Muhabbet kuşuma tümör için Veda PHYTOELITE METASTOP ilacı verildi .

caglacorak

iyikus.com Üyesi
Merhaba normalde buy ilaç kedi ve köpekler içinmiş fakat veterinerimiz tamamen bitkisel oldugunu ve dozu ona göre ayarladığını söyledi ve yannında da saf vitamin verererk suluğuna karıştırın dedi. Erkek kuşumun karın bölgesinde bir kitle varmış onu eritir dedi . Aynı zamanda bu kitle solunum sıkıntısına da neden oluyormuş onun için de metabolizma düzenleyici Veda PHYTOELITE HEALTHY HEART ilacını verdi. 6 ay boyunca kullanılmalıymış etkisini görebilmek ve düzelmesi için.Sizce bu ialçalrı kullanmalı mıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kuşumun eşi yeni vefat etti ve şu sıralar taşınma ortam değiştirme gibi nedenlerden çok stres oldu ve korktu. Ölen eşindeki CRD denilen solunum hastalığının bulaşıcı olma ihtimaline karşı veterinere götürdüm hafif kanat seyirmesi ve hızlı nefes almadan dolayı . Yemesi içmesi yerinde, dışkısı normal ve herzamanki gibi çok şükür ötüyor. Tüm sorunlar bunlar. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevnirim.

Merhaba, çok geçmiş olsun. Verilen phytoelite healthy heart ürünü yem premiksidir. Tümörler için belirgin bir tedavi aracı değildir. Vitamin de bu ürün gibi yem premiksidir. Suyuna aralıklarla eklenebilir ve su 8 saat sonra mutlaka temiz suyla tazelenmelidir. Haftada 2 kez verilebilir. Bakımınıza göre oranı değiştirebilirsiniz.
Şu havalarda solunum yolunu teşhis etmek göz muayenesi ile çok zor. Yine de şüpheleniliyorsa doksisiklin etken maddeli solunum ilaçları almak gerekir. Onunda kullanımı 5-8 gün arası

Oyla 0
O bitkisel ürünleri tavsiye etmiyorum ben. Çok fazla bitki karıştırıyorlar kuşlara dokunuyor ağır geliyor. Ve kullananlar bir faydasınıda görmüyor. Ayrıca tümörlede ne alakası var bu ürünün anlamadım. Anlaşılan veteriner birşeyler satmak istemiş size..

Kuşunuzun göğüsünde belirgin bir şişlik yada elle hissedilen birşey varmı? Kitleyi nasıl tespit etti veteriner röntgenmi çekti?

Solunumda sıkıntı varsa eğer Doğanay'ın dediği gibi doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik kullanılması gerekebilir.

Kuşunuzun videosunu eklermisiniz. Hem solunuma bakalım, hemde gözle görülür bir kitle varmı kontrol edelim...

Videoyu bu siteye yükleyip linkini kopyalayın yada youtube'a yükleyin linkini atın...

Oyla 0
Bikaç gün öncesi videosu bu şekilde. Her zaman olmuyor fakat arada bir kanatları atıyor videoda görüldüğü gibi sıcaklardan mı anlayamadım . Ama solunum sıkıntısı çeken ölen eşi gibi nefes aalırken ağız açma kapama veya hırıltı sesi yok . Sadece dün arabada iken ağız açtı kapattı sıcaktan mı oluyor acaba? Elime alıp kitle var mı diye kontrol ettim çok hafif bir şişlik var gibi fakat belirgin bişey yok. Yanlış tespit etmiş olabilirim. Sonra dün hep yardımcı olan petshop ımıza götürdüm. Hiçbirşeyi yok karnındaki kitle değil yağ dedi , uçarak o yağı eritir dedi. Bunlarda kursak olduğu için bu ilaçlar ona uygun değil dedi. Sizin dediğinize göre de o ilaçları kullanmayayım o halde. Sadece verilen saf vitamini suluğuna katıp suyunu değiştiriyorum. Kitle varsa eğer görünür bir belirti olur mu ? kötü huylu ise o bölgedeki tüyler dökülür mü?Veteriner röntgen çekmedi eline alarak teşhis koydu . Acaba kitle kontrolü için arada bir bakıp büyüyüp büyümediğini kontrol edip öyle veterinere götürsem olur mu şimdilik acil bişey yok ise? Bundan sonraki izleyeceğim adımlar ne olmalı? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 19114

Oyla 0
Müziğe ayak uyduruyor bence birşeyi yok :) Şaka bir yana o kanat hareketleri yeni başlayan bir sinir sistemi rahatsızlığının belirtisi olabilir. Salmonella yada vitamin mineral eksikliklerinde istemsiz kanat hareketleri olabiliyor. Yada iç dış parazit sorunlarında da görülebiliyor.. Birde dışkılarının resmini çekin kontrol edelim..

