Solunum sıkıntısı tedavi

Şimal_yıldızı

Forum Sakini
Merhabalar, geçenlerde konu açmıştım ve tedavi bitti, monodoks kapsülü 2 pirinç tanesi kadar 5 gün tam dolu suluğa ekledim, 3.günü fazlasıyla gerileme vardı, hala var ilk haline göre, dışkıda hiç bir problem yok, burun akması geçti sanırım denk gelmiyorum, gerçi bugün gözünün üstündeki tüy birbirine yapışıktı mukus bulaşmış gibi, geçmemişte olabilir o yüzden, arada bir nefes alırken kursağını şişiriyor, çok nadir oluyor bu durum, eski konuda video atmıştım o yaptığı hareket 3.gün neredeyse %90 azalma göstermişti fakat şuan %60 gibi diyebilirim, sizce ne yapalım ara verip ilaca devam mı edelim? @Atilla Algansoy @Malkoçoğlu ve diğer üyeler bakarsanız sevinirim

Sebze meyve olarak ne veriyorsunuz acaba, veya ek olarak versen iyi olur dediğiniz şeyler nelerdir, yumurta maması, dal darı ne kendi mamalarını yiyorlar sadece, daha doğrusu onları veriyorum çok yanaşmadıkları için
Sebze olarak havuç, haşlanmış patates ve kabak veriyorum zaman zaman.
Meyve olarak da elma, muz.

Oyla 0
Nefes alışına, burun tıkanıklığına iyi gelecek yeşillikler varsa yedirmeye çalışabilirim hocam genelde eşinin yediği şeyleri korkmadan yiyor zaten, deneyebilirim tavsiyeniz varsa

Solunum sorunlarında destek amaçlı aşağıdaki ürünlerden birini kullanabilirsin. Şahsen daha tecrübe etmedim ancak çok faydasının olucağını düşünüyorum..

Oyla 0
Solunum sorunlarında destek amaçlı aşağıdaki ürünlerden birini kullanabilirsin. Şahsen daha tecrübe etmedim ancak çok faydasının olucağını düşünüyorum..

Çok teşekkür ederim :)

Oyla 0
Son durum paylaşmak istedim, burun akıntısı devam ediyor burun üstü tüyler ıslak bu yüzden, burun tıkanıklığını açıyor gibi gaga açıyor, kuyruk sekmesi devam ediyor, iştahı güzel su içmesinde vs sorun yok, probiyotiğimiz bitmişti, sipariş verdim yarın geliyor, ek olarak multivitamin aldım, şuanda evde bulunan yeterli olmadığını bildiğim vitamini ekliyorum, dışkı için temiz peçete serdim yapmasını bekliyorum ekleyeceğim

Son düzenleme:
Oyla 0
Dışkı fotoğrafları da ekledim

Ekli dosyalar

• IMG_20210729_205231.jpg
    IMG_20210729_205231.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 10
  • 16275813388002600279291243937898.jpg
    16275813388002600279291243937898.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
bu konuyu takip etmedim ancak diğer konuda antibiyotiği 5 günde kesmiştiniz,

öncelikle ilk kürün 7 güne tamamlanması gerekirdi. kuşu tedaviye yanıtına göre dinlendirerek gerekirse etken maddeyi degiştirerek bi kaç kür daha yapmak gerekebilir. Ya da bakteri dışında protozoa ya da mantar şüphesi varsa ona göre de ilaç kullanımı gerekebilir

bazı durumlarda veteriner hekim kontrolünde 1 aya varan tedavi protokolleri uygulanabiliyor. özetle crd bu kadar kolay iyileşmiyor maalesef

