Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

daha öncede yaptığını hatırlıyorum. Sindirimini rahatlatmak için yaptıkları hareketlerden bir tanesi. Kuvvetli gaga yapısından kaynaklı kopmuş gibi hissetse de (belki biraz olabilir) kumaş sadece formunu kaybetmiş gibi. Minik iplikler korkulacak seviyede sorun olacağını sanmıyorum :(

daha öncede yaptığını hatırlıyorum. Sindirimini rahatlatmak için yaptıkları hareketlerden bir tanesi. Kuvvetli gaga yapısından kaynaklı kopmuş gibi hissetse de (belki biraz olabilir) kumaş sadece formunu kaybetmiş gibi. Minik iplikler korkulacak seviyede sorun olacağını sanmıyorum :(
Bu güzel bilgileriniz için sağolun hocam ben kuşlarımda hiç kuş kumu kullanmadım bir kere aldım alışkın olmadıkları için içinden yemi seçerek yediler sindirimlerini kolaylaştırmak için alıcam 🌸

İlaç kullanımı bitince bulut yine sulu yapmaya başladı ishal şeklinde sizin dediğiniz gibi ilaç kullanırken daha az su içiyordur belki ondandır elektrolit vereyim mi bir de hocam dal darı verdim kuşlara azar azar sap kısmı siyahlaşmış gibi üst kısımdaki darılarda o şekilde ama koku ıslaklık yok bozuk mudur1000068191.webp1000068192.webp

Enzim göremedim içeriğinde. Şişesinde içeriğine bakar mısınız var mı enzim?
Bir dahakine enzim katkılı probiyotik+prebiyotik karışık bi ürün almanızı öneririm.
1000068236.webp
İçeriği bu şekilde ben baktım ama anlamadım büyük ihtimalle yok yarısı bitti her gün kattığım için az kaldı sayılır önerdiğiniz enzim içerikli probiyotik alırım teşekkür ederim 💗

Hocam bir de ben kuşlarımı ellemeyin bir şey vermeyin ben veriyorum dedikçe beni dinlememişler bugün 1 saatliğine dışarı çıktım eve geldiğimde babam bulut a beyaz leblebi veriyordu çok kızdım tartıştım ben boşuna mı uğraşıyorum dedim inanın çok üzüldüm ağladım bir iki parça aldı sen geldin dedi ama yine de yedirmiş yani çok endişelendim mantar tedavisi yeni uyguladık ve tekrar başa sarar diye kuşlarımın duruşları güzel kabarık durmuyorlar enerjileri yerinde sadece bulut ishal ve gaga açma kapama yapıyor diğer erkek kuşum güneş de kuyruk sallıyor sürekli ve ara sıra gıcırtı sesi çıkarıyor çok nadir kuşlarıma meyve sebze vermeye başlayım mı bulut a elektrolit vereyim mi ya da daha sonra probiyotik bt amin ilerleyip bundan sonra mı vermeye başlayım sizleri de sürekli rahatsız ediyorum en ufak şeyde ama inanın tek başıma uğraşıyorum hemen endişeleniyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

Geri