Röntgen çekilmeden kitle olup olmadığı çok anlaşılmaz. Tabi kitle çok büyükse ozaman gözle görülür ve elle hissedilebilir. Eğer tümörden şüpheleniyorsanız fazla vakit kaybetmeden röntgen çekilip kontrol edilmesi gerekiyor. İlerlemiş vakaların tedavisi zor oluyor. Tedaviden kastım ameliyatla kitlenin alınması lazım. Başkada bir tedavisi yok benim bildiğim. Çok büyümeden varsa aldırmak lazım..

Ağız hareketlerini sıcaklardan dolayı çoğu kuş yapıyor bu aralar. Öğlen saatlerinde ılık suyla fıs fıs yapabilirsiniz yada kendi yıkanıyorsa banyoluk takabilirisniz.. Gördüğüm kadarıyla solunum sorunu yok kuşun. Kuyruk atımıda yok. Nefes alışverişi normal gibi görünüyor..

Oyla 0
Öncelikle geçmiş olsun umarım sadece yağdan kaynaklı bi şeydir. Tümörlerin alınması gerekli, verilen ilaçların tümör konusunda başarı sağlandığına denk gelmedim hiç. Bizim kızın kuyruk kısmında bir tane vardı veterinerimiz narkoz verilmesi lazım ve bunu kaldıramayabilir demişti. Ama doğru ama yanlış o kadarını bilmiyorum. Bizimki yaşam fonksiyonunu etkilemediği ve büyüme olmadığı için aldırmadım.

Göğüs kısmını - kitlenin olduğunu düşündüğünüz kısmı- yakından netleştirerekte çekebilir misiniz?

Bir de aynayı kafesten kaldırmak daha iyi olacaktır. İyi günler

Oyla 0
Müziğe ayak uyduruyor bence birşeyi yok :) Şaka bir yana o kanat hareketleri yeni başlayan bir sinir sistemi rahatsızlığının belirtisi olabilir. Salmonella yada vitamin mineral eksikliklerinde istemsiz kanat hareketleri olabiliyor. Yada iç dış parazit sorunlarında da görülebiliyor.. Birde dışkılarının resmini çekin kontrol edelim..

Röntgen çekilmeden kitle olup olmadığı çok anlaşılmaz. Tabi kitle çok büyükse ozaman gözle görülür ve elle hissedilebilir. Eğer tümörden şüpheleniyorsanız fazla vakit kaybetmeden röntgen çekilip kontrol edilmesi gerekiyor. İlerlemiş vakaların tedavisi zor oluyor. Tedaviden kastım ameliyatla kitlenin alınması lazım. Başkada bir tedavisi yok benim bildiğim. Çok büyümeden varsa aldırmak lazım..

Ağız hareketlerini sıcaklardan dolayı çoğu kuş yapıyor bu aralar. Öğlen saatlerinde ılık suyla fıs fıs yapabilirsiniz yada kendi yıkanıyorsa banyoluk takabilirisniz.. Gördüğüm kadarıyla solunum sorunu yok kuşun. Kuyruk atımıda yok. Nefes alışverişi normal gibi görünüyor..

Merhaba , dışkısı bu şekilde. Kanat hareketlerini çok sık yapmıyor yani kanat atmasını ama videodaki gibi hafif titremeler ve hızlı nefes alışlar farkediyorum bazen. Kitle görünürde belli olmuyor. Sadece ben elime aldığımda hafif bir şişkinlik hissetmiştim. Petshop onun yağ oldugunu söyledi fakat emin değilim ne oldugundan. Büyümeyi belirli aralıklarla kontrol etsem olur mu? Resimler ve videolar bu şekilde. Videoları sonuna kadar izlerseniz 2 numaralı videoda sonda bir kanat atması oldu . Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-07-31 at 15.56.22.jpeg
    WhatsApp Image 2021-07-31 at 15.56.22.jpeg
    157.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    175.5 KB · Görüntüleme: 5
  • 3.mp4
    3.mp4
    2.9 MB
  • 5.mp4
    5.mp4
    4.3 MB
  • 7.mp4
    7.mp4
    593.8 KB
Oyla 0
Öncelikle geçmiş olsun umarım sadece yağdan kaynaklı bi şeydir. Tümörlerin alınması gerekli, verilen ilaçların tümör konusunda başarı sağlandığına denk gelmedim hiç. Bizim kızın kuyruk kısmında bir tane vardı veterinerimiz narkoz verilmesi lazım ve bunu kaldıramayabilir demişti. Ama doğru ama yanlış o kadarını bilmiyorum. Bizimki yaşam fonksiyonunu etkilemediği ve büyüme olmadığı için aldırmadım.

