Kuşum rahatsız boynu döndü sallabaş olduğunu düşünüyoruz yardımlarınızı bekliyoruz

Anıl Y

iyikus.com Üyesi
Merhaba kuşum maviş rahatsızlandı. Durum ile ilgili daha önce facebook gruplarında paylaştığım gönderiyi güncelleyerek paylaşıyorum. Kuşum 9 yaşlarında dişi, şu an tek 8 gündür kafası yamuk durmaya başladı sallabaştan şüphelendim ama emin olamadım. Şu anda kafası iyice yana yatta özellikle dinlenirken sola doğru nerdeyse tüneğe kadar yatırıyor. Normal dururken çapraz bir açıyla bir gözü aşağı bir gözü yukarı doğru bakacak şekilde duruyordu şimdi hareket ederken yan duruyor. Son haftalarda ev biraz soğumuştu odada elektrik sobası yakıyordum oda sıcaklığı soba kapalıyken 22 küsür dereyece soba açıkken 23 küsür derecelerde oluyordu. 3 hafta önce falan biraz durgunlaşmıştı arada ağzını boğazına sanki birşey takılmış gibi yapıyordu (daha önce de zaman zaman oldu) mantar olabileceğini düşünerek mikostatin (bir suluğa 2 damla) verdim suyunda 1 gün kaldı. Ama genel olarak o dönemde çok durgun değildi. Bir de 3 hafta önce falan yemliğin başındayken kanadı kasılmış gibi oldu 1 dakika içinde falan geçti. Geçen hafta pazartesi kaloriferleri yaktık o gün ev ısınınca baya hareketlendi ve baya öttü (kafesi kaloriferin önündeydi rahatsızlanınca sıcaktan süphelendim kaloriferden biraz uzaklaştırdım). 9 gün önce 1 kere kafes zeminine düştü sonra hemen çıktı onun dışında bir gariplik farketmedim. 8 gün önce 4 kere düştü çıkmakta zorlandı uçarak çıkamadı kafesin yan teline zıplayıp ordan tırmanarak çıktı (kafesi normal muhabbet kuşu kafeslerine göre 2-3 kat daha büyük içinde uçabileceği alan var). Kafasını yamuk gibi tuttuğunu ilk o zaman farkettim. O günden itibaren günde 1-2 kere düştü. Düştüklerinde uçarak çıkamadı tırmanarak çıktı. 7 gün önce boğazına birşey takılmış gibi yapıp kusacakmış gibi de yapıyordu yine mikostatin verdim 1 gün kaldı 6 gün önce aldım temiz su koydum. 6 gün önce 2 gün B vitamini verdim(evde kuş için yoktu veteriner bir tanıdığımızın önerisiyle suyuna pirinç tanesi kadar benexol koydum). 4 gün önce 1 gün avisol A verdim. Sonra tetrasikline ( daha önce ishal için kullanmıştık) başladık. Bir suluğa çeyrek kapsül tetrasiklin koyduk. tetrasiklini 2 gün verdik ama suluğa ulaşamadığı için 2. gün pek içemedi. Facebooktaki yardım gruplarının tavsiyesiyle baytril %2,5 aldık, tetrasiklini kestim. 12 saat vitamin verdim. Yemeğini yiyor suyunu içiyor arada ötüyor. Son günlerde suluğa ve yemliğe ulaşmakta zorlanmaya başladı. 2 gün önce falan su içemediğini farkettim bir yemliğe su koydum ordan içti. 1,5 gündür 1 suluğa 5 damla oranında baytril % 2,5 veriyorum. Dün suyunu suluğundan içti ama iyileşme olarak şu an pek birşey göremedim. Kafasını baya çeviriyor. 3 gün önce düşünce rahat çıksın diye kafesinin altını çıkardık. Kafesin altını çıkardıktan sonra pek düşmedi ama zaten o günden beri tek tünekte duruyor suyunu yemini devamlı veriyoruz. Kakasının resmi 2-3 gün öncesinin. Kendisinin resim ya da videolarını ekleyemedim (çok büyük diyor). Bir şekilde youtubedan falan eklemeye çalışıcam. Ne olur yardım edin. Bir de kuşumun boynunun durumu ve yerdeyken hareketleri şu kuşun durumuna çok benziyor
. Sonradan o kuşa da bu forumdan yardımcı olduğunuzu farkettim.

