Üretim yaptığınızı iddia etmedim. Kuş sahiplenirken, her olasılığı ve tüm ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Madem kuşun erişkinliğinde böyle bir zorunluluk olduğunu düşünüyorsunuz, o halde neden ön hazırlıklarınızı yapmıyorsunuz! Eş alma sürecinin, çiftleşme ve bu bağlamda kuluçka süreci ve yavru gelme ve buna bağlı komplike bir düzen olacağını neden öngörmüyorsunuz! Tüm bunlardan ziyade, gerekli olan tüm yönlendirmeler tarafınıza yapıldığı halde neden gerekli ürün tedariklerinde bulunmuyorsunuz!
Yavrunun ölme durumunu sürpriz mi zannediyorsunuz?
Yazdığım mesajı yineliyorum;
"Kuşlardan yavru olmak, sağlıklı büyümelerine yardımcı olmak çocuk oyuncağı iş değil. Lütfen öncesinde gerekli malzemeler, hazırlıklar, bilgi ve deneyimlere vesileyle de olsa sahip olmadan böyle bir işe kalkışmayınız..."
Eğer bu yönde davranırsanız, sorun yaşama olasılığınız minimize olacaktır.
Birsürü mesaj yazılmış size, bende dahilim buna. Amaç yavruyu kurtarmak ve sizin bilinçlenmenizi sağlamak.
Siz işin bu boyutundan sıyrılıp, "beni neyle itham ediyorsunuz?..." gibi bir boyuta çekmeniz sağlıklı ve yararlı bir sonuç değil.
Durumu analiz ediniz ve sonra ki süreçleri daha sağlıklı nasıl geçirebilirim durumunu değerlendiriniz.