Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Ahşap tüneklere geçmelisiniz, zaman zaman gün içinde bu tip hareketleri normal, gündelik hareketlerinden görmek gerekiyor.

daha öncede yaptığını hatırlıyorum. Sindirimini rahatlatmak için yaptıkları hareketlerden bir tanesi. Kuvvetli gaga yapısından kaynaklı kopmuş gibi hissetse de (belki biraz olabilir) kumaş sadece formunu kaybetmiş gibi. Minik iplikler korkulacak seviyede sorun olacağını sanmıyorum :(

daha öncede yaptığını hatırlıyorum. Sindirimini rahatlatmak için yaptıkları hareketlerden bir tanesi. Kuvvetli gaga yapısından kaynaklı kopmuş gibi hissetse de (belki biraz olabilir) kumaş sadece formunu kaybetmiş gibi. Minik iplikler korkulacak seviyede sorun olacağını sanmıyorum :(
Bu güzel bilgileriniz için sağolun hocam ben kuşlarımda hiç kuş kumu kullanmadım bir kere aldım alışkın olmadıkları için içinden yemi seçerek yediler sindirimlerini kolaylaştırmak için alıcam 🌸

İlaç kullanımı bitince bulut yine sulu yapmaya başladı ishal şeklinde sizin dediğiniz gibi ilaç kullanırken daha az su içiyordur belki ondandır elektrolit vereyim mi bir de hocam dal darı verdim kuşlara azar azar sap kısmı siyahlaşmış gibi üst kısımdaki darılarda o şekilde ama koku ıslaklık yok bozuk mudur1000068191.webp1000068192.webp

Enzim göremedim içeriğinde. Şişesinde içeriğine bakar mısınız var mı enzim?
Bir dahakine enzim katkılı probiyotik+prebiyotik karışık bi ürün almanızı öneririm.
1000068236.webp
İçeriği bu şekilde ben baktım ama anlamadım büyük ihtimalle yok yarısı bitti her gün kattığım için az kaldı sayılır önerdiğiniz enzim içerikli probiyotik alırım teşekkür ederim 💗

Hocam bir de ben kuşlarımı ellemeyin bir şey vermeyin ben veriyorum dedikçe beni dinlememişler bugün 1 saatliğine dışarı çıktım eve geldiğimde babam bulut a beyaz leblebi veriyordu çok kızdım tartıştım ben boşuna mı uğraşıyorum dedim inanın çok üzüldüm ağladım bir iki parça aldı sen geldin dedi ama yine de yedirmiş yani çok endişelendim mantar tedavisi yeni uyguladık ve tekrar başa sarar diye kuşlarımın duruşları güzel kabarık durmuyorlar enerjileri yerinde sadece bulut ishal ve gaga açma kapama yapıyor diğer erkek kuşum güneş de kuyruk sallıyor sürekli ve ara sıra gıcırtı sesi çıkarıyor çok nadir kuşlarıma meyve sebze vermeye başlayım mı bulut a elektrolit vereyim mi ya da daha sonra probiyotik bt amin ilerleyip bundan sonra mı vermeye başlayım sizleri de sürekli rahatsız ediyorum en ufak şeyde ama inanın tek başıma uğraşıyorum hemen endişeleniyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

Daha çok probiyotik gibi. Elektrolit verebilirsiniz bu arada. Dal darı ise artık kötü olmaya başlamış gibi, elinizde çok değilse vermeyebilirsiniz.

Daha çok probiyotik gibi. Elektrolit verebilirsiniz bu arada. Dal darı ise artık kötü olmaya başlamış gibi, elinizde çok değilse vermeyebilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam dal darıları attım ama bu zamana kadar veriyordum umarım bir şey olmaz şuan probiyotik ve bt amin birlikte veriyorum bunu da günde 2 kere değiştiriyorum suyunu 🙏🏻

Beyaz leblebi yemiş olması sorun değildir merak etmeyin. Dal darı almayın bir daha.
Probiyotik olarak prozim plus olabilir mesela.
Probiyotik ve bt amin birlikte vermenizde sakınca yok. Hergün veriyor olmamızda da sakınca yok.

Beyaz leblebi yemiş olması sorun değildir merak etmeyin. Dal darı almayın bir daha.
Probiyotik olarak prozim plus olabilir mesela.
Probiyotik ve bt amin birlikte vermenizde sakınca yok. Hergün veriyor olmamızda da sakınca yok.
Teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yapıyorum daha iyiler kuşlarım
İkisini birlikte kullanın 1 hafta kadar. Sonra probiyotiği haftada 1'e düşürüp Bt amin ile devam edin. 15 gün sonra onu da haftada 2-3 devam eder
Burda söylediğiniz gibi devam ediyorum bundan sonra da Bulut'a beyaz sirke vermeyi düşünüyorum 🙏🏻

Teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yapıyorum daha iyiler kuşlarım

Burda söylediğiniz gibi devam ediyorum bundan sonra da Bulut'a beyaz sirke vermeyi düşünüyorum 🙏🏻

Probiyotik kullanıyorsunuz zaten sirkeye gerek yok. Sirkenin dozunu ayarlamak sıkıntı. Probiyotik gayet yeterli, ondan devam edin.
Bitince önerdiğim ürüne geçebilirsiniz isterseniz.

