Mine girginer
iyikus.com Üyesi
İhtimal dahili. Uzun yolculuk, yolda camdan hava akımı, klima, bozuk küflenmiş yem, kurtlu yem gibi faktörler kısa sürede kuşları hasta edebiliyor.Flagy tablet aldım. Probiyotik olarak Denflor aldım.
Fungostatin akşam 6 da gelecek eczaneye
Bu gün probiyotik veriyorum hepsine
Aklıma gece geldi, bu yazlık eve geldiğimizde çok fazla güve kelebeği vardı. Büyük çoğunluğunu temizledik gerçi, şu an yok gibi.
Yemlere dadanıyorlar, nem ve güve kelebağı yüzünden finch yemleri bozuldu attım.
Acaba bu kuşumda o yüzden hastalanmış olabilir mi ?
Flagy tablet aldım. Probiyotik olarak Denflor aldım.
Fungostatin akşam 6 da gelecek eczaneye
Bu gün probiyotik veriyorum hepsine
Aklıma gece geldi, bu yazlık eve geldiğimizde çok fazla güve kelebeği vardı. Büyük çoğunluğunu temizledik gerçi, şu an yok gibi.
Yemlere dadanıyorlar, nem ve güve kelebağı yüzünden finch yemleri bozuldu attım.
Acaba bu kuşumda o yüzden hastalanmış olabilir mi ?
Zaten cam kavanozdaydı ama aşırı nem sıcak ve güveler yüzünden bozuldu sanırım.Evet olabilir ben direk yemden şüphelendim zaten. Yeminizi bence tazeleyin ardından yeni yemi cam kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin. Özellikle yaz sıcaklarında bence gerekli..
Probiyotiği isterseniz 2 gün kullanın, ardından bir gün de mutaviti kullanın. İlaç tedavisine ondan sonra başlıyalım..
Şöyle bir program düşünüyorum bu kuş için, tam dolu suluğa; bir pirinç tanesi kadar cipro, bir pirinç tanesi kadar flagyl ve bir pirinç tanesi kadar da fungostatin şeklinde mix bir kür..
İlk etapta 3 gün uygulayalım ve dışkıların durumuna bakalım. Duruma göre 5-7 güne kadar kullanılabilir..
Diğer arkadaşlarda fikrini yazarsa iyi olur.. @neanderthalensis @Doğanay Y.
1 haziranda geldik, klimayı açtım mecbur güneş ve çok sıcaktı ama üstlerine vermedim.İhtimal dahili. Uzun yolculuk, yolda camdan hava akımı, klima, bozuk küflenmiş yem, kurtlu yem gibi faktörler kısa sürede kuşları hasta edebiliyor.
Evet olabilir ben direk yemden şüphelendim zaten. Yeminizi bence tazeleyin ardından yeni yemi cam kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin. Özellikle yaz sıcaklarında bence gerekli..
Probiyotiği isterseniz 2 gün kullanın, ardından bir gün de mutaviti kullanın. İlaç tedavisine ondan sonra başlıyalım..
Şöyle bir program düşünüyorum bu kuş için, tam dolu suluğa; bir pirinç tanesi kadar cipro, bir pirinç tanesi kadar flagyl ve bir pirinç tanesi kadar da fungostatin şeklinde mix bir kür..
İlk etapta 3 gün uygulayalım ve dışkıların durumuna bakalım. Duruma göre 5-7 güne kadar kullanılabilir..
Diğer arkadaşlarda fikrini yazarsa iyi olur.. @neanderthalensis @Doğanay Y.
Beaks yem sipariş verdim.French moltun dışkıları diğerinden daha iyi ama benzer belirtiler var ondada.. Bence sizin yemde sıkıntı var. O üreticiden aldığınız yemi bence kullanmayın. İnternetten kapalı paket yemlerden alın. Beaks, garden mix vs..
Diğer kuşa ait.Gece ile gündüz dışkıları arasında genelde biraz fark oluyor. Sebebini tam anlayamasamda gece hareketsiz kalmasına yoruyorum. Metabolizması daha yavaş çalıştığı için olabilir yani bu fark.. Bizim için önemli olan gündüz yaptıkları dışkılar..
