Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Bt katmaya devam edin, 3 gün 10 damla sonraki günler 5 damla toplam 10 gün olmak üzere her gün probiyotik katın.
Sonraki süreçte haftada 2 probiyotik, haftada 3-4 bt amin, haftada 1 de gerwite devam.
Burda bana belirtmiştiniz ilaç kullanımının 2. haftası için şimdi ilaç kullanımı bitti bt amin ve probiyotik aynı anda mı katayım yoksa sadece 3 gün probiyotik sonrasında bt amin mi katayım

Sadece yem yerken ve sonrasında yapıyor evet hocam üzerimizdeyse eğer kıyafetlerimizi kemiriyor halının kenar iplerini kemiriyor ben gördüğümde izin vermiyorum
Tamam işte tahminim doğru çıktı. Sorunun kaynağı da büyük ihtimalle ortaya çıkmış oldu.
Kursağında tiftik ve lifler birikmiştir çok büyük ihtimalle. Hayvanın yemi sürekli kursağa yetleştirme hareketi ( ağız açma kapama ) yapması da bu yüzden olmalı. Triflucan verirken kursak şişmesi azalıyordur büyük ihtimalle. İlacı kestikyen oratalama 2 hafta sonra tekrar başlıyordur. Doğru mu bu ?
Kuş konusunda uzman bir veyerinerin kursakta birikme olup olmadığını tam teşhis etmesi, eğer varsa kursak temizliği yapması gerekir. Siz de bundan sonra kemirme fırsatı vermemelisiniz asla.
Bir yerlerde hata ediyorsunuz. Bu kuşların böyle olmaları normal değil diye boşuna dememişim demekki.

Hocam gece yatmadan önce üşümesinler diye hepsinin üzerine birer örtü örtmüştüm şimdi farkettim bulut örtüyü bu hale getirmiş gagasıyla ve bu gaga açma kapama hareketi hep yem yedikten sonra var 4 yıldır ilk 2022 de bu yüzden yazmıştım ama o zaman ishali falan dışkısı çok bozuktu Sulphamezatin ve başka ilaçlar kullanmıştı dışkısı düzelmişti ama gaga açma kapaması hiç düzelmemişti
1000068113.webp

Tamam işte tahminim doğru çıktı. Sorunun kaynağı da büyük ihtimalle ortaya çıkmış oldu.
Kursağında tiftik ve lifler birikmiştir çok büyük ihtimalle. Hayvanın yemi sürekli kursağa yetleştirme hareketi ( ağız açma kapama ) yapması da bu yüzden olmalı. Triflucan verirken kursak şişmesi azalıyordur büyük ihtimalle. İlacı kestikyen oratalama 2 hafta sonra tekrar başlıyordur. Doğru mu bu ?
Kuş konusunda uzman bir veyerinerin kursakta birikme olup olmadığını tam teşhis etmesi, eğer varsa kursak temizliği yapması gerekir. Siz de bundan sonra kemirme fırsatı vermemelisiniz asla.
Bir yerlerde hata ediyorsunuz. Bu kuşların böyle olmaları normal değil diye boşuna dememişim demekki.
Evet hocam çok haklısınız tek sorun şu aileme defalarca kez dememe rağmen götürmüyorlar çünkü benim bulunduğum yere 2 otobüslük yerler uzak kuşlar dışarda otobüs içinde korkudan çırpınıp duruyor

Hocam kuşum 6 buçuk yaşında bencede kursağı temizlense rahatlayacak rahat düzgün yem yiyecek gibi bu işlemin yaşına göre kuşuma tehlikesi olur mu ve eğer bu işlemi yaptırmasak kuşun kursağında tıkanıklık olup yem yiyemez hale gelip durumu kötüleşir mi bundan korkuyorum çünkü 4 yıldır bu şekilde devam ediyor eğer kesin gerekli diyorsanız bir yolunu bulup götürücem
Bir de hocam diğer erkek kuşumun kuyruğu sallanıyor attığım videoda ki gibi o normal midir onun için bir şey yapmama gerek var mı

Son düzenleme:
Hocam gece yatmadan önce üşümesinler diye hepsinin üzerine birer örtü örtmüştüm şimdi farkettim bulut örtüyü bu hale getirmiş gagasıyla ve bu gaga açma kapama hareketi hep yem yedikten sonra var 4 yıldır ilk 2022 de bu yüzden yazmıştım ama o zaman ishali falan dışkısı çok bozuktu Sulphamezatin ve başka ilaçlar kullanmıştı dışkısı düzelmişti ama gaga açma kapaması hiç düzelmemişti
Ekli dosyayı görüntüle 35047
Yahu size ne diyim şimdi. Üzerlerine örtü örtmek ne ya😡😡😡 Birkaç gün önce size ne demiştim hatırlayın. Bir yerde hata yapıyorsunuz ama nerde yaptığınızı çözemedim demiştim dimi. Şimdi çözüldü işte... Ki başka şeyler de var mıdır bilemedim.

