Salmonella olan Kuşumun Güncel Durumu/Rahatsızlığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anıl Y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anıl Y

iyikus.com Üyesi
Merhaba önceki konuya cevap yazamadığım için yeni konu açıyorum. Önceki konunun linkini aşağıya ekliyorum. En son augmentin kullanmıştık iyi geldi. Augmentini keseli aşağı yukarı 1 ayı geçti. Kafasını yine de tam tutamıyordu ama ilacı kestikten sonra kafası ve genel durumunda bir kötüleşme olmamıştı. 2-3 hafta önce 4-5 gün bir suluğa 5 damla mikostatin verdik. O zaman da iyiydi. Bu süreçte takviyelere de devam ettim. Ancak son birkaç gündür biraz durgunlaşmaya başladı. Normale göre ötüşü biraz azaldı ve daha fazla dinleniyor gibiydi ama genel durumu iyiydi. Arada ağzını boğazına birşey takılmış da öğürür gibi yaptığını görünce 2 gün önce bir gün 1 suluğa 4 damla mikostatin verdim. Ağzını bir daha öyle yapmadı ama durgunluğu devam etti. Dün iyice durgunlaştı yemek yemedi su içmedi fazla hareket etmedi hafif kabarık uyuklar vaziyette durdu. Kuş sesi falan da açtım, normalde hemen öterdi ona da pek tepki vermedi. Kafası dönükken bile öyle yapmamıştı. Yemi suyu kesti zannettim. Akşam kuş sesi de açıktı biraz hareketlenmeye başladı. Gece baya yeminden yedi suyunu içti. Kendi kedine ötüşlerinden de yaptı. Dün mikostatin koymuştum ama içtiğini de görmedim. Önceki rahatsızlığından mı yoksa mantar veya başka bir şeyden mi bilemediğim için size sormadan kafama göre tedavi yapmayayım dedim akşam vitamin koydum vitaminli sudan baya içti. Şu an kafası aşağı yukarı normal duruyor. Yemini yedi suyunu içti.
Videosunu ekliyorum, kendine geldikten sonra çektim normal zamanda da yanına telefonla gidince pek hareket etmiyor.

Önceki konunun linkini de ekliyorum.

Merhaba, yine Maviş hakkında birkaç sorum var. Maviş aşağı yukarı 1 ay önce yumurtladı. Sonra 2 tane daha yumurtladı ilk yumurta sağlamdı sonraki 2si inceydi. ikinci kırılınca aldık bir hafta kadar sağlam yumurtayla ilgilendi 3. yumurta kılınca hemen fark edemedik sağlam olan yumurtayla birlikte karnına yapıştı biraz öyle karnında yumurtayla kaldı kafeste hareket ederken sağlam yumurta da kırıldı. O zamanlar arada kuluçkaya yatıyordu yumurtalar kırılınca da fazla yatmadı. 2 hafta önce tekrar yumurtladı bu ikinci seferde bugüne kadar 5 tane yumurta yaptı ilk yumurtadan itibaren üstlerinde yatıyor yemini suyunu içmeye çıkıp sonra tekrar yumurtaların olduğu yere iniyor. Devamlı yumurtaların üstünde yani. Bu yumurtalar sağlam oldu kırılmadı (sonuncuyu bilmiyorum onu yeni yaptı). Son 2 yumurtayı kafesin öbür tarafındaki tünekteyken yaptı. Tünekteyken yaptığı ilk yumurtayı biraz yakınına koyduk onu da diğer yumurtaların yanına aldı. Dün yaptığı yumurtayı da kafesin ortasına kadar getirmiş. Bayadır kakasını ishal gibi yapıyor, kafasını da zaman zaman tam tutamıyor gibi ama genel durumu iyi gibi. Hareketli, yukarı çıkınca ötüyor. Vitamin ve mineralleri de 3 - 4 günde bir gibi veriyorum. Maviş 9 yaşının üstünde, eşi yok tek duruyor (hatırlatma amacıyla yazdım). Şimdi sorum şu; yumurtalar ne kadar süre kalmalı, normal kuluçka süresini beklemeli miyiz? Strese falan girer diye yumurtalarını almadık ama zayıf düşer diye korkuyorum. Küçük bir bezi var kafesin altında onun üstünde kuluçkaya yatıyor kirlendikçe arada bezi değiştiriyoruz ama yeni beze koymak için yumurtalara dokunduğumuz an cak cak cak diye bağırmaya başlıyor evi inletiyor nerdeyse, tünekteyken bir ayak sesi duyarsa hemen yumurtalarına koşuyor onun için düzenini de bozmak istemiyorum. Bu durumda ne yapmak lazım? En azından diğerlerinden ayrı duran son yumurtayı alayım mı?

