Kuşum çok zor nefes alıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan birds388
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

birds388

Forum Sakini
Dişi kuşum 7 ile 8 yaşlarında gecen yil ocak ayinda ilk hastalığını fark ettim sonra araştırırken bu site de sizinle paylaştım sırası ile şu ilaçları kullandım
22 mart baytril 0.5 ml 5 gün
25 nisan flagy ve mikostatin birlikte 7 damla 6 gün
14 Mayıs ivermectin 1 damla enseye
20mayis levadoks 7 damla 5 gün
25 haziran tylonet 7 damla 12 gün
Daha sonra bi ara dışkısı yüzünden sulpha da kullandım aslinda idare ediyorduk havalar soğuduğu için mi yoksa hastalığı iyice ilerledi mi bilmiyorum yutkunuyormus gibi nefes aliyor sürekli esniyor gibi bişey yapıyor ağzının içine detaylı baktım iltihap yara akıntı bişey yok video ve dışkı fotoğraflarını bırakıyorum hiç mi bisey yapamam bu durumda okaliptüs yağı falan kullaniyorum

Yemesi içmesi iyi sadece bu aralar tüylerini kabartiyor dışkısıda fotoğraftaki gibi kuru

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221023-143434726.jpg
    Screenshot_20221023-143434726.jpg
    470.9 KB · Görüntüleme: 9
Bir litre suya hazırlamak lazım. Kaç gramlık bir kaşık vermişler? Genelde bir tam kaşık yeterli gelmesi lazım
Şişesi 12ml kaşıklardan biri 5ml biri 2,5ml kullanim talimatının fotoğrafini attim pek anlamadığım için siz bilirsiniz diye birde kuşum bugün baya bi kabarıyor yumurta yedi çokça kusmuyor ama sürekli ağzını açıp duruyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221102-165045758.jpg
    Screenshot_20221102-165045758.jpg
    422 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20221102-164839471.jpg
    Screenshot_20221102-164839471.jpg
    541 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20221102-164829885.jpg
    Screenshot_20221102-164829885.jpg
    359.6 KB · Görüntüleme: 11
Bir litre suya hazırlamak lazım. Kaç gramlık bir kaşık vermişler? Genelde bir tam kaşık yeterli gelmesi lazım
Birde hocam erkek kuşum surekli dişi kuşumun yani hasta olan kuşumun peşinde onu zorluyor gibi ısırmıyor ama hasta kuşum onu istemiyor gibi kaçıyor sürekli ayırmalı mıyım enerjisi zaten yok ayırırsam yemeden icmeden kesilirmi bi taraftan strese girip bilemedim çünkü biri yem yiyince diğeride yiyor

Şişesi 12ml kaşıklardan biri 5ml biri 2,5ml kullanim talimatının fotoğrafini attim pek anlamadığım için siz bilirsiniz diye birde kuşum bugün baya bi kabarıyor yumurta yedi çokça kusmuyor ama sürekli ağzını açıp duruyor
fungostatin kullanımına benziyor :)
Genelde tüm şişe ılık suyla karıştırıp litrelik suya boşaltılması gerekiyordu. O suyu da 3-4 gün kullanıyorduk. Arkadaşlar da bir baksın da, kullanmadığım için bu ürünü yanlış bir şey söylemeyim
@neanderthalensis @Umit. @Eyunal

@Doğanay Y. Hocam beklenmedik bi durum oldu biliyosunuz dişi kuşum kronik astımdi ama bugün ciftlestiler başka konu uzerinden hatta sürekli kağıt kemiriyo ufaliyo yazmıştım hem hasta hem yaşlı yuvalık taktım mecbur napacagim bilmiyorum sizce yumurtlarmi erkek kuşum zaten surekli rahatsiz ediyordu birde şu düşünce de geldi aklima kuşum halsiz belki erkek kuş zorluyor onu ama oyle olsa dişi kuşum neden kemirsin heryeri kafam karıştı sizce yuvalığı alıyım mi geri

Doğası gereği üremeye yatkın kuşlar. Erkek kuşunda zorlaması, durumu teşvik etmiş olmalı. Eğer aşırı ağır bir durumda değilse bir kez üreme şansı verilebilir. En azından neslini kurtarmış olacaksınız. Tabi aksilikler yaşanmazsa :(
Diğer kötü durum ise dişi ağırlaşabilir. Kuluçka sürecinde ilaç kullanımları risk taşıyor. Karar tamamen size ait bu evrede.
Eğer çevrenizde üretim yapan biri varsa yumurtalar ona taşınabilir.