Kadınlar olarak iyi niyetle ve onlara konfor sağlamak için birşeyler yapıyorsunuz ama onlara en büyük kötülüğü yaptığınızın farkında değilsiniz. Üstlerini örtmek hem onlara stres yapabilir hem örtüyü kemirme, tırnağın örtüye takılması ve benzeri sıkıntılara neden olabilir...

Onları bi rahat bıraksanız sorunlar çözülecek aslında. ( bu cümleyi de daha önce kurmuştum diye hatırlıyorum ).

Alın işte gece üşümelerini engellemeye çalışmak adına ortaya çıkan sonuca bakın. O kemirdiği lifler şuan kursağında ve onu çok rahatsız ediyor maalesef...

Nerdeyse kadınlar kuş beslememeli demeye başlayacağım bu gidişle ya. Kadınlar, Onları çocuk gibi görmekten ne zaman vaz geçecek yaa ? Oldu olacak altlarına bez de bağlayın. ( mutlaka yapan vardır gerçi... ) Onlara insani özellikler yüklemekten falan ne zaman vaz geçeceksiniz mesela ? Yok kızdı, küstü, sevindi vs vs... Onlar duygularıyla değil iç güdüleriyle hareket ederler ve sebep sonuç ilişkisi kuramazlar nokta. Bunu anlamadan onlara doğru davranamazsınız.

Size özel değil bu söylediklerim. Kadınların çoğu böyle yapıyor maalesef. Her konu açıldığında diyorum ki ; onlar için soğuktan değil sıcaktan korkun. Forumda biraz araştırma yapsanız neler yapmanız gerektiğini öğrenirsiniz aslında.

Yahu size ne diyim şimdi. Üzerlerine örtü örtmek ne ya😡😡😡 Birkaç gün önce size ne demiştim hatırlayın. Bir yerde hata yapıyorsunuz ama nerde yaptığınızı çözemedim demiştim dimi. Şimdi çözüldü işte... Ki başka şeyler de var mıdır bilemedim.

Kadınlar olarak iyi niyetle ve onlara konfor sağlamak için birşeyler yapıyorsunuz ama onlara en büyük kötülüğü yaptığınızın farkında değilsiniz. Üstlerini örtmek hem onlara stres yapabilir hem örtüyü kemirme, tırnağın örtüye takılması ve benzeri sıkıntılara neden olabilir...

Onları bi rahat bıraksanız sorunlar çözülecek aslında. ( bu cümleyi de daha önce kurmuştum diye hatırlıyorum ).

Alın işte gece üşümelerini engellemeye çalışmak adına ortaya çıkan sonuca bakın. O kemirdiği lifler şuan kursağında ve onu çok rahatsız ediyor maalesef...

Nerdeyse kadınlar kuş beslememeli demeye başlayacağım bu gidişle ya. Kadınlar, Onları çocuk gibi görmekten ne zaman vaz geçecek yaa ? Oldu olacak altlarına bez de bağlayın. ( mutlaka yapan vardır gerçi... ) Onlara insani özellikler yüklemekten falan ne zaman vaz geçeceksiniz mesela ? Yok kızdı, küstü, sevindi vs vs... Onlar duygularıyla değil iç güdüleriyle hareket ederler ve sebep sonuç ilişkisi kuramazlar nokta. Bunu anlamadan onlara doğru davranamazsınız.

Size özel değil bu söylediklerim. Kadınların çoğu böyle yapıyor maalesef. Her konu açıldığında diyorum ki ; onlar için soğuktan değil sıcaktan korkun. Forumda biraz araştırma yapsanız neler yapmanız gerektiğini öğrenirsiniz aslında.
Haklısınız hocam ama geceleri serin olduğu için babamda erken saatte işe gittiği için kızmama rağmen salonun balkon kapısını açıyor ev hava alsın diye bende kuş üşür hasta olur diye geceleri kafesin üstünü örtüyorum bir tarafı açık kalacak şekilde 3 yanını örtüyorum kışın her gün örtüyordum yıllardır eşi varken çok kemirmiyordu ara sıra bir şeyleri kemirirken gördüğümde ordan uzaklaştırıyordum örtüyü örtmem artık normalde kemirmesin diye üstünü örterken kafesle örtü arasında mesafe kalacak şekilde örtüyorum gagasıyla örtüyü çekmiş büyük ihtimal

