Lütfen yardim edin sabah kuşumun gözünü bu halde gördüm neden oldu bilmiyorum diğer gözünde birsey yok. Napmam lazim veterinere gideyimmi. @Doğanay Y.
Ekli dosyalar
Son düzenleme:
Evet rahatladı minnoşSapsik ya kendini ne hâle sokmuş
Rahatmistir şimdi çok sevindim
Evet rahatladı minnoş
Evet sündüs hanım haklısınız dediğiniz gibi oldu tekrarladı. Bu kafes salma kafes 1kusum daha var bazen ara tel kullanıyorum ama genelde karışık kullanıyorlar digerinde birsey yokKafesi sirkeli suyla dezenfekte ediniz Kübra hanım. Yoksa tekrarlar. Ben mineral blokları, gaga taşlarını atıp yenisini almıştım. Bazen üzerlerine tuneyip dışkı bırakıyorlar. O yüzdende enfeksiyonu kapmış olabilir gözü. Salincaginida yıkayın salıncak varsa. Sirkeli su ile siliniz. Tunekleri bıçakla soyuyorum ben ne kadar doğru bilmiyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Doğanay bey yeni konu açmak istemedim. Ikı gun once de kuşumun gözü tekrarlamisti bir iki saate geçmişti banyo yaptirincada rahatlamıştı. Simdi sabah kalktım yine böyle ne yapmam lazım. Yine damla krem kullanayimmi ne kadar kullanayimgözüne cisim yaklaştığında kapatıyorlar gözünü. Göz kapağı ve azıcık o kel kalan bölgeye sürmeniz lazım. Çok yüzeysel tabi, tabaka halinde kalmamalı.
Yok Doğanay bey kusmadı hiç. Dışkıda normal. Fotoğrafta belki dışkı kötü çıkmış olabilir ama sanırım kağıttan ötürü. Dışarıya yaptığında normal şekilde yapıyor. Enerjisi yemeside iyi. İc parazit ne önerirsiniz bende sulp. var sadece. Kremle göz damlasını günde 2 damla 1 krem seklindemi kullanayim. Iyi olan gözünede kullanayammiKuşunuz kusmuyorsa eğer akıntısı olabilir. Bu nedenle bir süre daha ürün kullanmak gerekebilir. Bir de özellikle bu tip mutasyonlarda çok sık gözlemlenen bir durum. Kullandığınız ürünler normal şartlarda tedavi etmiş olmalıydı. Kusma durumlarına denk geldiniz mi? Bir iç parazit ilacı da kullanmak gerekebilir ek olarak.
Dışkı görseli ekler misiniz?
@Eyunal @neanderthalensis @Umit.
Kuşum 1.5 yasinda. Ben bugün iki gözüne 1 damla ile krem kullandım sadece 1kez. Tamam o zaman bir daha yapmayayim bekleyelim. Evet sulptamazethini var bende sadece eskiden ishal için kullanmıştım. Simdi yinemi kullanayim kaç gun kaç damla kullanayim pekiNe yazık ki bir çok hastalık durumun ortak belirtilerinden. E tabi bir de yaş durumundan kaynaklı dökülmeler olabiliyor. Ürün kullanmadan da eski haline dönüyor mu bir bekleyelim olur mu? Dönmez ise 3-4 gün sonrasında tekrar bir fikir yürütelim.
Sulptamazethini kast ediyorsanız olur tabi ki
Kuyruğunu bazen hareket ettirirken görüyorum çok nadir ama. Yinede bundan sonra dikkat edeyim dedğiniz gibi yapıyor mu diye. Benim kuş cok uçuyor ama ona rağmen oyle nefes sıkıntısı pek görmedim ağzını açıp kapama gibi. Bende bilemedimGöz de bu tarz problemler bazen solunum sıkıntısı görülen kuşlarda da olabiliyor. Kuyruk sekmesi var mı kuşunuz da.
Tamam doğanay bey 5 gün sonra bilgilendiririm. Teşekkürler4-5 gün bekleyelim. Baktık geçmiyor sulphamazethine ile bir süreci gözlemleyelim önce. Yaklaşık 5 gün kullanmak gerekecek
Doğanay bey 1 hafta gözlemledim. Ilk zamanlar gözünde hic birşey yoktu. Son iki gündür sabah kalkınca gözü yine olmuş. Banyo yaptırınca geçti. Bugun sabah yine böyle idi. Gözünü tunege sürtüp kaşıyor. Önceden taşlara sürterdi. Onları kaldırdım şimdide tuneke sürtüyor. Ancak tünele sürttü diye gözüde bu hâle gelirmi. Şuan böyle ne yapmalıyız4-5 gün bekleyelim. Baktık geçmiyor sulphamazethine ile bir süreci gözlemleyelim önce. Yaklaşık 5 gün kullanmak gerekecek
Dediğiniz sulp. Bende var,kac damla vereyim kac gün kullanayim göz için de krem ve damlası varBir iç parazit ilacı temin ediniz. Nilverm ya da daha geniş spektrumulu sulphamazethine gibi. O süreçte damla da tekrardan kullanılabilir
Sulphamazethini 5-6 gün kullanacaksınız hocam. Suluğuna 8 damla civarı eklenmeli, her gün su tazelenmeli ya da ağızdan 1 damla.
ikisini de aynı anda kullanabilirsiniz sorun olmaz.Tamamdır doğanay bey yarın sulp.a başlayayım. Bugün 1kez göz damlasını ve kremini sürdüm. Yine kullanayimmi yoksa supltan sonrami
Doğanay bey sulp. Başladım ama düzenli şekilde veremedim 3gun verip 3 4 gün ara vermek zorunda kaldim sonra iki gun daha verdim toplam 5gun verdim. Göz damlasini ve kremide 3gun gunde 1 kez kullandım. Sulp son kez verdim dun. Sabah gözü bu şekildeydi yine olmuş. Düzenli veremediğim içinmi yoksa ise mi yaramadı sizce. Sulp. Ağır gelmis Olabilir miikisini de aynı anda kullanabilirsiniz sorun olmaz.