Merhaba, kuluçka süreci eşsiz basladiysa yumurtalar tamamlanır tamamlanmaz altindan almalısınız. Çok sorunlu aslında 9 yaş bir dişinin üremesi. Stres durumu bu aşamada en son düşünmeniz gereken durumlardan biri

Merhaba, kuluçka süreci eşsiz basladiysa yumurtalar tamamlanır tamamlanmaz altindan almalısınız. Çok sorunlu aslında 9 yaş bir dişinin üremesi. Stres durumu bu aşamada en son düşünmeniz gereken durumlardan biri
tamamlandığını nasıl anlayabiliriz yani en son yumurtadan kaç gün geçmesi lazım yumurtlamadan?

genelde bir gün arayla yumurtluyorlar. Bu açıdan bakınca 3. günden sonra yumurta gelmediyse bitti demek doğru olur

Merhaba, Mavişin durumu genellikle iyi olduğu için uzun zamandır yazmamıştım. Birkaç sorum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Öncelikle Mavişin durumu ile ilgi bir hatırlatma yapacağım. Maviş 10 yaşlarında dişi muhabbet kuşu, uzun süredir tek yaşıyor. 1 seneden biraz fazla zaman önce sallabaş olmuştu, salmonella olduğunu söylediniz Bactrim ve augmentin ile tedavisini yaptık baya toparlandı, sonra mavişin durumuna göre 1-2 defa daha antibiyotik tedavisi yapmıştık. Ara ara mikostatin de vermiştik. Geçen sene toparlandıktan sonra (bahar dönemiydi sanırım) kafesin dibinde kuluçkaya yattı, 2 dönem şeklinde toplam 7-8 tane yumurta yaptı (daha önce en son 5 sene önce yumurtlamıştı). Bahar döneminde 2. sefer yumurtalarını aldıktan sonra daha yumurtlamadı. Aşağı yukarı 6 aydır antibiyotik vermemiştik. Kafasının biraz yan durması ve kafasını tutamaması sebebiyle aşağı yukarı 1,5 ay önce 1 hafta augmentin ( 1 suluğa 2 pirinç tanesi kadar) verdik. Birkaç gün sonra da 3 gün mikostatin ( 1 suluğa 4 damla ) verdik. Önce iyiydi, bir süre sonra normal haline nazaran durgunlaştı geçen hafta aynı dozda 3-4 gün mikostatin verdik. Sonra toparlandı. Son 4-5 gündür de baya hareketlendi. Kafesinde aylardır duran yarım darı vardı onu bitirdi, bir yarım darı daha verdik onu da yedi. Son zamanlarda mürekkep balığı kemiğinden fazla yemiyordu onu da yemeye başladı ancak önceki gün mürekkep balığı kemiğinden aşırı miktarda yedi. Sorularım şunlar:
1-Birkaç gündür kafesin altına inmeye, kağıtları kemirmeye başladı bana yine kuluçkaya yatmaya hazırlanıyor gibi geliyor. Geçen sene bu yaşta yumurtlamasının sakıncalı olduğunu söylemiştiniz ne yapmamız lazım?
2-Geçen seneden beri düzenli olarak vitamin ve mineral veriyoruz, yaklaşık 6 aydır şu düzende veriyoruz (bu şekilde verince Mavişin genel olarak daha iyi olduğunu gözlemlediğim için) ; 1 gün 2/3 suluğa avi mineral 5-6 damla, sonraki gün 2/3 suluğa 5-6 damla avisol B, sonraki gün 2/3 suluğa 5-6 damla avisol A, 1 gün sade su sonraki gün tekrar aynı şekilde. Sorum şu bu şekilde iyi mi daha az veya daha fazla vermeli miyim, yumurtlaya bunların bir etkisi oluyor mudur?
3-Geçenlerde petmarketburada (daha önce burada o siteden başka bir ürün tavsiye edilmişti) isimli internet sitesinden Nekton S isimli şu ürünü aldım.
Sorum şu, aldıktan sonra emin olamadım ürün orjinal midir, site güvenilir midir? Mavişe fayda sağlayayım derken zarar vermek istemiyorum. Aldığım vitaminin resmini de gönderebilirim isterseniz, linkteki resimdekine benziyor. Eğer bir sıkıntı yoksa ne sıklıkla nasıl vermemi tavsiye dersiniz?
Not: Linki site kurallarını (reklam vs) ihlal edebileceğini düşündüğüm için kaldırdım, isterseniz aldığım yeri ve ürünü göstermek için tekrar paylaşabilirim