Ekli dosyalar

• 20211027_0035355.jpg
    20211027_0035355.jpg
    698.1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Bir de kuru maya probiyotik yerine geçer mi? Olmazsa suyuna birkaç damla yoğurt suyu da damlatabilirim (ishali de olduğu için pek sıcak bakmadım). Bir yardımcı olabilir misiniz?

Oyla 0
İlaç temin edin zaman kaybetmeden ve kuşlar için uygun bir probiyotik temin ediniz

Oyla 0
İlaç temin edin zaman kaybetmeden ve kuşlar için uygun bir probiyotik temin ediniz
Şu an elimde baytril % 2,5, vitamin, tetrasiklin, mikostatin, avidiare, bactrim, mintiverm, augmentin var. Bunlar dışında probiyotik harici hangi ilacı temin etmem gerekiyor? Bactrim kullanmam söylenmişti ama farklı bir ilaç mı kullanmalıyım? Biraz kafam karıştı kusura bakmayın.

Oyla 0
Baytril işe yaramadıysa ne kullanmak uygun olur, emin olamadım doğrusu. E-coli kaynaklı bir dışkı olabileceğinden tekrar türevi bir ilaç, doğru dozajda kullanılabilir. Örneğin; enrocure, cipro gibi. Ancak bytril halletmiş olması gerekirdi. Belki de mantar durumunu elemek lazım şu aşamada. Kullanılmadı ise mikostatin başlanabilir ancak
arkadaşlarda yine bir baksınlar @Malkoçoğlu @neanderthalensis

Oyla 0
Baytril işe yaramadıysa ne kullanmak uygun olur, emin olamadım doğrusu. E-coli kaynaklı bir dışkı olabileceğinden tekrar türevi bir ilaç, doğru dozajda kullanılabilir. Örneğin; enrocure, cipro gibi. Ancak bytril halletmiş olması gerekirdi. Belki de mantar durumunu elemek lazım şu aşamada. Kullanılmadı ise mikostatin başlanabilir ancak
arkadaşlarda yine bir baksınlar @Malkoçoğlu @neanderthalensis
Merhaba yönetici Doğanay kardeşim araştırın iç mantar hastalıklarına mikostatin iyi gelmez içinde şeker vardır şeker mantarı daha çok azdırır kısa vadede fayda görülebilir fakat uzun vadede kuşun hastalığını daha çok ilerleterek kötü duruma sokar fungal bir tedavi uygulamak gerekir beşeri ilaçlarla tedavi sakıncalıdır bu sekilde bir tedavi şekli olmaz yok peynir suyu yok soğan yok sarimsak herseyden önce doğru bilinen yanlışları ortadan kaldırmak gerekir bir tedaviye başlatılıyorsa 5 gün üst üste antibiyotik verilirdikten sonra 21 gün kuralı vardır art arda antibiyotik kullanılmaz 21 gün dinlenmeye alınır kuşa ilaç etki etmediyse başka etken madde kullanılır fakat 21 gün kuş dinlendirilir burda bakıyorum yanlış ürünler yanlış teşhis yapılan bir çok kuş var birden fazla ilaç kullanımı var bu sekilde olmaz sizi burda kötülemek karalamak gibi bir niyetim yok fakat her insan herseyi bilecek diye birsey yok fakat bağzı şeyler yanlış gidiyor yanlış bilgilendirme yapılıyor bunu belirtmek istedim tesekkurler

