biricikcik
iyikus.com Üyesi
evet her şeyi denedim zorla da denedim yok hiçbir şekilde yaklaşmıyor bile.. Bugün son şans eşini aldım kafese belki onun sayesinde girer bakalım. Teşekkür ederim öyle de yapayım, belki de uygun bir yer bulamadığı için yumurtlamıyor. Olabilir mi?Şuana kadar yuva benimsememişse benimsetmek biraz zor olur. Kafesin tabanına folluk koymayı deneyin ama dediğim gibi zor. Şimdiye kadar yuvaya girmiş olmalıydı
Doğada yuva girişleri güney doğu yönüne bakar genellikle. Dizde yuva girişini o yöne olacak şekilde konumlandırın. Ve girişe sevdiği bir şey koyunki yuvalığı keşfetsin. Erkeği neden ayırmıştınız ? Erkek yuvalığa giriyor muydu ? Kafes yere yakınsa yüksekçe bir yere konumlandırmayı deneyin.evet her şeyi denedim zorla da denedim yok hiçbir şekilde yaklaşmıyor bile.. Bugün son şans eşini aldım kafese belki onun sayesinde girer bakalım. Teşekkür ederim öyle de yapayım, belki de uygun bir yer bulamadığı için yumurtlamıyor. Olabilir mi?
Yuvaya yonelmiyorsa tünekten bile yapabilir.Hocam dışkısı baya büyüdü baktığımda 24 saatte yumurtlar yazıyor internette ama hala yuvalığa yaklaşmıyor bile nasıl ve nerede yumurtlayacak? Kafesin içinde bir yer mi ayarlamalıyım?
Erkek çok rahatsız ediyordu bu yuzden ayırmak zorunda kaldım.Doğada yuva girişleri güney doğu yönüne bakar genellikle. Dizde yuva girişini o yöne olacak şekilde konumlandırın. Ve girişe sevdiği bir şey koyunki yuvalığı keşfetsin. Erkeği neden ayırmıştınız ? Erkek yuvalığa giriyor muydu ? Kafes yere yakınsa yüksekçe bir yere konumlandırmayı deneyin.
Kuluçka sürecinde eğer şiddetli vurma yoksa ayırmamamaniz en uygunu olurErkek çok rahatsız ediyordu bu yuzden ayırmak zorunda kaldım.
tamamdır hocam.Kuluçka sürecinde eğer şiddetli vurma yoksa ayırmamamaniz en uygunu olur
Açıkçası biraz rahat bırakılmaları iyi olabilir. Nadir de olsa tam sağlıklı sürecinde kuluçka geçirmeyen kuşlarda kuluçka esnasinda ölümler görülebilir veya bir anda yumurtlama esnasında gidebilir. Bunlara yapabileceğiniz bir şey yok. Bu nedenle gözünüz arkada kalmadan gidebilirsiniz (gerekli önlemleri alarak).Hocam hala ne yumurtladı ne yuvalığa girdi. Ben 1 hafta sonra gidicem ve inanılmaz stres oluyorum, bırakıp gidicem çünkü canına zarar gelir mi? Yumurta olduğuna eminim ama yumurtlayamama gibi bir şey olur mu? Ben çok mu evham yapıyorum.