Ekli dosyayı görüntüle 26526
Merhaba, 1 hafta önce muhabbet kuşu aldık. Petshoptaki adam sarıya dişi, beyaz olana erkek dedi ama beyaz olan da dişi gibi geliyor bana. Daha önce kuş beslemedim, bilgisi olan var mı? Bir de yavru istedik ama bunlar biraz büyük gibi
offEvet ikiside dişi ve yavru değillerPetshopa güvenirseniz olucağı bu.. Keşke aldıktan sonra değilde, almadan önce araştırsaydınız...
Dediğim gibi daha önceden araştırmış olsaydınız yada en azından forumda konu açsaydınız sizi yönlendirirdik.. Zaten ben petshoptan kuş alınmasını önermiyorum.. Direk bu işi yapan üreticilerden alırsanız pek sorun yaşamazsınız.. Hem yavru verirler, hemde yeni yem yemeye başlayan kuşlar olduğu için alıştırmasıda çok kolay olur.. Hatta yavrular daha tüylenmeye başlarken bile ayırttırabilirsinizoffyavru istedik ve kafesi gösterip bunlar yavru seçebilirsiniz dedi. Acemi olduğum için o anlık heyecanla hiç araştırmdım adam biliyordur diye
![]()
Valla hocam bende tam tersini düşünüyorum önce araştırma yapıp sonra gidip petsoptan bir can kurtarma taraftarıyım dışi kuş almaya gittim bana erkek kuş gösteriyor abi koy sen o kuşu yerine o erkek dedim evde iki tane var zaten bana dişi lazım dedim ve kendim seçtim yavru olup olmadığını anlamakta kısa bir araştırma sonucunda Bilgi sahibi olmak mümkünDediğim gibi daha önceden araştırmış olsaydınız yada en azından forumda konu açsaydınız sizi yönlendirirdik.. Zaten ben petshoptan kuş alınmasını önermiyorum.. Direk bu işi yapan üreticilerden alırsanız pek sorun yaşamazsınız.. Hem yavru verirler, hemde yeni yem yemeye başlayan kuşlar olduğu için alıştırmasıda çok kolay olur.. Hatta yavrular daha tüylenmeye başlarken bile ayırttırabilirsiniz![]()
Valla hocam bende tam tersini düşünüyorum önce araştırma yapıp sonra gidip petsoptan bir can kurtarma taraftarıyım dışi kuş almaya gittim bana erkek kuş gösteriyor abi koy sen o kuşu yerine o erkek dedim evde iki tane var zaten bana dişi lazım dedim ve kendim seçtim yavru olup olmadığını anlamakta kısa bir araştırma sonucunda Bilgi sahibi olmak mümkün
Adama yazdım. Bu sefer beyaz olana dişi sarı olana erkek dedi. Değiştirmek istediğimi söyledim internetini kapadı. Sizin görüşünüzü de söyledim sizin yaşan söylediğinizi yazdı. Ama ikisi de dişi daha da emin oldumŞöyle düşün petshoptan kurtardığın her canın yerine yenisini koyucaklar ve bu döngü böyle devam edicek.. Eğer gerçekten petshoptaki kuşları kurtarmak istiyorsak o kuşları almıyacak kimse.. Ancak o zaman o petshop kuş satma işini bırakır
Yada şöyle bir örnek veriyim. Sokakta dilenen ufacık çocukları kurtarmak istiyorsak onlara para vermiyecek kimse.. Kimse para vermezse o çocukları çıplak ayakla titreye titreye sokakta dilendirmezler... anlatabiliyormuyum..
Yapıcak bişey yok artık kız kıza takılsın kuşlardaAdama yazdım. Bu sefer beyaz olana dişi sarı olana erkek dedi. Değiştirmek istediğimi söyledim internetini kapadı. Sizin görüşünüzü de söyledim sizin yaşan söylediğinizi yazdı. Ama ikisi de dişi daha da emin oldum![]()
Sanırım yavru olanların da gagaları siyah oluyormuş zaten. Yarın arayıp konuşacak ablam, sağ olun yine deYapıcak bişey yok artık kız kıza takılsın kuşlarda![]()
Zaten almak istemiyordum kafeste yaşayacaklar diye ama ablam ısrar edince sahiplendim. Sonuçta ikisi de çiftleşmek ister ve ben bunu onlardan mahrum edemem. Petshopcu bilir diye güvenerek aldım ama böyle kötü bir tecrübe olduValla hocam bende tam tersini düşünüyorum önce araştırma yapıp sonra gidip petsoptan bir can kurtarma taraftarıyım dışi kuş almaya gittim bana erkek kuş gösteriyor abi koy sen o kuşu yerine o erkek dedim evde iki tane var zaten bana dişi lazım dedim ve kendim seçtim yavru olup olmadığını anlamakta kısa bir araştırma sonucunda Bilgi sahibi olmak mümkün
Sanırım yavru olanların da gagaları siyah oluyormuş zaten. Yarın arayıp konuşacak ablam, sağ olun yine de![]()
Ya adam ısrarla sarı olana erkek beyaz olana dişi diyor bu sefer. Yavru da değiller. Değiştiririz ama veteriner ücreti alırım diyorForumda araştırma yaparsanız bu konuyla ilgili makalelerimiz var. Kuş almadan önce en azından ön bilgi olur..
Cinsiyetinden eminsiniz ama değil miMaşallah çok tatlılar. Yavruların hepsinde olmamak şartıyla gaga ucu hafif siyah lekeli olabiliyor. Ancak hep olmaz.
Evet, ikisi de dişi. Beyaz olan 5 ay gibi, sarı da belki +1 ay daha büyükCinsiyetinden eminsiniz ama değil mi
Evet hocam sizeŞöyle düşün petshoptan kurtardığın her canın yerine yenisini koyucaklar ve bu döngü böyle devam edicek.. Eğer gerçekten petshoptaki kuşları kurtarmak istiyorsak o kuşları almıyacak kimse.. Ancak o zaman o petshop kuş satma işini bırakır
Yada şöyle bir örnek veriyim. Sokakta dilenen ufacık çocukları kurtarmak istiyorsak onlara para vermiyecek kimse.. Kimse para vermezse o çocukları çıplak ayakla titreye titreye sokakta dilendirmezler... anlatabiliyormuyum..
Doğanay üstad birde bu kuşuma bakıp söyler misin cinsiyet rica etsem. Zaten sorunlu kuş. Sorunlu dediğim yem seçiyor beyfendi. Aspur yiyor malum. Diğerlerine zerre dokunmuyor gaga ile ayırıyor izledim. Vitamin takviyesi yapıyorum bakalım sonucu göreceğiz ne olacak. Petshoptan almıştım maalesef bende.Evet, hemcinslerine de benzer davranışlar sergilerler. Hatta ileriye götürüp çiftleşir gibi bile yapabiliyorlar. %100 dişi ikisi de.
Evet bu kuşu hatırlıyorum erkek olduğunu sizde söylemiştiniz bence de erkek hocam baksın yine de sizden ricam tek konu üzerinden ilerlerseniz konular karışıyor açıkçası benim kafamda aynı şekildeDoğanay üstad birde bu kuşuma bakıp söyler misin cinsiyet rica etsem. Zaten sorunlu kuş. Sorunlu dediğim yem seçiyor beyfendi. Aspur yiyor malum. Diğerlerine zerre dokunmuyor gaga ile ayırıyor izledim. Vitamin takviyesi yapıyorum bakalım sonucu göreceğiz ne olacak. Petshoptan almıştım maalesef bende.