Göğüs kısmını - kitlenin olduğunu düşündüğünüz kısmı- yakından netleştirerekte çekebilir misiniz?

Bir de aynayı kafesten kaldırmak daha iyi olacaktır. İyi günler
Merhaba, cevabınız için çok teşekkürler. Kitlenin dendiği kısım resimdeki gibi. Ne yapmam gerek görünürde birşey yok gibi. Ama farkettiyseniz hızlı nefes alma var gibi sıcaklardan mı bilmiyorum

Ekli dosyalar

• a.jpeg
    a.jpeg
    175.5 KB · Görüntüleme: 5
  • b.jpeg
    b.jpeg
    120.9 KB · Görüntüleme: 5
  • c.mp4
    c.mp4
    1.8 MB
Oyla 0
Merhaba , dışkısı bu şekilde. Kanat hareketlerini çok sık yapmıyor yani kanat atmasını ama videodaki gibi hafif titremeler ve hızlı nefes alışlar farkediyorum bazen. Kitle görünürde belli olmuyor. Sadece ben elime aldığımda hafif bir şişkinlik hissetmiştim. Petshop onun yağ oldugunu söyledi fakat emin değilim ne oldugundan. Büyümeyi belirli aralıklarla kontrol etsem olur mu? Resimler ve videolar bu şekilde. Videoları sonuna kadar izlerseniz 2 numaralı videoda sonda bir kanat atması oldu . Çok teşekkürler.

Hissettiğiniz şişkinlik kursak bölgesi olabilir mi? Yem biriktirdiği bölge yani? Röntgen çekilmemiş, gözle görünür bir şişkinlikte yok. Bence kuşta kitle falan yok. Veteriner çok anlamamış bence.. Ama içinizin rahat etmesi için bir röntgen çektirin isterseniz. Konumunuz Ankara görünüyor, veterinerlik fakültesinde röntgen çektirebilirsiniz istiyorsanız. Çok birşeyde tutmaz..

Dışkılarında bir sorun yok. Ancak sonraki eklediğiniz videoları dikkatlice izleyince dediğiniz gibi solunum enfeksiyonu yeni yeni başlıyor olabilir. Ve bu enfeksiyon kuşun sinir sisteminide biraz etkiliyor gibi. Bazı vakalarda solunum enfeksiyonu ile sinir sistemi sorunları birlikte görülüyor. Ama sizde daha başlangıç seviyesinde bence..

İleriki süreçte kuşu daha yakından gözlemleyin. Kanat tutulmaları, uçma yetisinin azalması, uçmada zorluk çekme, solunumda hırıltı vik vik gibi sesler, hızlı hızlı nefes almalar, titremeler gibi belirtiler olursa acilen antibiyotik tedavisine başlamanız gerekebilir..

Şuan için size vitamin ve mineral takviyeleri önericem, Onları düzenli kullanırsanız bu hastalığın önüne geçebilirsiniz.. Multivitamin olarak Gervit w alabilirsiniz. Bölünmüş olarak internette satılır. Birde multimineral + amino asit takviyesi gerekiyor onun içinde vetasupra depolife tavsiye ediyorum. Bu iki ürün içerik olarak birbirini çok iyi tamamlıyor..

Gerviti tam dolu suluğa 6 damla ekliyeceksiniz ve gün içinde bir iki sefer tazelerseniz iyi olur. Sıcaklardan dolayı çabuk bozulabilir.. Gerviti 5 günde bir kere düzenli uygulamanızı öneriyorum..

Vetasupra depollife ise tam dolu suluğa sadece 3-4 damla yeterlidir. Bu ürünü ise 10 günde bir kere düzenli uygulayın yeterlidir..

Bir süre bu iki takviyeyi düzenli kullanın. Bu süre içinde de kuşu çok iyi gözlemleyin üstte yadığım belirtiler olursa yazın buraya ben olmasamda arkadaşalr yönlendirir sizi ilaç tedavisi için..

Alttaki linklerden direk sipariş verebilirsiniz. Satıcılar güvenilirdir kendimde alışveriş yapıyorum...