Oyla 0
Merhaba yönetici Doğanay kardeşim araştırın iç mantar hastalıklarına mikostatin iyi gelmez içinde şeker vardır şeker mantarı daha çok azdırır kısa vadede fayda görülebilir fakat uzun vadede kuşun hastalığını daha çok ilerleterek kötü duruma sokar fungal bir tedavi uygulamak gerekir beşeri ilaçlarla tedavi sakıncalıdır bu sekilde bir tedavi şekli olmaz yok peynir suyu yok soğan yok sarimsak herseyden önce doğru bilinen yanlışları ortadan kaldırmak gerekir bir tedaviye başlatılıyorsa 5 gün üst üste antibiyotik verilirdikten sonra 21 gün kuralı vardır art arda antibiyotik kullanılmaz 21 gün dinlenmeye alınır kuşa ilaç etki etmediyse başka etken madde kullanılır fakat 21 gün kuş dinlendirilir burda bakıyorum yanlış ürünler yanlış teşhis yapılan bir çok kuş var birden fazla ilaç kullanımı var bu sekilde olmaz sizi burda kötülemek karalamak gibi bir niyetim yok fakat her insan herseyi bilecek diye birsey yok fakat bağzı şeyler yanlış gidiyor yanlış bilgilendirme yapılıyor bunu belirtmek istedim tesekkurler
Ayrıca ben sadece mantar için fungal ilaçlardan bahsettim bu arkadaşın hastalığıyla ilgili bir ilaç söylemiyorum yanlış anlaşılmasın tekrardan teşekkürler umarım bütün kuşlar sağlıklı olur kimsenin kuşu hastalanmaz diyor iyi günler diliyorum ...

Oyla 0
Bana bilimsel kaynaklarla cevap olarak sunum yapınız lütfen. @Gokhan3438
Hangi ürünün ne amaçla ve ne içerdiği konusunda deneyime sahibim. Her ürün için 5 gün geçerli bir kullanım şekli değildir. Ek olarak 21 kuralı gibi bir komik söylem ancak facebook gruplarından çıkar. Demek istediğinizi anladım, ilaç kullanımı sonrası bir o kadar da dinlendirmek, takviyeler girmek gerekir ancak bunu yapmak her zaman gerekmez. Birden çok sorunla kuşlar boğuşuyor olabilir. Direnci kırılmış bir evcil olabilir. 21 gün belki de yaşayabileceği kadar uzun bir süreç değildir. Bu tarz problemlerde en hızlı ve doğru tedavi uygulanmalıdır. Kaldı ki ilk söylediğimiz veteriner kontrolüdür. Sonuç olarak bir kür uygulamasından bahsetmiyoruz. Bir çok kuş katkısı doğrudan şeker içeriğine sahiptir aynı zamanda.
Eski doğrularınızı güncellemeniz gerekiyor. Şuan Türkiye de tekiz demek istemem ancak bu konuda ki duruşumuzu ve iddeamızı görmemek için altında başka şeyler ararım.

Beşeri ürünleri kullanırken verilen oranlar hem az hem de su ile seyreltiliyor. İçeriğinde ki sükroz ise bitkilerden elde edilen bir şeker. Fazla kullanımı sakıncalı ancak düşük dozajda sorun teşkil etmiyor. Bu açıdan bakıldığında hiç bir kuş katkısının kullanılmaması gerekiyor :)
Mantar tedavisinde doğal bir tedavi aranıyorsa Sarımsak, soğan, zencefil, limon gibi ürünler tercih edilebilir ancak kuşlar için bu ürünler risk grubundadır. Sarımsak, zencefil ve limon kullanılabilir ama az oranda. Buda tedavi etmeyecektir. Süreci erteleyecektir ya da çok kısa süreli baskılayacaktır. Zaten bu tip mantarlar bizlerin ve kuşların bünyesinde belirli oranlarda bulunan zararsız canlılardır. Kötü bakım ve beslenme üzerine, stres etkisiyle, hastalıklara paralel olarak gün yüzüne çoğalarak çıkabilirler ve bu durumda ilaç kullanımı gerektirir. Beşeri olsun ya da olmasın, diğer tüm ürünlerde bu tarz şeker ilaveleri gözlemlenir çünkü bağlayıcı niteliğinde bir ürün olarak kullanılır. Bu arada mikostatin, kuş sahibinin elinde olduğu bir ilaç olduğundan kullanılır buluyorum.

