Merhabalar. Limon halsiz ve uyukluyor konusu çok uzadığından yeni açma gereği duydum çünkü her şey çok karışmıştı. Daha net ve anlaşılır şekilde özetleyeceğim.
Limon ( sultan papağanı ) 2 hafta gibi bir süredir sulu dışkıyor, ishal. Veterinere götürdüm mikroskopla bakıldı, antibiyogram yapıldı. Mikroskop sonuçlarında az megabakteriye rastladığını söyledi.
Antibiyogram sonuçları
S.papağanı (LİMON)..ağız sıvabı
Bakteriyolojik muayene sonucunda; Staphylococcus spp. ve Mantar tespit edildi
ENROFLOXACİN(+++)
FLORFENİCOL(+++)
AMOXYCYCLİNE(+++)
DOXYCYCLİNE(+++)
COLİSTİN(++)
SULPHAMETHOXAZOLE-TRİMETHOPRİM(+)
Sonrasında enrofloxacin yani BAYTRIL kullandım 6 gün. Günde 4 damlaydı fakat 2 ye indirdik. Sabah 1 akşam 1 şeklinde.
Genel durumu daha iyidi fakat ishali devam etmekte.
GÜNCEL DIŞKILAR
Veteriner hekim ( petlife izmir ) 10 güne çıkarmamı söyledi. Baytril oldugundan 6 gün çok uzun değil midir.
En baştan keşke gaita testi yaptırsaymışım su an yaptıramıyorum çünkü laboratuvara sorduğumda antibiyotik kullandığı için sonuçlar yanıltıcı olurmuş.
Antibiyogram, gaita testi yerine geçer mi bilmiyorum ama biz tedaviyi antibiyograma göre planladık.
Ayrıca bu sabah çok erken uyandı ve açtı.Fazla hareketliydi. Arada yine uyukluyor. En baştaki şikayetlerimiz ;
İshal
Az yemek yeme
Az dıskılama
Halsizlik,uyku hali
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Bu zaman kadar tecrübelerinizi paylaştığınız içinde.
@neanderthalensis
@Doğanay Y.
@Umit.
@Eyunal
@İpek.s
@Taha Aktaş
@Muratsani
@Nur ı.
(6 ay önce akciğer ve bağırsak enfeksiyonu sebebiyle 10 gün antibiyotik ve antifungal ( Trimetoprim,süplhametaxasole,doxycycline, nystatin)
Megabakteriosis( avian gastric yeast, macrorhabdus ornithogaster ) için 21 gün amphitericin-B tedavisi gördü.
Sonuç için test yaptıramadım ama amphitericinin iyi geldiğini söyleyebilirim)
(6 ay öncede aynı şikayetlere sahipti)
Güncel video
( sonlara doğru vikvikliyor yani kızışma hareket ,günde en az 10 kere yapıyor bunu uzun zamandır.Hastalandığından beri yani 6 ay önceden kızgınlık yumurtası yapamıyor. 30 tane yapmışlığı var. )
{{{Bugün uzun zamandır yaptiğı bu hareketi yaptı ve sesi de duyuluyor açarsanız. Eskiden gittiğim hekim bunu kursaktan gaz çıkarma olarak yorumlamıştı. }}}
Eskiden aynı hareketi yaparken
Limon ( sultan papağanı ) 2 hafta gibi bir süredir sulu dışkıyor, ishal. Veterinere götürdüm mikroskopla bakıldı, antibiyogram yapıldı. Mikroskop sonuçlarında az megabakteriye rastladığını söyledi.
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
Antibiyogram sonuçları
S.papağanı (LİMON)..ağız sıvabı
Bakteriyolojik muayene sonucunda; Staphylococcus spp. ve Mantar tespit edildi
ENROFLOXACİN(+++)
FLORFENİCOL(+++)
AMOXYCYCLİNE(+++)
DOXYCYCLİNE(+++)
COLİSTİN(++)
SULPHAMETHOXAZOLE-TRİMETHOPRİM(+)
Sonrasında enrofloxacin yani BAYTRIL kullandım 6 gün. Günde 4 damlaydı fakat 2 ye indirdik. Sabah 1 akşam 1 şeklinde.
Genel durumu daha iyidi fakat ishali devam etmekte.
GÜNCEL DIŞKILAR
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
New item by Fidan Türker
photos.app.goo.gl
Veteriner hekim ( petlife izmir ) 10 güne çıkarmamı söyledi. Baytril oldugundan 6 gün çok uzun değil midir.
En baştan keşke gaita testi yaptırsaymışım su an yaptıramıyorum çünkü laboratuvara sorduğumda antibiyotik kullandığı için sonuçlar yanıltıcı olurmuş.
Antibiyogram, gaita testi yerine geçer mi bilmiyorum ama biz tedaviyi antibiyograma göre planladık.
Ayrıca bu sabah çok erken uyandı ve açtı.Fazla hareketliydi. Arada yine uyukluyor. En baştaki şikayetlerimiz ;
İshal
Az yemek yeme
Az dıskılama
Halsizlik,uyku hali
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Bu zaman kadar tecrübelerinizi paylaştığınız içinde.
@neanderthalensis
@Doğanay Y.
@Umit.
@Eyunal
@İpek.s
@Taha Aktaş
@Muratsani
@Nur ı.
(6 ay önce akciğer ve bağırsak enfeksiyonu sebebiyle 10 gün antibiyotik ve antifungal ( Trimetoprim,süplhametaxasole,doxycycline, nystatin)
Megabakteriosis( avian gastric yeast, macrorhabdus ornithogaster ) için 21 gün amphitericin-B tedavisi gördü.
Sonuç için test yaptıramadım ama amphitericinin iyi geldiğini söyleyebilirim)
(6 ay öncede aynı şikayetlere sahipti)
Güncel video
{{{Bugün uzun zamandır yaptiğı bu hareketi yaptı ve sesi de duyuluyor açarsanız. Eskiden gittiğim hekim bunu kursaktan gaz çıkarma olarak yorumlamıştı. }}}
19 Mayıs 2023
youtube.com
14 Şubat 2021
youtube.com
Son düzenleme: