Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Hocam aynı konu olduğu için başka konu açmak istemedim ve aynı kuşum o zaman 2 yaşındaydı şimdi 6 yaşında yem yerken ve yedikten sonra sürekli gaga açma kapama hareketi yapıyor o zamanda yapıyordu o zamandan beri devam ediyor yemi 1 er 1 er yiyiyor yem yedikten sonra kursağı şişiyor diğer kuşlarıma göre göğüs kısmı daha şiş duruyor ve dışkısı düzelmişti son bir kaç gündür tekrar bozuldu bir de yem yedikten sonra gaga açma kapamaya ek yutkunma hareketi eklendi ve telefon ekranına aynaya yem kusmuyor ama beyaz beyaz lekeler yapıyor ara sıra kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor bu mantar kaynaklı mı bakteri kaynaklı mı parazit kaynaklı mı elimde trifculan ve enrocure var trifculan vermeli miyim ne yapmalıyım @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL
Watch unnamed | Streamable bu da kuşumun yem yedikten sonra yaptığı hareket

Dışkısını da görmek gerekir ama kuşta mantar veya bakteri kaynaklı hastalık yok büyük ihtimalle. Parazit ihtimali de yeterince yüksek değil aslında ( ama her ihtimale karşı bir kür yapılabilir ) benim gördüğüm kuş kilolu ve sıkıntıların temelinde bu olma ihtimali daha yüksek. Dolayısıyla ; her ihtimalr karşı iç parazit kürü sonrasında Carnispeed, bt amin ve sedochol başlayıp bol bol uçmasını sağlayın. Ne kadar çok o kadar iyi yani. Ama tek seferde çok yüklennek yerine dinlendire dinlendire ama sık sık uçurun...
Gelişmeleri yazarsınız takipte kalırız.

Dışkısını da görmek gerekir ama kuşta mantar veya bakteri kaynaklı hastalık yok büyük ihtimalle. Parazit ihtimali de yeterince yüksek değil aslında ( ama her ihtimale karşı bir kür yapılabilir ) benim gördüğüm kuş kilolu ve sıkıntıların temelinde bu olma ihtimali daha yüksek. Dolayısıyla ; her ihtimalr karşı iç parazit kürü sonrasında Carnispeed, bt amin ve sedochol başlayıp bol bol uçmasını sağlayın. Ne kadar çok o kadar iyi yani. Ama tek seferde çok yüklennek yerine dinlendire dinlendire ama sık sık uçurun...
Kuşumun kemiklerini hafif hafif hissediyorum 2 tane daha kuşum var hissedilmiyor pek onlarınki bu kuşum yemi 1 er 1 er yiyip yutkunma gaga açma kapama yapıyor demirleri ısırıyor beyaz leke bırakıyor telefona aynaya kanepe örtüsüne falan tükmüklüyor gibi sindirim zorluğu çekiyor gibi azar azar yem yiyiyor yem seçiyor her gün dal darı koysam her gün yer kolay yiyebileceği şeyleri seçiyor o kilo gibi gözüküyor ama kuşum çok uçuyor evin bütün odalarına gidiyor o şişlik kabarıklık kursak bölgesinde sadece diğer kuşlarım yemleri silip süpürüyor çok kabuk oluyor ama bu bir kap yemi 4 günde anca yer
Aç yem yemek istiyor ama yiyemiyor gibi

Son düzenleme:
Dışkısı bu şekilde gün içerisinde normal olması gerektiği gibi yapıyor sabah uyanıp kafes içine baktığımda bu şekilde yapmış oluyor 🌸1000064287.webp

Watch unnamed | Streamable şimdi diğer kuşlarımda aynı hareketi yapıyor yemi kursaklarından yutkunma hareketi yaparak ağızlarına getirip geri yiyiyorlar ama dışarı kusmuyorlar internette trikomoniyasis mantar ya da bakteriyel enfeksiyon diyor ne yapmam gerek @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis @Sensitive 🌿

dışkılar pek iyi değil açıkçası ve kuşun yağlanması var gibi duruyor. Önce kısa süreli kullanılan bir iç parazit ilacı deneyiniz. Nilverm gibi. Peşine ise triflucan veya fungostatin kullanınız.

Geri