Son düzenleme:
Oyla 0
Hangi ürünün ne amaçla ve ne içerdiği konusunda deneyime sahibim. Her ürün için 5 gün geçerli bir kullanım şekli değildir. Ek olarak 21 kuralı gibi bir komik söylem ancak facebook gruplarından çıkar. Demek istediğinizi anladım, ilaç kullanımı sonrası bir o kadar da dinlendirmek, takviyeler girmek gerekir ancak bunu yapmak her zaman gerekmez. Birden çok sorunla kuşlar boğuşuyor olabilir. Direnci kırılmış bir evcil olabilir. 21 gün belki de yaşayabileceği kadar uzun bir süreç değildir. Bu tarz problemlerde en hızlı ve doğru tedavi uygulanmalıdır. Kaldı ki ilk söylediğimiz veteriner kontrolüdür. Sonuç olarak bir kür uygulamasından bahsetmiyoruz. Bir çok kuş katkısı doğrudan şeker içeriğine sahiptir aynı zamanda.
Eski doğrularınızı güncellemeniz gerekiyor. Şuan Türkiye de tekiz demek istemem ancak bu konuda ki duruşumuzu ve iddeamızı görmemek için altında başka şeyler ararım.

Beşeri ürünleri kullanırken verilen oranlar hem az hem de su ile seyreltiliyor. İçeriğinde ki sükroz ise bitkilerden elde edilen bir şeker. Fazla kullanımı sakıncalı ancak düşük dozajda sorun teşkil etmiyor. Bu açıdan bakıldığında hiç bir kuş katkısının kullanılmaması gerekiyor :)
Mantar tedavisinde doğal bir tedavi aranıyorsa Sarımsak, soğan, zencefil, limon gibi ürünler tercih edilebilir ancak kuşlar için bu ürünler risk grubundadır. Sarımsak, zencefil ve limon kullanılabilir ama az oranda. Buda tedavi etmeyecektir. Süreci erteleyecektir ya da çok kısa süreli baskılayacaktır. Zaten bu tip mantarlar bizlerin ve kuşların bünyesinde belirli oranlarda bulunan zararsız canlılardır. Kötü bakım ve beslenme üzerine, stres etkisiyle, hastalıklara paralel olarak gün yüzüne çoğalarak çıkabilirler ve bu durumda ilaç kullanımı gerektirir. Beşeri olsun ya da olmasın, diğer tüm ürünlerde bu tarz şeker ilaveleri gözlemlenir çünkü bağlayıcı niteliğinde bir ürün olarak kullanılır.
Kardeş ilk önce eleştiriye açık olacaksın son olarak şunu söylemek istiyorum bir kuşun üzerinde 5 tane ilaç arka arkaya kullanılmaz kullandırılmaz örneğin kuşta salmonella var mikostatin önerilmez ikisi farklı şeyler bir çok ilaç var hangisi tutarsa mantığı yanlış uzatmak istemiyorum kuşlarda beşeri ilaç kullanılmaz arkadaşlar uzun vadede karaciğer böbrek sinir bağırsak sıkıntıları yaşarsınız tecrübe tecrübe tecrübe diyorum teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum 10 yıllık bir tecrübedir bunuda belirteyim ayrıca herkese kapımız açık üretimhane ziyareti için gelebilir görebilir kuşlar hakkında hastalık hakkında tecrübelerimizden faydalanabilirsiniz hoşçakalın

