evet
Hayır öğürme ya da kusma yok kötü bir kokuda almadımEnfeksiyon dışkısı.
Kuşta öğürme kusma var mı? Ağız içinde veya dışkılarında kötü koku?
Hayır öğürme ya da kusma yok kötü bir kokuda almadım
hocam elimde şu an lavotil, levadoks, flagyl, baytril %5 var bunlardan da işe yarayacak olursa kullanabilirim yarın da ilacı temin ederimBence riske girmeyin eczaneden antibiyotik alıp başlayın biran önce. Bactrim şurup yada augmentin şurup kullanılabilir. Yada imkan varsa kuşu veterinere götürün..
hocam elimde şu an lavotil, levadoks, flagyl, baytril %5 var bunlardan da işe yarayacak olursa kullanabilirim yarın da ilacı temin ederim
Yok hocam yarın augmentin ya da bactril temin edebilirim hangisini önerirseniz onu temin edeyim birde kaç gün ne kadar dozda vereceğimi ve kafeste ne kadar tutacağımı söyleyebilirseniz çok sevinirim hocamBaytril yüzde 2.5 luk olsaydı olurdu ancak enjeksiyonluk formunu ben önermiyorum.
Elinizdeki ilaçlardan levadoks kullanılabilir ancak çok etkili değildir. Bactrim şurup temin edemiyorsanız kullanılabilir..
Biliyorsunuz kuş hastalıklarında ilk akla gelen ilaç baytrildir. Veterinerlerinde %90'ı bu ilacı verir. Peki baytrilin % kaçlığını kullanmamız gerekiyor? Baytril %2,5 - %5 - %10 arasındaki fark nedir? Baytril %2,5'ta 25 mg Enrofloksasin etken maddesi vardır, %5'te ise 50 mg enrofloksasin vardır, %10 da ise bu oran 100 mg'dır..
Aslında İlaçların mg'larından daha çok ilgilenmemiz gereken kısım, bu ilaçların hangisinin oral çözelti hangisinin enjeksiyonluk çözelti olduğudur. Zira ilacın dozajını ayarlıyarak mg sorununu çözersiniz. Ancak oral çözelti ile enjeksiyonluk...
- Umit.
- Cevaplar: 10
- Forum: Kuş Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri
Yok hocam yarın augmentin ya da bactril temin edebilirim hangisini önerirseniz onu temin edeyim birde kaç gün ne kadar dozda vereceğimi ve kafeste ne kadar tutacağımı söyleyebilirseniz çok sevinirim hocam
Hocam suyu 24 saatte bir mi değiştireyim yaniTam dolu suluğa 10 damla ekleyip kullanabilirsin. İlaçlı su hergün tazelenicek. 3. gün durum güncellemesi yapın. Kuşun durumuna göre 5 yada 7 güne kadar kullanılabilir. Bu uygulama iki ilaç içinde geçerli. Hangisini bulabilirseniz..
Hocam suyu 24 saatte bir mi değiştireyim yani
Az önce tarttım 45 gramlara gerilemiş dışkısında koku yok bütün her yerinde tüy kapsülleri var fakat hiçbirini açamıyor sanırım oldukları gibi duruyor dışarıdan müdahale etmeli miyim hocamOlabildiğince bactrime öncelik verin bana kalırsa.
Az önce tarttım 45 gramlara gerilemiş dışkısında koku yok bütün her yerinde tüy kapsülleri var fakat hiçbirini açamıyor sanırım oldukları gibi duruyor dışarıdan müdahale etmeli miyim hocam
İkisinide temin ettim doğru ilaçlar değil mi bir sıkıntı yokVl mutavit yada nekton bio öneririm. Tüy konusunda bir çok üründen iyiler..
İkisini almanıza gerek yoktu hocam ikisinden biri demiştik. Bactrim başlayın. Yarım suluğa 5 damla kadar.İkisinide temin ettim doğru ilaçlar değil mi bir sıkıntı yok
Hocam ne olur ne olmaz bulundurayım dedim sağolunİkisini almanıza gerek yoktu hocam ikisinden biri demiştik. Bactrim başlayın. Yarım suluğa 5 damla kadar.