Doğası gereği üremeye yatkın kuşlar. Erkek kuşunda zorlaması, durumu teşvik etmiş olmalı. Eğer aşırı ağır bir durumda değilse bir kez üreme şansı verilebilir. En azından neslini kurtarmış olacaksınız. Tabi aksilikler yaşanmazsa :(
Diğer kötü durum ise dişi ağırlaşabilir. Kuluçka sürecinde ilaç kullanımları risk taşıyor. Karar tamamen size ait bu evrede.
Eğer çevrenizde üretim yapan biri varsa yumurtalar ona taşınabilir.
Hocam ben 6 yıldır çok istedim bir kere bile yumurtlamadi Allah in takdiri iste dışkıları duzeldi sizin yazılarınızı okuyorum yemde aspuru ayri alip karıştırdım ve isaline o yem iyi geldi diye düşünüyorum yemesi çok iyi ama sürekli yutkunuyor erkek kuşum onu besliyor tabiri caizse ölmüyor ama acı çekiyor bir sans verelim hocam belki yavrusu bana yadigar kalir vefat ederse cevabınız icin teşekkür ediyorum hocam

Benzer bir kuşum olmuştu. Üremedi üremedi, soyunun devamı için var gücünü oraya aktardı ve bebekleri büyüdükten kısa süre sonra vefat etmişti. :( İçgüdüsel bir davranışları var bu konuda. Bir de beslenme düzeni oturunca ikinci aşama eş seçimi ve ilerisine yöneliyorlar.

Benzer bir kuşum olmuştu. Üremedi üremedi, soyunun devamı için var gücünü oraya aktardı ve bebekleri büyüdükten kısa süre sonra vefat etmişti. :( İçgüdüsel bir davranışları var bu konuda. Bir de beslenme düzeni oturunca ikinci aşama eş seçimi ve ilerisine yöneliyorlar.
İnşallah onlarında yavruları olur ama hocam zor gibi gözüküyor bakalım ☺️

İnşallah onlarında yavruları olur ama hocam zor gibi gözüküyor bakalım ☺️
hayırlısı olsun. Bazen doğal gelişen sürece müdahale etmemek en doğrusu bana göre. Bu süreçte probiyotik, d ve kalsiyum takviyesini ihmal etmeyiniz. En çok ihtiyaç duyduğu üçlü. Bir de e vitamini elbette.

hayırlısı olsun. Bazen doğal gelişen sürece müdahale etmemek en doğrusu bana göre. Bu süreçte probiyotik, d ve kalsiyum takviyesini ihmal etmeyiniz. En çok ihtiyaç duyduğu üçlü. Bir de e vitamini elbette.
Probiyotik vardi hocam diğerleri yok onları temin ederim bilgilendirmeniz için teşekkür ederim süreci inşallah burdan yazacağım iyi şeyler olmasını bende cok istiyorum

Probiyotik vardi hocam diğerleri yok onları temin ederim bilgilendirmeniz için teşekkür ederim süreci inşallah burdan yazacağım iyi şeyler olmasını bende cok istiyorum
@Doğanay Y. Hocam kuşum son günlerini yaşıyor artık nefes alırken o garip sesi çıkarmıyor çok zayıfladı ve yem çok az yiyor sadece daldari yedirebiliyorum dışkısı fosforlu yeşil parlak elime aldığımda çok soğuk evin sıcaklığını iki gündür arttırdım arada bir yutkunur gibi yapıyor geri yutuyor bunu neden yapiyor olabilir ve tunekte zor duruyor

Çıkarttığını geri tüketme davranışını genelde eşi olmayan kuşlar ya da daha doğrusu eşinden karşılık alamadığı için geri yutkunurken şahit oluruz. Ek bir açıklaması vardır mutlaka ancak sindirim kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum.
Üstelik yeşil fosforlu dışkılama da bunu işaret ediyor.
Fosforlu dışkının temel sebebi aslında yetersiz beslenmedir ama başka nedenleri de vardır. Yeşil sebzelerle beslenmesi, bağırsak enfeksiyonları, karaciğer bazen de böbrek sorunları. Genelde kuşun durumu hassassa enfeksiyon kaynaklı olduğunu düşünmek daha doğru olabilir. Bağırsakları ve karaciğeri etkileyen klamidya sorunlarında genelde parlak bir görünüm olmakta ama doğrudan budur diyemeyiz.
Bir fotoğraf görmek gerek sağlıklı yorum adına bir de veteriner kontrolü tabi ki.

