hangisi daha iyi gelir tartışılır. Birden çok sorun var gibi geldi bana :( Ağırlığı nasıl
Ağırlığı iyi ama tüyleri bozuk gibi iştahı iyi kusması falan yok üşüyor gibi hissediyorum uyuklama var arada bu durumda sıcak biyerde durması mi iyi olur

Yani sıcak bir alan şu aşamada daha uygun olur. En azından 1-3 derece daha iyi bir sıcaklık rahatlatacaktır. Arkadaşlarda bir yorum yapsın da ona göre sürece devam edelim.

Yani sıcak bir alan şu aşamada daha uygun olur. En azından 1-3 derece daha iyi bir sıcaklık rahatlatacaktır. Arkadaşlarda bir yorum yapsın da ona göre sürece devam edelim.
Hocam bu haliyle her yeri kemiriyor uçuyor yorulmasa daha iyi aslında ama kafese kapatiyorum çıkmak için bağırıyor kulağımı gogsune koydugumda boyle lavoba tıkanmış gibi hıkır hıkır bi ses geliyor acaba burnu mu tıkalı diye baktim hic bir salya tıkanıklık yok gece ne o uyuyabiliyor ne ben çünkü boğazından gelen ses diğer odalardan bile duyuluyor o bukadar iyi olmak icin direnirken hic bisey yapamiyo olmam beni cok uzuyor

Çok geçmiş olsun kanatlı uzmana götürme imkanınız varsa mutlaka götürün
Ve diğer kuşlar ile aynı kafeste durmasın mümkünse

Azeltin tam adı bu değil mi aslında o ilaçları kullandıktan sonra bir miktar düzelme oldu ama zamanla tekrarliyor diger kuslarim hastalandi 3 gune 4 gune ölmüştü bu kuş bir senedir böyle acı çekiyor ama keyifinide görseniz hasta demessiniz kanatlı uzmanı doktor izmir istanbul ankara uzak götürmeye imkanım olsa bile yolda daha perisan olur diye düşünüyorum

Biraz zor oluyor ama yapıyorum sanırım bidaha bana yaklaşmaz bu ilaçları doktor yazmiyor hasta olmayınca mecbur önce veteriner yazacak eczane öyle veriyor kuşta mantar olsa dışkısı da bozuk olmaz mi flucani ne icin kullanacagiz hocam

Hocam internetten şöyle bi yazı buldum ilaci araştırırken :
***hava kesesi kenesi tedavisi icin,kusun ensesine 1 damla vilmectin damlatilir,10 gun sonra tekrar damlatilir,
kroniklesmis.. solunum yolu sıkıntısı icin,
azeltin, etken maddeli azitromisin dir...bu ilac toz seklindedir.. daha once kaynatip soguttunuz suyu yarım suluga koyuyorsunuz.. icine nohut tanesi kadar toz ilactan
koyacaksınız,bu ilac 5 gun boyunca yenilenecek,kusta hırıltı varsa hırıltı, 5 gun sonunda kesilecektir..
5 gunden sonraiii ventolin şurup kullanılacak..
eczaneden temin edebilirsiniz..şuruptan yarım suluga 6 damla koyup hergun ilaclı su tezalenmek süretiyle 10 gun veriyorsunuz,
bu tedaviyi yaptiktan 1 ay sonra aynı islemi tekrar uygulamalısınız.. kroniklesmis sorunlar tekrardan ortaya cıkabilir..
NOT: KUSLARINIZA TAZE NANE YEDİRİN ***
Bu tedaviyi uygulayan iki kişinin kuşu iyi olmasada eskisine göre iyi olmuş sizce azeltin ilacindan sonra ventolin surubu bende kullanayim mi

Konuyu uzatmaya gerek yok arkadaşlar.. Süreçle ilgili diğer arkadaşlar yardımcı olucaktır...
Ümit bey kuşum için çok üzgünüm bakın gerçekten size guvenmesem kaç tane kuş ile ilgili site var onlari yapardim dediginiz ilaçları sorgusuz kullandım şimdiye kadar sadece çok ilaç kullandım gec kaldim tedaviye kendimi suçlu hissediyorum ve kesinlikle siz bilgilisiniz diye danışmak istedim yoksa ben yine sizin dediğinizi yapacaktım ben ilaçları alınca buradan yine yazarim

ümit hocanın önerdiği iki ilaç için de imzami atarım, mutlaka temin ediniz (flukonazol + makrolid)

bunlar da fayda etmezse artık enfeksiyon yönünden yapilabilecek pek bisey kalmıyor.. şu aşamada detaylara fazla takılmayın

@Umit. @neanderthalensis @Doğanay Y.
Merhaba dediginiz flucan ilaci aldim suyuna koydum dediginiz miktarda 3 gün değişim olmazsa bırakın demiştiniz degisim olmadi biraktim suan azitro toz şurup aldim fakat tam suluga ne kadar koymaliyim bilmiyorum kuşu 3 gun dinlendirdim probiyotik verdim ilaca direk başlamalı mıyım teşekkürler

Bir ara bu ilaç toplatılmıştı. Uzun zamandır denk gelmiyordum doğrusu. Bu tip ürünler 8 damla civarı kullanılmalı ya da ağızdan 1 damla verilmelidir.

Bir ara bu ilaç toplatılmıştı. Uzun zamandır denk gelmiyordum doğrusu. Bu tip ürünler 8 damla civarı kullanılmalı ya da ağızdan 1 damla verilmelidir.
Evet eczanecide oyle dedi zor ikna ettim bu ilacı verdi kuşa zarar verir mi sizce bide bu ilac toz damla seklinde nasil verecegim icinden bir kasik bir de ölçü bardağı gibi bişey çıktı kullanım talimatında kaynatılmış dinlenmiş suya katıp karıştırın yazıyor kuşum zayıfladı biraz 😭

Bir litre suya hazırlamak lazım. Kaç gramlık bir kaşık vermişler? Genelde bir tam kaşık yeterli gelmesi lazım

Geri