9 yaşındaki muhabbet kuşumun hastalığı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sude Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sude Ç.

Forum Sakini
Muhabbet Kuşum Kivi’nin Dışkı Problemi Hakkında Yardımınızı Rica Ediyorum

Merhaba,
9 yaşındaki erkek muhabbet kuşum Kivi, yem yerken sürekli su içiyor. Yem yerken gagasını öne uzatıyor ve bugün suyunu değiştirirken fark ettim ki dün koyduğum suyu oldukça fazla içmiş. Ayrıca dışkısında öğütülmemiş yem parçaları gördüm. Dışkısı hem sulu hem de lekeli. Sanki yediği yemleri sindiremiyor, öğütemiyor gibi.

Bu durum yaklaşık 7–8 yaşından beri var. Daha önce bu konuda bir veteriner tavsiyesiyle Baytril kullanmıştım fakat işe yaramamıştı. Burada bana Bactrim ve sonrasında Triflucan önerildi. Limon isimli kursak mantarı olan kuşuma Triflucan verirken, Kivi’ye de önlem amaçlı verdim. Şimdiye kadar uyguladığımız tedavi sürecini aşağıda detaylıca paylaşıyorum:

Tedavi Süreci ve Kullanılan İlaçlar

Nisan 2023

• 20 Nisan: Limon ve Kivi’ye ilk kez Triflucan verdim. Limon’un suluğuna 8 damla, Kivi’ye 4 damla.
  • 28 Nisan: Kivi’ye ikinci kez Triflucan verdim (dışkısındaki öğütülmemiş yem nedeniyle) – 8 damla.
Önlem amaçlı verdiğimi belirtmek için kursak mantarı olan kuşum Limondan da bahsettim. Diğer tarihlerde Limonla uyguladığımız tedavi sürecinden bahsetmedim.

Haziran 2023

• 23–28 Haziran: 5 gün boyunca Kivi’ye Baytril verdim.
Ocak 2024

• 1 Ocak: Kivi’ye 4 damla Triflucan verdim (önlem amaçlı).
  • 2 Ocak: Kivi’yi veterinere götürdüm (solunumda vik vik sesleri ve uçuş sorunu nedeniyle).
    Ancak veteriner yeterince bilgi sahibi değildi. Bana sadece Vitaform ve Forminal önerdi.
    Bu forumda, vikleme sesinin hava kesesi akarlarından kaynaklanabileceğini, bu ilaçların yeterli olmayacağını, doksisiklin etken maddeli ilaçların ve ivermektin içeren ense damlalarının daha etkili olacağını söylendi.
  • Doksisiklin içeren Levadoks temin ettim.
    • 21–22 Ocak: Günde 1 damla ağızdan verdim.
    • 23–25 Ocak: Günde 2 damla ağızdan verdim.
      Bu ilaç sayesinde vikleme sesi belirgin şekilde azaldı. Şu an hâlâ uçarken (çok havada kaldıysa yorulup hafif ses çıkarıyor ve uçarken alçalıyor), ve kendini temizlerken azda olsa o vik sesini çıkartıyor fakat genel olarak hareketli ve keyifli. Dışarı çıkınca da uçuyor.
Şubat 2024

• Forumda taban kağıdının aşırı ıslak olduğunu söyledim. Bunun böbrek sorunlarına işaret edebileceğini söylendi.
  • Kuşun kafes kemirme huyunun olduğunu söyledim. Paslı kafeslerin de organ sorunlarına neden olabileceği uyarısını yapıldı.
  • Baytril %2,5 kullanmam önerildi. Veterinerde bu ilaç olmadığından veteriner Enrocid %20verdi.
    • 18 Şubat: 2 damla suluğa damlattım ve 3 gün kullandım.
      Ancak dışkıdaki lekelenme geçmedi. Bu nedenle başka bir sorun olabileceğinden şüphelendik.
  • 29 Şubat: Koksidiyoz ihtimali değerlendirildi. Sulphamazethine veya Bactrim önerildi.

Mart 2024
  • 22 Mart: Sulphamazethine fayda etmedi. Lekeli dışkı devam etti.
Daha önce bahsettiğim minik yavrum ne yazık ki dün melek oldu...Onu sahiplendiğimden beri bağışıklığı düşüktü.Onunla da uzun yıllardır birçok ilaç denedik. Ne yazık ki hiçbir zaman çare olmadı ilaçlar. Onu çok özliycem evladım gibiydi. İnanın öyle çaresiz hissediyor ki insan. Zaman benim için durmuş, kötü bir kabusun içinde sıkışmış gibiydim. Beni en iyi siz kuş severlerin anlayacağını biliyorum. @Doğanay Y. hocam belki hatırlarsınız. Burada soruğum ilk sorumda, kuşlarımla ilgili tedavi sürecimde değerli yorum ve tavsiyelerinizle bana siz destek olmuştunuz. O yüzden sizin desteğiniz çok önemli.