Hocam kuşum 6 buçuk yaşında bencede kursağı temizlense rahatlayacak rahat düzgün yem yiyecek gibi bu işlemin yaşına göre kuşuma tehlikesi olur mu ve eğer bu işlemi yaptırmasak kuşun kursağında tıkanıklık olup yem yiyemez hale gelip durumu kötüleşir mi bundan korkuyorum çünkü 4 yıldır bu şekilde devam ediyor eğer kesin gerekli diyorsanız bir yolunu bulup götürücem
Bir de hocam diğer erkek kuşumun kuyruğu sallanıyor attığım videoda ki gibi o normal midir onun için bir şey yapmama gerek var mı
Bir süre sirkeli su verip denemek gerek. Küçük bir ihtimal de olsa sorunu çözebilir. Ama uzun soluklu bir süreçtir öyle bir haftada 10 günde falan olacak iş değil.
Yarım suluğa 8 damla beyaz sirke katmalısınız her gün. Belki 3 ay sürecektir bu süreç. Belki daha fazla. Belki hiç çözülmeyecektir. Onu şimdiden bilemeyiz. Deneyip sonucu görmek lazım.
Sirke hem kursakta mantar üremesini engelleyecektir. Hem sindirimini kolaylaştıracaktır. Hem de yavaş yavaş tiftikleri, lifleri çürütme ihtimali vardır. Çürüdükçe dışkı yoluyla küçük çük atma ihtimali var. Ama kesin değil tabiiki. Tiftik miktarını konumunu yapısını vs bilmiyorum sonuçta.
Bu yöntem denenip sonrasında karar verilebilir. Bir hafta uygulama sonrası her gün günde 2-3 kez kursak masajı yapılabilir. Tiftiklerin atılmasına yardımcı olmak adına.

Hocam akşam babam işten gelince birlikte bakıcaz kursağına veterineri aradım muayene röntgen gerekli dedi muayene ücretini sadece 1700 olarak söyledi diğer şeylerle birlikte beni aşıyor çok üzülüyorum akşam kuşun kursağına bakıp ona göre sizin bahsettiğiniz sirke uygulamasını düşünüyorum hocam ama kuş 1 er 1 er yem yiyiyor gaga açma kapama hareketi yaparak yem yediği için sirke onu daha da zayıflatır mı kursağını tahriş eder mi ve yeni 2 haftalık ilaç kullanımından çıktı kafasında tüy kapsülleri var probiyotik bt amin veriyorum şuan 🥺🙏🏻

Bir de diğer erkek kuşumun kuyruk sallama hızı artıyor diğer kuşlarıma göre daha fazla su içiyor belki ilaçlı suyu fazla içtiği içindir bilmiyorum ama duruşu falan normal videoda ki gibi sallanıyor Watch unnamed | Streamable

Endişeniz varsa 1 hafta ara verin sonra başlayın sirkeye. Yada sirkeden de korkuyorum diyorsanız hiç başlamayın.
Kuyruğu sallanıyor dediğiniz kuşta ben ciddi birşey göremedim.
Sağolun hocam çok teşekkür ederim o zaman ben 1 hafta ara vereyim öyle başlayım sirkeye bir de babama baktırayım gelince kursakta hissedilen bir şey var mı diye ✨

Siz kaçıncı sınıftasınız şuan ? Dersaneye falan gidiyor musunuz ?
Lise bitti mezuna kaldım istediğim yer olmadı 20 yaşındayım evde youtube üzerinden kendim çalışıyorum bir yerde çalışıyor olsam gelirim olsa hiç düşünmeden iyi bir uzman veteriner bulup kuşu götürürüm 1-2 defa götürmüştüm onda da pişman olmuştum evde tek çalışan babam olduğu için anca babamın verdiği harçlıklarla kuşlara ilaç kendime test kitabı falan alabiliyorum babamgil kızıyor paramı bu şekilde harcadığım için kuş bu diyorlar ömürleri kısa diyorlar ama benim için öyle değil hepsi benim elimde büyüdü bulut 40 a yakın kelime konuşuyor beni görünce demirlere tırmanıyor heyecanlanıyor ben nereye gidersem omuzumda oraya gidiyor bağımız kuvvetli🌸

Son düzenleme:
Geri