Solunum sıkıntısı tedavi

Şimal_yıldızı

Forum Sakini
Merhabalar, geçenlerde konu açmıştım ve tedavi bitti, monodoks kapsülü 2 pirinç tanesi kadar 5 gün tam dolu suluğa ekledim, 3.günü fazlasıyla gerileme vardı, hala var ilk haline göre, dışkıda hiç bir problem yok, burun akması geçti sanırım denk gelmiyorum, gerçi bugün gözünün üstündeki tüy birbirine yapışıktı mukus bulaşmış gibi, geçmemişte olabilir o yüzden, arada bir nefes alırken kursağını şişiriyor, çok nadir oluyor bu durum, eski konuda video atmıştım o yaptığı hareket 3.gün neredeyse %90 azalma göstermişti fakat şuan %60 gibi diyebilirim, sizce ne yapalım ara verip ilaca devam mı edelim? @Atilla Algansoy @Malkoçoğlu ve diğer üyeler bakarsanız sevinirim

Bence ekstra faydası bile olur :)

Bunuda yarın kullanırsın acelesi yok. Tableti ezip toz haline getirip tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla yaklaşık 2 pirinç tanesi kadar ekleyip kullanabilirsin..

Açıkçası ben kendi kuşuma kullanırdım bir zararının olucağını düşünmüyorum. Ama tercih sizin tabiki içiniz rahat değilse asetilsistein içermeyen forumunuda alıp kullabilirsiniz.. Eczacıya sorarsanız size ürün önericektir..
Çok çelişkili yorumlar oldu ? Atilla hocamda yorum yapsın veya başka bilgili üyeler ona göre hareket edeyim o zaman, C vitamini enerjik olması için ve ilaç kullanacağı için direnci artsın diye değil mi, yoksa kuşlarda kullanımında farklı bir amaç güdüyor mu

Oyla 0
Bence ekstra faydası bile olur :)

Bunuda yarın kullanırsın acelesi yok. Tableti ezip toz haline getirip tam dolu suluğa çay kaşığının ucuyla yaklaşık 2 pirinç tanesi kadar ekleyip kullanabilirsin..

Açıkçası ben kendi kuşuma kullanırdım bir zararının olucağını düşünmüyorum. Ama tercih sizin tabiki içiniz rahat değilse asetilsistein içermeyen forumunuda alıp kullabilirsiniz.. Eczacıya sorarsanız size ürün önericektir..

bu normalde insanlarda ilaçların zararını azaltmak için kullanıliyor, karaciğeri desteklemek icin

baktım hayvanlarda da kullanılıyormuş karaciğer toksisitesini azaltmada. arada bir versek mi bilemedim :) Bi sürü makale tez varmış

Screenshot_20210729-230857_Drive.jpg

Oyla 0
Oyla 0
Merhaba.
Solunum yolu hastalıklarında kullanılan bir ürün. Diğer olumlu etkilerini ölme imkanım olmadı ama Nefes yollarını rahatlatmaya ve balgam söktürmeye baya iyi geliyor.
Ben de zaman zaman kullandım.
Bu anlamda insanlarda zararını hiç görmedim.
Kuşlarda ise daha önce kullanan arkadaş var ise dozaj da belirtmek kaydıyla tecrübelerini,gözlemlerini paylaşırsa sevinirim.
Teorik olarak bence kullanılmasında bir sıkıntı yok hatta solunum sıkıntısı çeken kuşlara iyi de gelebilir.

Oyla 0
Merhaba.
Solunum yolu hastalıklarında kullanılan bir ürün. Diğer olumlu etkilerini ölme imkanım olmadı ama Nefes yollarını rahatlatmaya ve balgam söktürmeye baya iyi geliyor.
Ben de zaman zaman kullandım.
Bu anlamda insanlarda zararını hiç görmedim.
Kuşlarda ise daha önce kullanan arkadaş var ise dozaj da belirtmek kaydıyla tecrübelerini,gözlemlerini paylaşırsa sevinirim.
Teorik olarak bence kullanılmasında bir sıkıntı yok hatta solunum sıkıntısı çeken kuşlara iyi de gelebilir.
Peki o zaman dozaj hakkında kimden yardım alabilirim, ilaç suluğum var normal sulukta 2 tane var ne şekilde derseniz ekler veririm, C vitamini koyunca içine probiyotik veya multivitamin eklememde sakınca var mı yoksa C vitamini+probiyotik veya multi ekleyebilir miyim

Oyla 0
Bence sadece c vitamini eklenebilir ama hatırladığım kadarı ile içince zaten C vitamini var.
Diğerlerini eklemek doğru olmaz, onları ayrı bir gün de verebilirsiniz.
Dozaj konusuna gelince; kuşlarda kullanmadığım için bilgim yok, kullanan arkadaşlar varsa sormak lazım.

Oyla 0
İlaç konusunda fikriniz nedir hocam, biraz ara verip doksisiklinden devam mı edelim, yoksa diğer hocaların dediği gibi değiştirmek mi gerekiyor, tekrardan hatırlatmak isterim ki, doksisiklin işe yaramıştı

Oyla 0
İŞ yaradıysa,işe yaradığını kesin olarak gözlemlediysniz bence değiştirmeye gerek yok.
Sadece 1 hafat ara verip aynı şekilde kullanırsanız kuşunuz fayda görecektir.
Bu bir hafta arada multivitamin ve probiyotikleri kullanmanızda fayda var.
İlaca başlayacağız günden bir gün öncesinde C vitamini yükleseniz iyi olur.

