Muhabbet kuşum sürekli uyuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ToufreX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Videoda nefes zorluğu azalmış gibi görünüyor. Eğer genel hali böyleyse ve ense damlasından sonra iyileşme gözlemlediyseniz trimisin başlamayalım. 2 gün gözlemleyip gelişmelere göre yol çizelim. Bu arada probiyotiği aksatmayın. Kuş çok yıprandı takviyeler yapın özellikle de probiyotik.
genel olarak böyle hocam ense damlasından sonra biraz daha canlandı ama geceleri hırıltısı oluyor vik vik sesi oluyor

Evde ateş dürşürücü şurup var mı ? Tedavi için falan değil şuruba tepkisini merak ettiğim için söylüyorum. Varsa bir damla verip tepkisine bakalım. Kabarıklığı falan geçecek mi ?

Kuşun kabarması ateşten veya ağrıdan veya üşümekten olur. Üşüme ihtimali yok zaten ateş ihtimali de az. Ağrısı mı var onu görmek istediğim için dedim.

Hocam niran hanım kronikleştiğini söyledi lavotil verdi her ay 3 kere vermemi söyledi 6 ay boyunca
Niran hanım haklı olabilir tamam. Ama kabarıklığın geçmemesi bana tuhaf geliyor. Kronik astım olan bir kuş zor nefes alır tamam ama diğer yönleriyle sağlıklı bir kuş gibidir. Bu kuşun kabarması geçmedi bir türlü. Ona şaşırıyorum ben. Bana kalırsa kronik astım bir kuşa sürekli antibiyotik yerine nefes açıcı ventolin, kekik yağı okaliptus yağı veya çayı gibi şeyler verilmeli sık sık. Astım antibiyikle geçmiyorsa 3 ay aralıksız kullansanız da geçmeyecektir.

Niran hanım haklı olabilir tamam. Ama kabarıklığın geçmemesi bana tuhaf geliyor. Kronik astım olan bir kuş zor nefes alır tamam ama diğer yönleriyle sağlıklı bir kuş gibidir. Bu kuşun kabarması geçmedi bir türlü. Ona şaşırıyorum ben. Bana kalırsa kronik astım bir kuşa sürekli antibiyotik yerine nefes açıcı ventolin, kekik yağı okaliptus yağı veya çayı gibi şeyler verilmeli sık sık. Astım antibiyikle geçmiyorsa 3 ay aralıksız kullansanız da geçmeyecektir.
Siz ne yapmamı öneriyorsunuz hocam lavotil vermeyeyim mi

Levotil daha önce kullandınız diye hatırlıyorum. Yeniden başla mı dedi veteriner ?

Bana kalırsa hemen ilaca başlamayın. Sanki parazit damlası işe yaradı. Birkaç gün gözlemleyip öyle karar verelim. Kuş ölecek duruma gelip gelip kurtuldu. Çok yoruldu hayvan. Biraz bağışıklığa destek verip nefes açıcı şeyler kullanlaım. Benim önerim bu yönde. Tabi veterinerin önüne geçmek istemiyorum ama bana göre bu yol daha mantıklı ve işlevsel. Taktir sizin tabi.

Levotil daha önce kullandınız diye hatırlıyorum. Yeniden başla mı dedi veteriner ?

Bana kalırsa hemen ilaca başlamayın. Sanki parazit damlası işe yaradı. Birkaç gün gözlemleyip öyle karar verelim. Kuş ölecek duruma gelip gelip kurtuldu. Çok yoruldu hayvan. Biraz bağışıklığa destek verip nefes açıcı şeyler kullanlaım. Benim önerim bu yönde. Tabi veterinerin önüne geçmek istemiyorum ama bana göre bu yol daha mantıklı ve işlevsel. Taktir sizin tabi.
Hayır hocam levadoks kullandım dünden beri probiyotik asılı kafesinde odasında da okaliptus kaynatıyorum her gün kafesinin tabanında da okaliptus yaprakları serili

Genel olarak tüye girmesi gerekiyormuşta girememiş gibi bir kırgınlığı var. Biraz vitamin verme oranınızı arttırın kısa bir süre.

Geri