Son attığınız görseller french moltamı ait yoksa diğer kuşamı. Görsel atarken bunuda belirtirsen iyi olur..
Diğer kuşa ait.
Miks ilaç ağır gelir diye korkuyorum. Cipro veya fungostatin versem ?Probiyotik biraz toparlamış görünüyor ama bence ilaç kullanılması lazım yinede..
Miks ilaç ağır gelir diye korkuyorum. Cipro veya fungostatin versem ? Yada ikisi bi arada.Probiyotik biraz toparlamış görünüyor ama bence ilaç kullanılması lazım yinede..
5 gün Cipro ve fungostatin verdim dışkı bugün daha kötü. yeşil hakia var ve siyah bölüm beyaz izli.French moltun dışkıları daha iyi ama dediğim gibi iki kuşta da hastalık belirtileri var. İlaçların tek tek kullanımı da kuşları yoruyor. Bu sefer süre uzuyor. Mix ilaçtan o kadar korkmamak lazım. Piyasada ki ilaçların neredeyse %90'ı 3-4 etken maddeli ilaçlar..
Flagyl'yi sanırım kullanmak istemiyorusnuz. Ama tricho giardia gibi protozoal hastalıklarda görülen dışkılara benzer bir görüntüde var..
İlaçları ayhan otçuoğlu'nun yaptığı gibi tek tek sırayla 5'er günlükde kullanabilirsiniz. Ama ben olsam 3ünüde aynı anda kullanrdım ki aynı ilaçları aynı şekilde mix yapıp kendi kuşlarımada uyguladım..
He derseniz ki kuşların durumu o kadar ağır değil. Ben de size ozman şöyle birşey tavsiye ederim. Yine 3 ilacı mix yapmanızı ama tedaviyi kısa tutmanızı önerebilirim. İlk etapta 3 günlük bir uygulama yaparsınız. Ardından bir kaç gün boşluk verip bir kaç günde vitamin probiyotik takviyesi yaparsınız. Duruma göre bir hafta sonra bir 3 günlük uygulama daha yapabilirsiniz. Yada gerek kalmayabilir. Hem kuşları yormamış olursunuz. Hemde 3 etken maddeli bir kür uygulamış olursunuz..
Zebralar konusunda çok tecrübem yok. Her cins kuşun dışkıları ve hastalık belirtileri aynı olmuyor. Muhabbet ve sultanların hastalıklarda ki dışkı belirtileri çok benzer. Ama kanarya ve ispinozların hatta güvercinlerin hastalıklarda dışkıları daha farklı oluyor..
Mesela her cins kuşun en çok yakalandığı hastalıklar bile farklı. Kanaryalarda iç ve dış mantar hastalıkları en çok görülürken, sultanlarda en çok koksidiyoz hastalıkları görülüyor, güvercinlerde mesela salmonella ve protozoon hastalıklar daha sıklıkla görülüyor..
Yani kısaca her kuş cinsi ayrı bir tecrübe istiyor.. Ama siz yinede finch kuşlarınız için bir konu açıp dışkı görselleri ve videolarını ekleyin elimizden birşey gelirse yardımcı oluruz mutlaka...
5 gün Cipro ve fungostatin verdim dışkı bugün daha kötü. yeşil hakia var ve siyah bölüm beyaz izli.
Mantar öne geçti sanırım
Bu sabah ki dışkısı görseli
Ekli dosyayı görüntüle 18741Ekli dosyayı görüntüle 18742
Alttaysa french mont olan kuşum zeyno nün dışkı.
Ona ilaç vermedim, gün aşırı probiyotik veriyorum
İlaç işini yapıyor önce onu söyliyeyim. Önceki dışkılarda olan bazı belirtiler bu dışkılarda yok. Tedaviyi 7 güne tamamlayalım öncelikle. Ardından 2-3 gün probiyotik takviyesi yapalım.. Daha sonra dışkı görselleri atın tekrar bakalım. Duruma göre Flagyl'de kullanmak gerekebilir...
Aynı tedaviyi 3 gün zeynoya da uygulayın bence ve tekrar dışkı