Oyla 0
Hissettiğiniz şişkinlik kursak bölgesi olabilir mi? Yem biriktirdiği bölge yani? Röntgen çekilmemiş, gözle görünür bir şişkinlikte yok. Bence kuşta kitle falan yok. Veteriner çok anlamamış bence.. Ama içinizin rahat etmesi için bir röntgen çektirin isterseniz. Konumunuz Ankara görünüyor, veterinerlik fakültesinde röntgen çektirebilirsiniz istiyorsanız. Çok birşeyde tutmaz..

Dışkılarında bir sorun yok. Ancak sonraki eklediğiniz videoları dikkatlice izleyince dediğiniz gibi solunum enfeksiyonu yeni yeni başlıyor olabilir. Ve bu enfeksiyon kuşun sinir sisteminide biraz etkiliyor gibi. Bazı vakalarda solunum enfeksiyonu ile sinir sistemi sorunları birlikte görülüyor. Ama sizde daha başlangıç seviyesinde bence..

İleriki süreçte kuşu daha yakından gözlemleyin. Kanat tutulmaları, uçma yetisinin azalması, uçmada zorluk çekme, solunumda hırıltı vik vik gibi sesler, hızlı hızlı nefes almalar, titremeler gibi belirtiler olursa acilen antibiyotik tedavisine başlamanız gerekebilir..

Şuan için size vitamin ve mineral takviyeleri önericem, Onları düzenli kullanırsanız bu hastalığın önüne geçebilirsiniz.. Multivitamin olarak Gervit w alabilirsiniz. Bölünmüş olarak internette satılır. Birde multimineral + amino asit takviyesi gerekiyor onun içinde vetasupra depolife tavsiye ediyorum. Bu iki ürün içerik olarak birbirini çok iyi tamamlıyor..

Gerviti tam dolu suluğa 6 damla ekliyeceksiniz ve gün içinde bir iki sefer tazelerseniz iyi olur. Sıcaklardan dolayı çabuk bozulabilir.. Gerviti 5 günde bir kere düzenli uygulamanızı öneriyorum..

Vetasupra depollife ise tam dolu suluğa sadece 3-4 damla yeterlidir. Bu ürünü ise 10 günde bir kere düzenli uygulayın yeterlidir..

Bir süre bu iki takviyeyi düzenli kullanın. Bu süre içinde de kuşu çok iyi gözlemleyin üstte yadığım belirtiler olursa yazın buraya ben olmasamda arkadaşalr yönlendirir sizi ilaç tedavisi için..

Alttaki linklerden direk sipariş verebilirsiniz. Satıcılar güvenilirdir kendimde alışveriş yapıyorum...

Ankara’da Uğur Pet’de var. Geçen gün uğradım, değerlendirilebilir bence.

Oyla 0
Oyla 0
Oyla 0

Merhaba , teşekkürler dediğiniz ilaçları kullanacağım. Yeni bir sorun oluştu , yem olarak jungle kullanıyordum . Veteriner yaşına uygun degil dedi ama çok seviyor bizimki o yemi. Bana prestige versa laga onerdi. Kuşum o yemden yemedi 2 gündür. Dışkı da yapmadı. Ama darısı var ondan yiyor bende şimdi petshop kapısında jungle yem almak için bekliyorum. En azindan güçsüz düşmesin şimdilik diye . Daha sonra uygun yem bulacağım. Yani en az 5 yaşında var bu kuş. Hangi yem uygun olur ya onları da yemezse uygun olmayan yeme devam mı edecegim? Tek tek deneyeyim diyorum. Jungle benzeri önereceğiniz o yaş türüne bir yem var mı. Yaşa göre cidden çok etkiler mi kuşun sağlığını? Çok teşekkürler

Oyla 0
Merhaba , teşekkürler dediğiniz ilaçları kullanacağım. Yeni bir sorun oluştu , yem olarak jungle kullanıyordum . Veteriner yaşına uygun degil dedi ama çok seviyor bizimki o yemi. Bana prestige versa laga onerdi. Kuşum o yemden yemedi 2 gündür. Dışkı da yapmadı. Ama darısı var ondan yiyor bende şimdi petshop kapısında jungle yem almak için bekliyorum. En azindan güçsüz düşmesin şimdilik diye . Daha sonra uygun yem bulacağım. Yani en az 5 yaşında var bu kuş. Hangi yem uygun olur ya onları da yemezse uygun olmayan yeme devam mı edecegim? Tek tek deneyeyim diyorum. Jungle benzeri önereceğiniz o yaş türüne bir yem var mı. Yaşa göre cidden çok etkiler mi kuşun sağlığını? Çok teşekkürler
Yemler bebek ve yetişkin kuşlar olarak ayrılmış ama etkiler mi bilmiyorum. Şu an sevdiği yem ile geçmek istediğiniz yemi bir kaç gün karıştırıp vermeyi deneyebilirsiniz. Ki yem geçişi yaparken de bu şekilde yapmak bence doğru bir yol