Oyla 0
İŞ yaradıysa,işe yaradığını kesin olarak gözlemlediysniz bence değiştirmeye gerek yok.
Sadece 1 hafat ara verip aynı şekilde kullanırsanız kuşunuz fayda görecektir.
Bu bir hafta arada multivitamin ve probiyotikleri kullanmanızda fayda var.
İlaca başlayacağız günden bir gün öncesinde C vitamini yükleseniz iyi olur.
Evet gözle görülür şekilde iyileşme vardı, hasta halinden çok daha neşeliydi, belirtiler yoktu 3. gün neredeyse tamamen hastalık gitmiş gibiydi ama şuan yine burun akıntısı var, burun üstü tüylerine geliyor, peçetenin köşesini sivriltip temizleyeyim mi yoksa kalsın mı bu şekilde, C vitamininin dozu için konu açmamda fayda var mıdır?

Oyla 0
1000'lik C vitamini 7'ye bölüp veriyorum ben.
C vitaminin fazlası idrarla atılır, sıkıntı olmaz, vücutta birikmez.

Oyla 0
Solunum sıkıntısı olmayan kuşumada daha az miktarda versem faydası olur mu, daha enerjik olur mu? Bu arada 1000lik vitamini 7 ye bölüp normal suluğa mı ekliyorsunuz yoksa ilaç suluğuna mı ekliyorsunuz

Oyla 0
Kısa bir not;
Ben kuşlarıma antibiyotik başlamadan önce 2 gün sağlam bir şekilde multivitamin giriyorum.(supradyn all day olabilir)
Antibiyotik kullanacaksam;
-Akşam 8'de suluklarını önlerinden çekiyorum ki susasınlar ve sabah antibiyotiği yeteri kadar içsinler.
-Sabah 7'de antibiyotik veriyorum
-Saat 15'de antibiyotikli suyu alıp Entrobac veriyorum.
Böylelikle Antibiyotiğin bağırsaklardaki zararını en aza indirmeye çalışıyorum.
-Antibiyotik tedavim bitince 3 gün üst üste probiyotik veriyorum arkasından da 2 gün mutivitamin veriyorum.
-Ben günü 2 parçaya bölüyorum
-ilk 8 saat antibiyotik
-Ondan sonraki 8 saat probiyotik veriyorum.
-Sabah probiyotik veya vitamin vermişsem sonraki 8 saat sade su veriyorum.

Oyla 0
Solunum sıkıntısı olmayan kuşunuza vermeyin.
İlaç suluğuna koyuyorum.

Kısa bir not;
Ben kuşlarıma antibiyotik başlamadan önce 2 gün sağlam bir şekilde multivitamin giriyorum.(supradyn all day olabilir)
Antibiyotik kullanacaksam;
-Akşam 8'de suluklarını önlerinden çekiyorum ki susasınlar ve sabah antibiyotiği yeteri kadar içsinler.
-Sabah 7'de antibiyotik veriyorum
-Saat 15'de antibiyotikli suyu alıp Entrobac veriyorum.
Böylelikle Antibiyotiğin bağırsaklardaki zararını en aza indirmeye çalışıyorum.
-Antibiyotik tedavim bitince 3 gün üst üste probiyotik veriyorum arkasından da 2 gün mutivitamin veriyorum.
-Ben günü 2 parçaya bölüyorum
-ilk 8 saat antibiyotik
-Ondan sonraki 8 saat probiyotik veriyorum.
-Sabah probiyotik veya vitamin vermişsem sonraki 8 saat sade su veriyorum.
Tamamdır bende öyle yapayım, entrobac ve gerwit kargoda geliyor bugün yarın elime ulaşır diye tahmin ediyorum, çok teşekkür ediyorum kıymetli bilgileriniz için

Oyla 0
C vitamini enerjik olması için ve ilaç kullanacağı için direnci artsın diye değil mi, yoksa kuşlarda kullanımında farklı bir amaç güdüyor mu

Hastalık süresince kuşlar daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu bakımdan evet enerji vermesi için iyi bir vitamin. Ama aynı zamanda C vitamini en iyi antioksidan vitamindir. Patojenlerle savaşan hücrelerin güçlenmesinide sağlıyor. Ve tedaviye destek olarak kullanıldığında hastalığın süresini %20 oranında kısalttığı söyleniyor..

Oyla 0
Hastalık süresince kuşlar daha fazla enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu bakımdan evet enerji vermesi için iyi bir vitamin. Ama aynı zamanda C vitamini en iyi antioksidan vitamindir. Patojenlerle savaşan hücrelerin güçlenmesinide sağlıyor. Ve tedaviye destek olarak kullanıldığında hastalığın süresini %20 oranında kısalttığı söyleniyor..
Kullanılmasının sakıncası olmadığı konusunda fikir birliği yaptıysak kullanırım seve seve, anladığım kadarıyla zararlı bir etken maddesi yok attığım C vitamininin

Oyla 0
Geri