Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Eğer test yaptırma şansınız yoksa önerdiğim sirke kürünü denemekten başka şansınız yok. Başlayıp kesmişsiniz sormadan. Dozu nasıl kullanmıştınız ?

Eğer test yaptırma şansınız yoksa önerdiğim sirke kürünü denemekten başka şansınız yok. Başlayıp kesmişsiniz sormadan. Dozu nasıl kullanmıştınız ?
50 ml suluğa 8 damla kullandım hocam ama kullanınca daha da sulandı dışkısı
Bir de hocam acaba megabakteri varsa biz triflucan kullanıyoruz hafifliyor aradan biraz zaman geçiyor giderek bozuluyor tekrar eskiye dönüyor bundan dolayı olabilir mi çünkü kuşum kafeste demirlere tekrar beyaz lekeler yapmaya başladı dışarı çıkınca da telefona masaya falan yapıyor ve hafif hafif tekrar neşesi gidiyor gibi hissediyorum ara sıra öğürme hareketi yapıyor ya da sulphamezatin falan mı almam gerekiyor bir de diğer erkek kuşumun da son 3 gündür dışkıları bulut un ki gibi fotoğraf da ki gibi 1000069210.webp

Eğer megabakteri varsa eninde sonunda baskın kalacaktır ne verilirse verilsin. Ana tedavi için farklı bir ilaç kullanmak gerekiyor. Bu durumu dışkıya bakarak veya davranışlarına göre megabakteri demek çok güç, imkansıza yakın. Eğer veteriner şansı yoksa amfoterisin b'ye yönelinmesi gerekiyor. Fiyat olarak diğer ilaçlardan ayrışıyor bu nedenle bir miktar birikim yapıp test yaptırınız. İlla veteriner olmak zorunda değil bölgedeki laboratuvarlara sorarsanız daha uygun bir fiyat verebilirler. Çıkan sonuçları burada değerlendiririz her türlü. Kuşları deneme yanılmalarla lütfen ilaca boğmayınız. Daha önce kullanılan ilaçlar fayda etmediyse spesifik, özel bir durum söz konusu belli ki.

Eğer megabakteri varsa eninde sonunda baskın kalacaktır ne verilirse verilsin. Ana tedavi için farklı bir ilaç kullanmak gerekiyor. Bu durumu dışkıya bakarak veya davranışlarına göre megabakteri demek çok güç, imkansıza yakın. Eğer veteriner şansı yoksa amfoterisin b'ye yönelinmesi gerekiyor. Fiyat olarak diğer ilaçlardan ayrışıyor bu nedenle bir miktar birikim yapıp test yaptırınız. İlla veteriner olmak zorunda değil bölgedeki laboratuvarlara sorarsanız daha uygun bir fiyat verebilirler. Çıkan sonuçları burada değerlendiririz her türlü. Kuşları deneme yanılmalarla lütfen ilaca boğmayınız. Daha önce kullanılan ilaçlar fayda etmediyse spesifik, özel bir durum söz konusu belli ki.
Teşekkür ederim hocam Ankara mamak da bildiğiniz laboratuvar var mı
Birde ilaçlar ilk 1-2 hafta işe yarıyor kabarmaları halsizliği gidiyor ama dışkısı hep aynı sadece ilaç kullanırken düzeliyor ilaç kullanım süresi bitince yine eskiye dönüyor aradan 2 hafta geçince de tekrar halsizlik başlıyor gibi oluyor

Eğer test yaptıramayacak olursanız fışkının sulanmasını önemsemeden sirkeye devam edin. Bana kalırsa megabakter ihtimali düşük. Çünkü bu sorun yaklaşık 3-4 aydır var bulutta. Megabakter olsaydı çoktan hayvanı bitirmiş olurdu. Ayrıca triflucan megabakteri baskılamaz. Mantar varsa mantarı çözer. Her seferinde dışkıyı dzeltmesi her seferinde mantar geliştiğini gösterir. Eğer yanıltıcı bilgi vermiyorsanız tabi.
Sonuç itibariyle 2 ihtimal var önümüzde. Ya test yaptırıp kesin tedavi başlayacağız, yada sirke kürünü deneyeceğiz.

Eğer test yaptıramayacak olursanız fışkının sulanmasını önemsemeden sirkeye devam edin. Bana kalırsa megabakter ihtimali düşük. Çünkü bu sorun yaklaşık 3-4 aydır var bulutta. Megabakter olsaydı çoktan hayvanı bitirmiş olurdu. Ayrıca triflucan megabakteri baskılamaz. Mantar varsa mantarı çözer. Her seferinde dışkıyı dzeltmesi her seferinde mantar geliştiğini gösterir. Eğer yanıltıcı bilgi vermiyorsanız tabi.
Sonuç itibariyle 2 ihtimal var önümüzde. Ya test yaptırıp kesin tedavi başlayacağız, yada sirke kürünü deneyeceğiz.
Ben bir araştırayım test yaptırabileceğim yerleri oralara fiyat sorayım yaptırabilirsem yaptırayım yaptıramazsam sirke kürünü deneyim o zaman evet hocam mayıs ayının sonundan beri var ilaç kullanırken düzeliyor ilaç bırakıldığı an bozuluyor diğer erkek kuşum için ne yapayım onun da son 3 gündür fotoğraf da attığım gibi bulut un ki gibi dışkısı

Geri