Oyla 0
Yemler bebek ve yetişkin kuşlar olarak ayrılmış ama etkiler mi bilmiyorum. Şu an sevdiği yem ile geçmek istediğiniz yemi bir kaç gün karıştırıp vermeyi deneyebilirsiniz. Ki yem geçişi yaparken de bu şekilde yapmak bence doğru bir yol
Merhaba normalde sevdiği markanın yemini aldım ve verdim bugün. ama yediğini görmedim sonrada işe gitmek için evden çıktım fakat onu da yemeyecek gibi duruyor. Darı yiyor sadece.Akşam tekrar yiyip yemediğini kontrol edeceğim. Bu kuşa noldu anlamadım önceki yem mi sanıyor acaba hala. Bir de aynayı bir anda kaldırdık 1,2 kez tekrar koyup kaldırdım ama aynasız mutsuz gibi ne yapmalıyım? Yem olarak jungle kullanıyoruz yaşı için uygun mu

Oyla 0

Merhaba, yem konusunu açtığınız iyi oldu. Jungle tavsiye etmiyorum kesinlikle. Beaks, garden mix yada brawo 302 yemlerinden birini alıp kullanın. İçine bir miktarda versela laganın pelet yeminden ilave ederseniz daha iyi olur. Kuşun iyi beslenmeye ihtiyacı var..

Yemin yaşla bir alakası yok. Ama kaliteli yem kullanmakta fayda var herzaman..

Birde aynasını geri koyun kafesine. Alışmış bir kere bu saatten sonra aynasını almayın strese girer. Aynasını günlük karbonatlı suyla silin yeterli..

Yada yanına anlaşabileceği bir eş alırsanız çok daha iyi olur kuşunuz için. Yanında bir arkadaşı olması bütün oyuncakalrdan daha iyi gelir ona...

Oyla 0
Merhaba, yem konusunu açtığınız iyi oldu. Jungle tavsiye etmiyorum kesinlikle. Beaks, garden mix yada brawo 302 yemlerinden birini alıp kullanın. İçine bir miktarda versela laganın pelet yeminden ilave ederseniz daha iyi olur. Kuşun iyi beslenmeye ihtiyacı var..

Birde aynasını geri koyun kafesine. Alışmış bir kere bu saatten sonra aynasını almayın strese girer. Aynasını günlük karbonatlı suyla silin yeterli..

Yada yanına anlaşabileceği bir eş alırsanız çok daha iyi olur kuşunuz için. Yanında bir arkadaşı olması bütün oyuncakalrdan daha iyi gelir ona...
Aynasını çıkardıktan sonra küstü bize heralde yemesi ondan sonra kesildi en azından darı yiyordu. Şimdi geri taktım aynayı. Ama hic ses hareket yok biseyde yememiş gündüz dışkı da yapmamış. Şimdi marul ve ıspanak vermeyi deneyeceğim. Dariyi 1 lokma yiyor bırakıyor sonra. Şu an ölmemesi lazım . Acil yapılacak şey nedir

Oyla 0

Eş alma konusu şöyle yıllardır kuş baktığım için artık yorgun hissediyorum, hayatımı ve sağlığımı da etkiliyor. O yüzden guvenebilecegim, iyi bakacağını bileceğim biri olsa sahiplendirmeyi düşünüyorum iyilestirdikten sonra. Sizin var mı önereceğiniz birisi. Petshoplara verilip satılmasını istemiyorum

Oyla 0
Merhabalar tekrar, muhabbet kuşum darı ve marul yiyor fakat hala yem yemiyor napabilirim sevdiği yemi almıştım. Aynı yaktım tekrar ötmeye başladı :) yemi nasıl yedirebilirim. Veterinere götürmem gerekir mi?

Oyla 0
Veterinere götürebilirsiniz elbette. Size daha öncede yazdığım gibi muhtemelen başlangıç evresinde bir rahatsızlığı var kuşun. Bir süre vitamin ve minerallerle destekleyip ve beslenmesine çeşitlilik katıp gözlemleyin demiştim. Eğer rahatsızlığı artarsa ilaç başlamak gerekir diyede eklemiştim. Bunlara ilaveten beklemek istemiyorsanız şuanda veterinere götürüp hafif bir antibiyotik başlayabilirsiniz. Benim tavsiyelerim bu kadar geçmiş olsun...

Oyla 0
Geri