Maviş Paşa
Forum Sakini
Durgunluğu stresten olabilir tabi ama ölen kuşla teması varsa bulaşmışta olabilir. Biraz gözlemleyin bakalım.Kuşum öldü evdekiler hep onu arıyor çağırıyor. Evdeki kuşlara geçme ihtimali var mı. Bulaşmış mıdır. Erkek kuşumun kilosu aynı ama durgun duruyor. Sürekli ötüyor onu arıyor. onunda karnı sivri gibi. Stres olduğu için olabilir mi yoksa bulaşmış mıdır. 2 muhabbet 1 sultan Papağanı var. Yemi suyu kiloyu dışkısını takip ediyorum. Ve onlardaki bu hastalık bize gecer mi. Dokunduğum zaman sürekli elimi yıkıyorum.
Çıkardı birazını
Hiç bişey yemiuo kapağı açınca dışarı çıkıyo uçuyor ama yemiyorİleri derece dehidrasyon sorunlarında evet felç geçirme durumları olabilir. Bu nedenle öncelikle elektrolit ile desteklemeniz lazım ancak hiç bir şey tüketmiyor dediniz. Az oranda şırıngayla verilebilir. 1-2 damla
Hiç bişey yemiuo kapağı açınca dışarı çıkıyo uçuyor ama yemiyor
Diğer kuşlara tedbir amaçlı bişey yapmam lazımmı sağ ayağı hiç tutmuyor bi kere darı yiyor 3 yem mama kusuyorKafesi açmayın bir süre enerjisini tüketmesin..
Sağ ayağı felç gibi ondan mı ki. Çok hareketliydi kuşum. Daha önce aşırı fazla yem yer su içerdi. Sonra bi anda kesti yemeyi içmeyi. Yarına çıkarsa iyiben bu cümleden hiç bisey anlamadım
ben kuşta bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşunuyorum, doğru ya da yanlış olabilir tabi ki
ancak, "kuşta mantar var antibiyotik verilmez" deyip de sulphamezathine veren kim? sulphamezathine antibiyotiktir
Hatırlayamadım@Eyunal , senin bir paylaşımın vardı sanırım. Elle besleme aparatıyla alakalı, link paylaşabilir misin?
şöyle yapabilirsiniz
Yok yemiyo dün ayakları kilitlendi ölmüş gibi su sıktım ağzına kalbine masaj yaptım sırt üstü kafasını ovaladım kustu. Şimdi iki ayağı da tutmuyor. Tünek takılıydı. Sabah tüneğe çıkmış.Eyvah eyvah. Üzücü haberler bunlar. Hala tüketmiyor değil mi?
Avucuma geliyor sürece gagalıyo elimi yardım et der gibi. Direniyor kuşum. Yem yemiyor. Sanki can çekişiyoo. Veterinerler para derdinde hep.Yumurta kırılma şansı çok düşük
Yani salmonella gibi hastalıklarda da benzer tutulmalar olabiliyor ancak farklı hastalıklarında benzer belirtilerinden biri.
Hem stres hem yetersiz beslenme üst üste geldiğinde vücut direnci çok düşüyor.
Umarım toparlar@Doğanay Y. Ben Veterinere gittim kuştan anlıyorum dedi. Çok geç kalınmış ilk belirti olduğunda gelecektiniz dedi 10 günlük ilaç verdi probiyotik Antibiyotik 3 içinde toparlarsa toplanır dedi yoksa yapabileceğim bişey yok yoğun bakıma alırım en fazla oda fayd olmaz dedi.
Su içse biraz toplanacak tünekte duruyor Sallanarak ama yerde ayakları kansız kaldığı için felç gibi dedi.
Ekli dosyayı görüntüle 26762
Hiç bi şekilde su içmiyor Veteriner parmak ucuyla damla şeklinde ver o içecek kadar içer dedi ama içmiyor kafeste tünekte duruyodu şimdi iki ayakta tutmuyor yerde duruyo sürekli Antibiyotik probiyotikli suyu da içiremiyorumYa da eczaneden ge oral alabilirsiniz.