İmkan yoksa tetra grubu ilaçların tedavi ettiği düşünülüyor. Eğer durum klamidya bağlantısı ise bizlere de bulaşabileceğini unutmamak lazım. Bu nedenle elinize alırken ve temizliği yaparken eldiven kullanınız.

hangi ilaçları kac gün ve ne zaman kullandınız?
Hocam bir cok ilac kullandim yaklasik bir yıldır bu solunum hastalığını atlatamadi siz daha iyi bilirsiniz ama bana bir iki güne ölecek gibi geliyor kabarık duruyor sendeliyor ama yinede yiyor azda olsa ama su tüketimi cok azaldi ben vitaminli su veriyorum göğüs kemigi aşırı belirgin tuyleri aralik aralik duruyor iki gun önce tunekte duramiyordu hep yerdeydi ben yere yem koydum dal dari koydum heryere falan yedikce mi oldu bilmiyorum simdi tunekte duruyor kullandigim ilaclari detayli yazacagim

Çıkarttığını geri tüketme davranışını genelde eşi olmayan kuşlar ya da daha doğrusu eşinden karşılık alamadığı için geri yutkunurken şahit oluruz. Ek bir açıklaması vardır mutlaka ancak sindirim kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum.
Fosforlu dışkının temel sebebi aslında yetersiz beslenmedir ama başka nedenleri de vardır. Yeşil sebzelerle beslenmesi, bağırsak enfeksiyonları, karaciğer bazen de böbrek sorunları. Genelde kuşun durumu hassassa enfeksiyon kaynaklı olduğunu düşünmek daha doğru olabilir. Bağırsakları ve karaciğeri etkileyen klamidya sorunlarında genelde parlak bir görünüm olmakta ama doğrudan budur diyemeyiz.
Bir fotoğraf görmek gerek sağlıklı yorum adına bir de veteriner kontrolü tabi ki.

İmkan yoksa tetra grubu ilaçların tedavi ettiği düşünülüyor. Eğer durum klamidya bağlantısı ise bizlere de bulaşabileceğini unutmamak lazım. Bu nedenle elinize alırken ve temizliği yaparken eldiven kullanınız.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20221126-002101022.jpg
    Screenshot_20221126-002101022.jpg
    679.4 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20221126-002004738.jpg
    Screenshot_20221126-002004738.jpg
    620.6 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20221126-001946828.jpg
    Screenshot_20221126-001946828.jpg
    519.6 KB · Görüntüleme: 6
@Doğanay Y. Hocam attığım dışkılar kuru tam rengi böyle parlak gibi ve büyük dışkıları dışkılarında koku veya yem yok cere rengi birden maviye döndü vücudu aşırı soğuk kursağı falan şiş degil elimde bir cok ilac var sizce ilk olarak hangisini vermeliyim

@Doğanay Y. Hocam attığım dışkılar kuru tam rengi böyle parlak gibi ve büyük dışkıları dışkılarında koku veya yem yok cere rengi birden maviye döndü vücudu aşırı soğuk kursağı falan şiş degil elimde bir cok ilac var sizce ilk olarak hangisini vermeliyim
Tüm forum kullanıcılarından özür dilerim sürekli mesaj attığım için kuşum belki sabaha çıkmayabilir oyuzden evhamlıyım dal darı yemesinde sıkıntı olur mu üstünü sıcak bezle ortsem olurmu inanilmaz soğuk kuşum yemi yedigine eminim çünkü izledim yutuyor ama bir süre sonra agzina getirip çıtır çıtır yapıp yemi geri yutuyor bu arada kuşum yaşlı ve kronik astımı var

Tüm forum kullanıcılarından özür dilerim sürekli mesaj attığım için kuşum belki sabaha çıkmayabilir oyuzden evhamlıyım dal darı yemesinde sıkıntı olur mu üstünü sıcak bezle ortsem olurmu inanilmaz soğuk kuşum yemi yedigine eminim çünkü izledim yutuyor ama bir süre sonra agzina getirip çıtır çıtır yapıp yemi geri yutuyor bu arada kuşum yaşlı ve kronik astımı var
Estağfurullah istediğiniz zaman yazabilirsiniz sorun olarak görmeyin lütfen

Üzerini kafesin önü açık kalacak şekilde ortebilirsiniz

Kafesini duvara doğru yaslamayin duvardan da soğuk gelir
Umarım sağlığına kavuşur biran önce hocalar ilaçların kullanım durumuna göre sizi yönlendirir

Geri