Oyla 0

öncelikle ilk kürün 7 güne tamamlanması gerekirdi. kuşu tedaviye yanıtına göre dinlendirerek gerekirse etken maddeyi degiştirerek bi kaç kür daha yapmak gerekebilir. Ya da bakteri dışında protozoa ya da mantar şüphesi varsa ona göre de ilaç kullanımı gerekebilir

bazı durumlarda veteriner hekim kontrolünde 1 aya varan tedavi protokolleri uygulanabiliyor. özetle crd bu kadar kolay iyileşmiyor maalesef
6.günde kesmiştim, kuş doksisiklin etkenli ilaca yanıt verdi hele ki 3 gün neredeyse hiç tıksırma hırıltı burun akıntısı vs hiç görmedim, kısacası hastalığına dair hiç bir belirti yoktu, bu da ilacın işe yaradığını gösterir sanırım, sizinde yardımlarınızla atlatırız umarım :)

Oyla 0

Gerek burun akıntısı olması gerekse doksisiklinin biraz fayda etmesi sorunun bakteriyel olduğunu gösteriyor. Ama crd dediğin gibi zor bir hastalık. Çeşit çeşit bakteri bu soruna neden olabiliyor. Etken maddeyi değiştirmek iyi olabilir dediğin gibi. Makrolit grubu bir etken maddeyle ikinci kür yapılabilir...

Oyla 0
6.günde kesmiştim, kuş doksisiklin etkenli ilaca yanıt verdi hele ki 3 gün neredeyse hiç tıksırma hırıltı burun akıntısı vs hiç görmedim, kısacası hastalığına dair hiç bir belirti yoktu, bu da ilacın işe yaradığını gösterir sanırım, sizinde yardımlarınızla atlatırız umarım :)

evet ilaç işe yaramış ancak maalesef yeterli olmayabiliyor

bu durumda kuşu vitamin / probiyotik desteğiyle bir süre dinlendirip 1 kür daha ilaç kullanılabilir, ümit hocanın dediği gibi farklı bir etken madde kullanımı daha iyi olur (eritromisin , tylosin vb)

aklınızda bulunsun, tüm bu tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra tedbir amaçlı 3-5 gün mantar ilacı ( nystatin ya da flukonazol) kullanımı iyi olur, antibiyotik kullanımı mantarı azdırır

Oyla 0
evet ilaç işe yaramış ancak maalesef yeterli olmayabiliyor

bu durumda kuşu vitamin / probiyotik desteğiyle bir süre dinlendirip 1 kür daha ilaç kullanılabilir, ümit hocanın dediği gibi farklı bir etken madde kullanımı daha iyi olur (eritromisin , tylosin vb)

aklınızda bulunsun, tüm bu tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra tedbir amaçlı 3-5 gün mantar ilacı ( nystatin ya da flukonazol) kullanımı iyi olur, antibiyotik kullanımı mantarı azdırır
Çok teşekkür ederim ilginiz için, nasıl derseniz elimden geldiğince uygulayacağım, yaşım dolayısıyla maddi açıdan elimden geldiğince kuşa yararlı olabilecek şekilde ilaç/vitamin alıyorum umarım toparlar kısa sürede :)

Oyla 0
Aklıma takılmasın sorayım, kuşunun hastalığı bulaşıcı mıdır diğer kuşuma geçer mi? Şuanda farklı kafesteler ama kafesleri yan yana

Oyla 0
bu olmaz, asetilsistein (toksisite antidotu) içeriyor kuşa ciddi zarar verebilir

Bence ekstra faydası bile olur :)

Suda eriyen C vitamini mevcut elimde, şimdi vereyim mi nasıl yapayım, şuan duyunca multivitamin var

Bunuda yarın kullanırsın acelesi yok. Tableti ezip toz haline getirip tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla yaklaşık 2 pirinç tanesi kadar ekleyip kullanabilirsin..

Suda eriyen ve kuşlarda kullanmamızda sakıncası olmayan C vitamini öneriniz var mı

Açıkçası ben kendi kuşuma kullanırdım bir zararının olucağını düşünmüyorum. Ama tercih sizin tabiki içiniz rahat değilse asetilsistein içermeyen forumunuda alıp kullabilirsiniz.. Eczacıya sorarsanız size ürün önericektir..

Oyla 0
Geri