muhabbetkusu17
iyikus.com Üyesi
Merhaba.Oncelikle 2 tane muhabbet kusum var.nerdeyse 3-4 yıldır ben bakıyorum,phetshoptan sahiplendim.2sinide.disi kus geldiginden beri uysaldı.,bir gun gagasinin kenarinda beyaz bi sey gordum,buna cogu kisi arastirdigim zaman mantar dedigini gordumm,telaslandim tabi gecmesi icin cok arastirdim ,sekerli meyveler cok vermedim,sonra vazelin kullandim. yanlis hatirlamiyosam ,1-2hafta icinde. ama cok duzenli kullanmiyodum,sonra bi veterinerin paylasiminda vazelinin kulanilmamasi gerektigini gordum ve sonra zaten kullanmadim.ama gagasinin kenarindaki beyaz sey dusmustu,daha sonralarda kafasini salliyordu ama kusmuyodu,bazen kusuyordu ,arastirdim ve kekik cayi verdim 1 hafta ilklerde iyi gelmisti galiba kusmuyodu,ama sonralardan yine basladi bu problem,bazen kafasini sirtina gomup uyuyor, bazen sarki soyluyo,otuyor,hiperaktif oluyor, boyle cok halsiz kus deyil,ve kendiside uysal kus,ama bi kac gundur sabah kalktigimda kafes dibinde uyudugunu goruyorum bazen tunekte uyuyor bu durum beni korkutuyor,yasadigim sehirde veteriner yok,herkesin soyledigi ilaci da kullanamam,ne onerirsiniz.bu arada kafeslerinde beyaz kum kullaniyodum,bazen kumu cok yiyodu sonra bunu gozlemledim ve kumu cikarttim nadiren kendi elimle veriyodum,beyaz kumhn tarihi gecdi ve 2021 de aldigim bir kum vardi,bu sefer beyaz degildi ve tarihi yoktu simdi ara ara onu veriyorum baskasi olmadigi.icin cok az veriyorum ,bulursam alicam ,bu disi kusum icin ne onerirsiniz ya ben kursak mantarindan supheleniyorum ama umarim degildir.