Oyla 0
Konuyu baştan sona okudunuz mu acaba? Tereciye tere satmak gibi bir durum sizin yorumunuz şuan. Eleştiri bu şekilde yapılmaz. Siz kendinizin doğrusunu empoze etmeye çalışıyorsunuz. Daha beni tanımadan tecrübe ettiğiniz yıllardan bahsetmişsiniz. Sizin bu süreçte elde ettiğiniz tecrübe ve deneyimler kadar bende kendi sürecimde çok yönlü tecrübeler elde edebildim ve hala bu konuda kendimi geliştiriyorum. Yıl yarıştırılacaksa sizden eksik kalır bir yanım yok. Keyifli ve bol bereketli üretimler dilerim.

Oyla 0
Kardeş ilk önce eleştiriye açık olacaksın son olarak şunu söylemek istiyorum bir kuşun üzerinde 5 tane ilaç arka arkaya kullanılmaz kullandırılmaz örneğin kuşta salmonella var mikostatin önerilmez ikisi farklı şeyler bir çok ilaç var hangisi tutarsa mantığı yanlış uzatmak istemiyorum kuşlarda beşeri ilaç kullanılmaz arkadaşlar uzun vadede karaciğer böbrek sinir bağırsak sıkıntıları yaşarsınız tecrübe tecrübe tecrübe diyorum teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum 10 yıllık bir tecrübedir bunuda belirteyim ayrıca herkese kapımız açık üretimhane ziyareti için gelebilir görebilir kuşlar hakkında hastalık hakkında tecrübelerimizden faydalanabilirsiniz hoşçakalın
Zamanında aynı sizler gibi bizde beşeri ilaçlar kullandık
Konuyu baştan sona okudunuz mu acaba? Tereciye tere satmak gibi bir durum sizin yorumunuz şuan. Eleştiri bu şekilde yapılmaz. Siz kendinizin doğrusunu empoze etmeye çalışıyorsunuz. Daha beni tanımadan tecrübe ettiğiniz yıllardan bahsetmişsiniz. Sizin bu süreçte elde ettiğiniz tecrübe ve deneyimler kadar bende kendi sürecimde çok yönlü tecrübeler elde edebildim ve hala bu konuda kendimi geliştiriyorum. Yıl yarıştırılacaksa sizden eksik kalır bir yanım yok. Keyifli ve bol bereketli üretimler dilerim.
Konuyu baştan sona okudum keşke okumasaydım bende bir zamanlar senin gibiydim yaptığım bütün yanlışları doğru kabul ederdim teşekkür ederim kardeşim Allah herkese en iyilerini nasip etsin

Oyla 0
Şu an elimde baytril % 2,5, vitamin, tetrasiklin, mikostatin, avidiare, bactrim, mintiverm, augmentin var. Bunlar dışında probiyotik harici hangi ilacı temin etmem gerekiyor? Bactrim kullanmam söylenmişti ama farklı bir ilaç mı kullanmalıyım? Biraz kafam karıştı kusura bakmayın.

elinizdeki ilaçlardan bactrim ya da augmentin kullanılabilir, hangisini kullanacağınız tercih meselesi. ben önce bactrim denerim ama bi başkası augmentin önerebilir. ikisi de yanlış değildir çünkü kuşun dışkısına veteriner analiz laboratuvarlarında tahlil yapılmadığı için enfeksiyonun hangi etken maddeye duyarlı olduğu net bilinemez, denemek zorundayız.

ilaç doğru bile olsa salmonella kesin tedavi edilebilir diyemeyiz, oldukça ciddi bir rahatsızlıktır, tedavi için vakit kaybedilmemesi gerekir. enfeksiyon kuşun eklemlerine ve santral sinir sistemine ulaşmış durumda.

