Maviş keyfi yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berna ak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berna ak

Forum Sakini
Maviş kuşum dişi 4 5 gündür keyfi yok ötmüyor uçmuyor sürekli kafesinde benimle konuşmuyor ve uyuyor ne olmuş olabilir

Çözüm
bu durumda , dışkıdaki bozulma kuşu bitkin düşürmeden bir an önce ilaca başlamanız iyi olur. @Malkoçoğlu nun yazdığı antibiyotik risk almamak adına en güçlüsüdür her veteriner kliniğinde bulunur

veterinere "oral çözelti şeklinde enrofloksasin içeren antibiyotik istiyorum" diyebilirsiniz
burun deliklerini kapatmadığı sürece zararı olmaz. ancak herhangi bir nedenle veterinere giderseniz kolaylıkla alır

sizin onceliğiniz enfeksiyon , 1 hafta uzun bir süre
Mavişi kaloriferin yanına koydum suyunada vitamin koydum suyu daha içmedi ama hapşurup duruyor salıncağının boncuklarına burnunu siliyor

Pirinç suyu içirdim birde bugün.
Yemlerini 2 gündür değiştirmedim hala duruyor çok az yenilmiş.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-03-05-22-40-47-059_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-03-05-22-40-47-059_com.miui.gallery.jpg
    392.8 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_2022-03-05-22-40-16-715_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-03-05-22-40-16-715_com.miui.gallery.jpg
    896.3 KB · Görüntüleme: 4
dışkı kötü ancak kuşun genel durumu iyi. ben olsam sulfa grubu bir ilaç (bactrim, sulphamezathine, tetramezatin, neosülfaprim vb) başlarım

foruma gelmişken @Malkoçoğlu da bi bakarsa iyi olur

Enrofloksasin daha iyi olabilir. Ama sulphamezathinde kullanılabilir sorun yok..

bu durumda , dışkıdaki bozulma kuşu bitkin düşürmeden bir an önce ilaca başlamanız iyi olur. @Malkoçoğlu nun yazdığı antibiyotik risk almamak adına en güçlüsüdür her veteriner kliniğinde bulunur

veterinere "oral çözelti şeklinde enrofloksasin içeren antibiyotik istiyorum" diyebilirsiniz

Çözüm

Tamam çok teşekkür ederim

Geri