Kuşumun neyi var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba kuşum 3 gundur cok halsiz uyukluyor dıskısıda bu sekılde. Ve arada kafesin altına gıdıyor orda durmak ıster gıbı bende yukarıya goturuyorum tunegıne. Suan tunekte uyuyor. Gece oldugu ıcın resminı cekemedım. Dışkısı bu sekılde ne yapmamız lazım ev sıcak usutmedı,tuyde de degil. Yemde cok cok az yedı. Suyu zaten oldum olası içmez nadıren ıcer. Ne yapmalıyız1000067990.jpg

he
Doğanay hocam bunlar kızgınlık yumurtasımı , dolumu. Birde bu donem tamamen ne zaman biter, yuvalığa yapmamış kafesin tabanına yapmıs yumurtayı
yuva geç takıldığı için henüz adapte olamadı muhtemelen. Yüksek ihtimalle de boştur. Kızgınlık sürecini devam ettirirse ortalama 5 yumurta gelecektir. 5*2 10 gün sürer bu aralık

he

yuva geç takıldığı için henüz adapte olamadı muhtemelen. Yüksek ihtimalle de boştur. Kızgınlık sürecini devam ettirirse ortalama 5 yumurta gelecektir. 5*2 10 gün sürer bu aralık
Hocam suan 2 tane yumrtladı hala yuvalıkta yem darı yemıyor cok cok cok az yedı , ölecek diye korkuyoruz boyle devam edıp besınsız kalırsa

süreç bu şekilde devam eder ama yer. Normalde erkeğin beslemesi gerekirdi :(
Yine de yuvalığa dal darı bırakabilirsiniz, yuva ağzına yakın yere yem kabı takabilirsiniz.
Tamamdır Doğanay hocam sagolun. Dün bir tane daha yumurtladı. 10 gün bekleyeceğiz yumurtlama bitince yumurtalar egerkı bossa damar yoksa atacağız yuvalıgı kaldıracağız. İnşallah boştur çünkü evde çok kuş var maalesef. Ama tabı doluysa da büyüyünce sahıplendirirz

Sağlık olsun, ben yerinizde olsam eğer sağlığı iyi giderse kuluçka süresini 20 gün devam ettiriniz. Sebebi ise süreci iyi öğrensin, yumurta üretmediği için dinlensin ve aldıktan sonra tüy yenilemeye başlasın. Bu süreç tekrarlanan kuluçka sürecini biraz erteleyecektir.

Sağlık olsun, ben yerinizde olsam eğer sağlığı iyi giderse kuluçka süresini 20 gün devam ettiriniz. Sebebi ise süreci iyi öğrensin, yumurta üretmediği için dinlensin ve aldıktan sonra tüy yenilemeye başlasın. Bu süreç tekrarlanan kuluçka sürecini biraz erteleyecektir.
Hocam biz yuvalık taktık 1 hafta oldu. Son ıkı gundur erkek kus ve dısı kusta ciftlesme hareketlerı gözledik. Bacak atıyor vs. Bizde yan yana koymuyoruz sadece yem yedirmeyiz ıcın koyuyoruz yedırınce alıyoruz. Çünkü biz yavru kuş istemiyoruz. Yanı yuvalık takmakla son zamanlarda daha bir kıvama geldiler. Hatta biz baska ne yapabılırız onu soracaktım sıze , kuşa bakma imkanımız yok ,günahada girmek istemiyoruz. İki kusumuzuda seviyoruz 3yıldır besliyoruz başkasına veremeyiz :( biraz bu konuda zor durumda kaldık

Yuvalıgı sımdı çıkarsak olurmu , yuvalık daha kotu etkıledı. Cıkarıncada kotumu etkılerız. Bir tane yumurtası var suan başka yok. Ürememesi için ne yapacagız

Alsak kotumu etkilenir, en bastan takmamalımıydık. Bizimde ilk tecrübemiz 🥲 ne yapalım pekı urememelerı ıcın, yumurtayı alalım yuvalıkmı dursun hocam. Zaten yumurta köşede duruyor ustune yatmıyor
takmak doğru karar. Dişinin yumurtlama sürecinde konforunu arttırmış oldunuz.

Merhaba kuşumuz şuan bu süreçte 5 tane yumurtladı. 2 tanesi kırıktı atmıstık. 3 tanesı sağlam. En son pazartesi günü yumurtladı. 5 gün gectı yumurtlamadı. Sizce yine yumurtlarmı ? Çünkü her yumurta arasında 2gün vardı. Şimdi beş gündür yumurtlama yok. Yuvalıkta duruyor kuluçkaya yatıyor. Biz yumurtalara baktık fener ışığında damar yoktu sadece ıcınde sıvı vardı sanırım boş yumurta. Şimdi artık ne yapmalıyız @Doğanay Y.

Daha yumurtlamaz. Kuluçkaya yatmaya devam etsin boş dou farketmez yumurtaya yatarak enerji sarfetsin biraz. Kilo vermesine de yardımcı olacaktır. O kuluçkada yatarken siz gerekli destekleri verin kendisine 👍

Yumurtlama süreci bitmiş. Bir süre kuluçkada zaman geçirmesini sağlayınız. O sırada hormonal dengesini nötrleyecektir. 8-10 gün sonra yumurtalar alınabilir.

Geri