Oyla 0
elinizdeki ilaçlardan bactrim ya da augmentin kullanılabilir, hangisini kullanacağınız tercih meselesi. ben önce bactrim denerim ama bi başkası augmentin önerebilir. ikisi de yanlış değildir çünkü kuşun dışkısına veteriner analiz laboratuvarlarında tahlil yapılmadığı için enfeksiyonun hangi etken maddeye duyarlı olduğu net bilinemez, denemek zorundayız.

ilaç doğru bile olsa salmonella kesin tedavi edilebilir diyemeyiz, oldukça ciddi bir rahatsızlıktır, tedavi için vakit kaybedilmemesi gerekir. enfeksiyon kuşun eklemlerine ve santral sinir sistemine ulaşmış durumda.
Teşekkür ederim augmentin hap şeklinde onun için bactrim başlayayım o zaman. Bactrim şurubu hangi dozda ne şekilde vermeliyim?

Oyla 0
Teşekkür ederim augmentin hap şeklinde onun için bactrim başlayayım o zaman. Bactrim şurubu hangi dozda ne şekilde vermeliyim?

tam dolu suluğa 8 damla ekleyip ilaçlı suyu 12 saatte bir tazeleyiniz, market/damacana suyu kullanınız. 3 gün sonra durum güncellemesi yaparsaniz iyi olur. beşeri ilaç konusuna takılmayın, veteriner hekimler de kullanırlar ve reçete etme yetkileri vardır

Oyla 0
tam dolu suluğa 8 damla ekleyip ilaçlı suyu 12 saatte bir tazeleyiniz, market/damacana suyu kullanınız. 3 gün sonra durum güncellemesi yaparsaniz iyi olur. beşeri ilaç konusuna takılmayın, veteriner hekimler de kullanırlar ve reçete etme yetkileri vardır
Örneğin benim kuşumda kullandığım antibiyotiği veteriner reçete etti

Oyla 0
veterinerlikte beşeri ilaç kullanımına örnek olarak veteriner cem memur'un videosunu paylaşıyorum. kendisi kanatlı üzerine önde gelen hocalarımızdan. son 2 dk.sında özellikle mantar tedavisinden bahsetmektedir. başlığı okuyan kişilerde kafa karışıklığı olmaması için paylaşmak istedim.

Oyla 0
ilaca başladım ancak aklıma takıldı bu oranı Bactrim 200/40 mg süspansiyon için söylediniz değil mi ? Yanlış birşey yapmayım.

Oyla 0

Mantar tedavisinde doğal bir tedavi aranıyorsa Sarımsak, soğan, zencefil, limon gibi ürünler tercih edilebilir ancak kuşlar için bu ürünler risk grubundadır. Sarımsak, zencefil ve limon kullanılabilir ama az oranda. Buda tedavi etmeyecektir. Süreci erteleyecektir ya da çok kısa süreli baskılayacaktır. Zaten bu tip mantarlar bizlerin ve kuşların bünyesinde belirli oranlarda bulunan zararsız canlılardır. Kötü bakım ve beslenme üzerine, stres etkisiyle, hastalıklara paralel olarak gün yüzüne çoğalarak çıkabilirler ve bu durumda ilaç kullanımı gerektirir. Beşeri olsun ya da olmasın, diğer tüm ürünlerde bu tarz şeker ilaveleri gözlemlenir çünkü bağlayıcı niteliğinde bir ürün olarak kullanılır. Bu arada mikostatin, kuş sahibinin elinde olduğu bir ilaç olduğundan kullanılır buluyorum.

Sabırlı adamsın vesselam.. Ben topa girmemek için zor tutuyorum kendimi en iyisi girmiyeyim :)

Oyla 0
merhaba 3 gün sonra durum paylaşmamı söylemiştiniz ilaca başlayalı 3 gün oldu ishali azaldı önceki kadar sulu yapmıyor, ötüşü de arttı ama kafası hala aşağı yukarı aynı gibi.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri