Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Bugün 3 kuşuma da ivermectin uyguladım 1 er damla akşam 8 gibi yaptım şuan hepsinin durumu aynı ilaç tedavisi bitince büyük kuşumun dışkıları sulu olmaya başladı yarından sonraki gün de tekrar 1 gün andazol uyguluycam ben mi yanlış yapıyorum hiç bilmiyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum kuşla ilgilenen veteriner yok durumları aynı yapabileceğim başka bir şey var mı :(

Bugün 3 kuşuma da ivermectin uyguladım 1 er damla akşam 8 gibi yaptım şuan hepsinin durumu aynı ilaç tedavisi bitince büyük kuşumun dışkıları sulu olmaya başladı yarından sonraki gün de tekrar 1 gün andazol uyguluycam ben mi yanlış yapıyorum hiç bilmiyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum kuşla ilgilenen veteriner yok durumları aynı yapabileceğim başka bir şey var mı :(
Bana da ilginç geldi tıparlamıyor olmaları. Yemlerinin taze olduğundan emin misiniz ? Bir çimlendirme testi yapın bakalım çimlenecek mi yem. Çimlenmezse bayat demektir.
Ayrıca her bir kuşu ayrı ayrı aktif oldukları bir sastte 20-30 saniyelik videolar çekerek ve tek tek tanıtarak paylaşın. Birden fazla kuşunuz olduğu için konunuz çok karışık.

Durumları bu şekilde yemi paket yem tarihi geçmemiş ama çimlendirmek için hazırladım 🌸
Bunu yem yedikten sonra sık sık yapmaya başladı anlık yakaladım diğer videolara ek olarak

Bu yemi bir buçuk hafta önce aldım belki önceki kullandığım yemde sorun varsa eğer onu bilmiyorum yani ilaç alırlarken ilk hafta eski yemi kullanıyordum sonra yem bitti ve bunu yeni aldım ilaç alırlarken 2. haftasından itibaren bu yeni aldığımı kullandılar öncekinde sorun var mıydı bilmiyorum

Geri