Muhabbet Kuşunun Durgun ve Halsiz Olması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yamakasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yamakasi

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhaba kuşumu alalı 1 hafta olacak. Kuş geldiği günden beri halsiz durgun. Ötmüyor öylece duruyor. Bir yavru için normal değil. Yem olarak yemine baktığımda sadece aspur yiyor. Kafeste herşey var. Yemden ziyade dal darıyada ağzını sürmüyor. Kumlu mineral bloğu yiyor ama sorun yok.

yavru olduğu için elime alınca göğüs kemiği tarafı normal yani kuruma hastalığı belirtisi yok çok şükür ki. Öyle olsa hiç yemez sürekli dururdu muhtemelen ve aşırı iştahsız olurdu.

ne yaptıysam 1 haftadır kilo aldıramıyorum çünkü az yiyor.

kullandığım vitaminler ise

Röhnfried gervit-w multivitamin
Avisol b ( yalnız sadece gervit veriyorum bunu yedek olarak tutuyorum
Multimix-s toz vitamin ( bu kuşlarda üreme artırıcı kullanılıyor ama bumdan ziyade içinde kas iskelet gelişimi, stres, tüy gelişimi ve uçuş performansı olarak kullanıyorum. Yanlış anlaşılmasın konu.)

hepsi suyuna koyuluyor.
Son olarak malum 2 dişim var bu kuş dışında ve birbirlerini görünce zaten bu kuş başlıyor azda olsa hareket etmeye ve ötmeye.
Son olarak dışkısı normal lakin yinede foto yükledim. Arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• E1DA7ADB-2057-4AC7-AF3D-476B5DF26B64.jpeg
    E1DA7ADB-2057-4AC7-AF3D-476B5DF26B64.jpeg
    116.8 KB · Görüntüleme: 6
  • 29E04BBF-9EB4-4228-AE6D-6F80E33F5C16.jpeg
    29E04BBF-9EB4-4228-AE6D-6F80E33F5C16.jpeg
    72.5 KB · Görüntüleme: 6
  • C2727DE8-B819-49CB-8F5D-310471437C4A.jpeg
    C2727DE8-B819-49CB-8F5D-310471437C4A.jpeg
    119.2 KB · Görüntüleme: 6
tollymain forte + kombi mix iyidir, bu tip kombin ürünler daha iyi çalışıyor bana göre. Nilverm gibi iç parazit ürünlerinden hangisi olursa olsun bir tane gerek mutlaka. Yani farklı bir marka ya da bu konuda etkili bir ürün alınması gerekiyor.
Doğanay üstad. Bu arada cuma günü gelecekler inşAllah siparişlerim orijinal olarak.

Bt-forte
Tollymain forte
Röhnfried probiyotik ve 4in1 mix

Gervit vardı zaten elimde.
Şimdi takviye olarak 4in1 mix, bt forte ve tollymain forte kullamacağım. Lakin kuş kendine gelse bile, bu yem işini nasıl çözeceğiz üstad. O ı düşünüyorum açıkçası.
Dün dağlık tohumu koydum gaga ile ayıkladı. Aynı şekilde normal karışık yem koydum onlarıda ayıladı. Hep aspur yiyor ve dışkıda malum hep aspursan dolayı cıvık oluyor. Yani bu büyük sıkıntı benim için nasıl çözebilirim.

Dediğim gibi zamana bırakmalısınız. Şimdilik %40 aspurlu bir yemle devam ediniz. 1 aya kalmaz diğer tohumlara da ilgisini gösterecektir.

Geri