Probiyotik kullanıyorsunuz zaten sirkeye gerek yok. Sirkenin dozunu ayarlamak sıkıntı. Probiyotik gayet yeterli, ondan devam edin.
Bitince önerdiğim ürüne geçebilirsiniz isterseniz.
Teşekkür ederim evet bitince önerdiğiniz enzim içerikli probiyotikden alıcam Selçuk hocam da önermişti
Şuan kuşlarımın durumları neşeleri iyi sadece bulut sulu dışkı yapıyor sürekli ve gaga açma kapama hareketi yapıyor diğer erkek kuşum güneş yukarı aşağı kuyruk sallıyor dışkısı normal ve genel olarak kuşlarım zayıflamış incelmiş gibi önceki çektiğim videolarda daha kalın tombiş duruyorlar
Hocam bir de bulut daha kolay sindirir yer diye pelet yem düşündüm alayım mı ve kuşlarıma meyve sebze vermeye devam etsem sakınca olur mu

Teşekkür ederim evet bitince önerdiğiniz enzim içerikli probiyotikden alıcam Selçuk hocam da önermişti
Şuan kuşlarımın durumları neşeleri iyi sadece bulut sulu dışkı yapıyor sürekli ve gaga açma kapama hareketi yapıyor diğer erkek kuşum güneş yukarı aşağı kuyruk sallıyor dışkısı normal ve genel olarak kuşlarım zayıflamış incelmiş gibi önceki çektiğim videolarda daha kalın tombiş duruyorlar
Hocam bir de bulut daha kolay sindirir yer diye pelet yem düşündüm alayım mı ve kuşlarıma meyve sebze vermeye devam etsem sakınca olur mu
Meyve sebze verebilirsiniz sorun yok. Pelet yem tabiki iyi olur. Zayıf değiller korkmayın. Daha önce kiloluydular.

Pelet yem almanızı tavsiye ederim. Normal yemlerinden de yesinler pelet yem de yesinler. Versele Laga markasını öneririm.
B14 veya B18 alabilirsiniz.

Bazı kuşlar yiyemiyor rahatça. Ağızlarından fırlayabiliyor. 1 tatlı kaşığı kadar pelet yemi kaşığın arka kısmı ile ezdirin,galeta unu formatına getirin peletlerin boyutunu. Çay tabağı gibi yayvan bi tabağa koyup önlerine servis edin. Duruma göre kafeste birkaç gün kalabilir bu yem. Havalar sıcak,nem alabilir,içine su,dışkı vs girebilir ve yem topaklanabilir. O yüzden duruma göre kontrol edip eskiyi döküp yeniden hazırlayıp verirsiniz kuşlara taze olarak.
Kuşlarınızın sayısına göre pelet yem miktarını ayarlarsınız. Bazı kuşlar çok sevebilir,kimisi yemeyebilir. Siz duruma göre hareket edin. Bolca pelet yem almanızı önermem. Birkaç kuş varsa şimdilik 250 gr almanız yeterli.

Meyve sebze verebilirsiniz sorun yok. Pelet yem tabiki iyi olur. Zayıf değiller korkmayın. Daha önce kiloluydular.
Pelet yem almanızı tavsiye ederim. Normal yemlerinden de yesinler pelet yem de yesinler. Versele Laga markasını öneririm.
B14 veya B18 alabilirsiniz.

Bazı kuşlar yiyemiyor rahatça. Ağızlarından fırlayabiliyor. 1 tatlı kaşığı kadar pelet yemi kaşığın arka kısmı ile ezdirin,galeta unu formatına getirin peletlerin boyutunu. Çay tabağı gibi yayvan bi tabağa koyup önlerine servis edin. Duruma göre kafeste birkaç gün kalabilir bu yem. Havalar sıcak,nem alabilir,içine su,dışkı vs girebilir ve yem topaklanabilir. O yüzden duruma göre kontrol edip eskiyi döküp yeniden hazırlayıp verirsiniz kuşlara taze olarak.
Kuşlarınızın sayısına göre pelet yem miktarını ayarlarsınız. Bazı kuşlar çok sevebilir,kimisi yemeyebilir. Siz duruma göre hareket edin. Bolca pelet yem almanızı önermem. Birkaç kuş varsa şimdilik 250 gr almanız yeterli.
Teşekkür ederim dediklerinizi uyguluycam 🌸

Geri