Son düzenleme:
1-Birkaç gündür kafesin altına inmeye, kağıtları kemirmeye başladı bana yine kuluçkaya yatmaya hazırlanıyor gibi geliyor. Geçen sene bu yaşta yumurtlamasının sakıncalı olduğunu söylemiştiniz ne yapmamız lazım?
- Yaşlı kuşların üremesi sorun olabiliyor ancak bu demek değildir ki imkansız. Kuluçka süreci geçirebilir eğer iyi hissediyorsa kendini.
2-Geçen seneden beri düzenli olarak vitamin ve mineral veriyoruz, yaklaşık 6 aydır şu düzende veriyoruz (bu şekilde verince Mavişin genel olarak daha iyi olduğunu gözlemlediğim için) ; 1 gün 2/3 suluğa avi mineral 5-6 damla, sonraki gün 2/3 suluğa 5-6 damla avisol B, sonraki gün 2/3 suluğa 5-6 damla avisol A, 1 gün sade su sonraki gün tekrar aynı şekilde. Sorum şu bu şekilde iyi mi daha az veya daha fazla vermeli miyim, yumurtlaya bunların bir etkisi oluyor mudur?
- Önceliğiniz daima temiz su ağırlıklı bir uygulama yapılması. Bu tip ürünler birbirleri ile karıştırılabilir niteliklerde olduklarından bu yöntem denenebilir. B vitamini ayrıca verilebilir mamaya ilave edilerek. Takviyeler içeriğinden dolayı bir miktar kızıştırabiliyor ancak kullandığınız ürünlerden daha iyi markalar tercih edilebilir. Gerwit v ve tollyamin forte gibi.
3-Geçenlerde petmarketburada (daha önce burada o siteden başka bir ürün tavsiye edilmişti) isimli internet sitesinden Nekton S isimli şu ürünü aldım.
Sorum şu, aldıktan sonra emin olamadım ürün orjinal midir, site güvenilir midir? Mavişe fayda sağlayayım derken zarar vermek istemiyorum. Aldığım vitaminin resmini de gönderebilirim isterseniz, linkteki resimdekine benziyor. Eğer bir sıkıntı yoksa ne sıklıkla nasıl vermemi tavsiye dersiniz?
- Bu site en güvendiklerim arasından belki ilk sıradadır. Nekton ürünleri ülkemizde daima bulunabiliyor. Nekton s aslında bir multivitamindir. Bu nedenle haftada 1 kez avisol a ve mineral kullanmak yerine bu ürünü verebilirsiniz. Suluğa ya da mamalarına kullanılabiliyor. Suluk için ortalama 0,3-4 gram toz eklemek lazım. Yaklaşık 2-3 mercimek tanesine eş değer oluyor. Mamaya biraz daha fazla ekleme yapabilirsiniz.

- Yaşlı kuşların üremesi sorun olabiliyor ancak bu demek değildir ki imkansız. Kuluçka süreci geçirebilir eğer iyi hissediyorsa kendini.
- Önceliğiniz daima temiz su ağırlıklı bir uygulama yapılması. Bu tip ürünler birbirleri ile karıştırılabilir niteliklerde olduklarından bu yöntem denenebilir. B vitamini ayrıca verilebilir mamaya ilave edilerek. Takviyeler içeriğinden dolayı bir miktar kızıştırabiliyor ancak kullandığınız ürünlerden daha iyi markalar tercih edilebilir. Gerwit v ve tollyamin forte gibi.
- Bu site en güvendiklerim arasından belki ilk sıradadır. Nekton ürünleri ülkemizde daima bulunabiliyor. Nekton s aslında bir multivitamindir. Bu nedenle haftada 1 kez avisol a ve mineral kullanmak yerine bu ürünü verebilirsiniz. Suluğa ya da mamalarına kullanılabiliyor. Suluk için ortalama 0,3-4 gram toz eklemek lazım. Yaklaşık 2-3 mercimek tanesine eş değer oluyor. Mamaya biraz daha fazla ekleme yapabilirsiniz.
İlginiz için çok teşekkür ederim.

yani haftada 1 nekton s verdiğim zaman avisol B yine vericem ama avisol A ve avi mineral vermeyeceğim değil mi?

Geri