Şimdi sizlere, diğer evladım Kivi için danışmak istiyorum:

• Hâlâ dışkısında öğütülmemiş yem var.
  • Dışkı sulu ve lekeli.
  • Yem yerken sürekli suluğundan su içiyor. Hatta bence fazla su içiyor.
  • Kuş kumu yemiyor bir türlü alıştıramadım. Mineral blok kafesinde asılı fakat ilgilenmiyor.
  • Neşesi yerinde, uçuyor, dışarı çıkınca keyifli.
  • Fakat bu dışkı problemi bir türlü düzelmedi.
  • Kivi Limona( kursak mantarı olan kuşum) yem kustu ve onunla sürekli temas halindeydi.
  • Az önce dışkısının poposuna yapıştığını fark etttim. Sıvı şekilde değil, olması gerektiği formda gibi. Vefat eden kuşumda da böyle bir problem yaşamıştık😟

Limon'da yıllardır kursak mantarı var.. Bu yüzden Kivi’ye tekrar Triflucan versem mi? diye düşünüyorum.
    Ama Kivi şu anda tüy döneminde. Bu dönemde Triflucan gibi ilaçlar vermek onu daha da yorar mı, bilmiyorum.
    Alternatif olarak, probiyotik versem mi diye düşündüm. mantar ihtimali varsa ve probiyotik laktoz veya glikoz içeriyorsa, bu durum mantarı artırabilir diye endişeleniyorum. Özellikle Probacın içindeki laktoz ve glikozun mantar varsa arttırabileceğini, entrobacda da maya var yine onunda mantar durumunu etkileyeceğini okudum.
  • Bu bozuk dışkı sorununu nasıl çözebilirim?
  • Probiyotik mi vermeliyim, yoksa tekrar Triflucan’a mı başlamalıyım?
  • Tüy döneminde hangi yol en doğru ve en az yıpratıcı olur?
  • Az önce dışkısının anüsünde kaldığını fark ettim daha önceden vefat eden kuşumda da oluyordu bu. Bu durum Allah korusun Kivide konusunda bize belirti mi veriyor?
  • Ayrıyetten Kivi suluğuyla oynayıp kur yapıyor suluğun içinde genelde yem oluyor. Bu olumsuz bir durum değil demi?
  • Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim
Yanına gidip onu çektiğimi fark edince sustu: Watch Kivi 27 Haziran | Streamable 1.11 de kaantları titriyor gibi. neden olabilir
Yakından:
Uzaktan:
konuşurken:

Az önce yanına gidip video çektiğimde bir ara kanadının titrediğini fark ettim :
Watch Kivi kanatta titreem 1.11 - 1.18 arası | Streamable
en sonda da az önce videosunu çekerken bana uçup bıraktığı sürpriz bombayı ekledim. Bu sefer dışkı sıvılı değildi ve öğütülmemiş yem yoktu . Fakat kafeste hep buraya eklediğim fotoğraftaki gibi dışkılıyor.
Az önce fark etmiştim kafesten çıkardığımda hapşırmıştı. Şimdi omzumdayken iki sefer daha hapşırdı. Bu neden olabilir?
Saat 22.49 da elime yemli dışkı yaptı :( fotoğrafı ekledim.
Şimdi yani saat 00.38 de kafesinden çıkıp yanıma gelince kanatları titreyerek dışkıladı. Ne yazık ki yine yem var dışkıda
Şimdiden herkese gönülden teşekkür ederim.
Az önce yem yemesinde az fark ettim düne kadar böyle bir şey yoktu. Normalde iki yemliğinden de iştahla yerde şimdi nedense tek yemlikten yemiş :( (saat00.58)
Hocam normalde burada suluğun yanındaki kafes demirini kemiriyordu sonra su içmeye başladı. Çok su içiyor :/ (1.8)
Birde kızıl dal darı besin değeri açısından nasıldır karaciğer yağlanması açısından veya başka organları olumsuz etkiler mi? her gün minik bir parça vermemde sakıncası var mı? Kivi'nin haricinde iki tane sultan papağanım var yeni katıldılar aramıza. Onlara da aynı şekilde . Dal darı, aspur ve papağanlar için çekirdekler hakkında ne düşünüyorsunuz. Ne kadar sıklıkla verilmeli ve ne ölçüde verilmeli? Ayrıca Zeolit tozu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kivi' ye bu tozdan vermem onun dışkı problemini kökünden çözer mi?
Son olarak Kivi arada sırada ayağında tik varmış, bir şey varmış gibi hızla ayağını hareket ettirmesi neden olabilir? Tek ayağını titretiyor. Bu neden kaynaklanıyor? Her zaman yapmıyor bunu az önce dal darı vermek için kafesine yaklaştığımda yaptı. Neden olabilir? Bu arada takviyeler konusunda bir bilgim yok. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Kivi için yardımınıza, tecrübelerinize ve yönlendirmelerinize çok ihtiyacım var. Değerli bilgilerinizi, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Evlatlarımızın sağlığı her şeyden önemli... 💚
@Doğanay Y. hocamda bakıp yorumlarsa çok sevinirim.Yorumunuz ve desteğiniz çok önemli.🙏🏻 Diğer kuşumu kaybettikten sonra gerçekten korkmaya başladım. Durumu analiz edip gerekli tedaviyi en kısa sürede uygulayıp yavruma destek olmak en büyük arzum.🙏🏻

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam dışkılar kötü ve siz çok geç kalıyorsunuz. Önerdiğimiz neler yapıldı kuşa ? Kuşun sorunlarını gayet detaylı anlatıyorsunuz ama en Önemli olan neler yapıldı konusunda bilgi vermiyorsunuz. Hangi ilaçlara takviyelere başladınız ne dozda ne sürede bilgilendirin bizi.

Hocam dışkılar kötü ve siz çok geç kalıyorsunuz. Önerdiğimiz neler yapıldı kuşa ? Kuşun sorunlarını gayet detaylı anlatıyorsunuz ama en Önemli olan neler yapıldı konusunda bilgi vermiyorsunuz. Hangi ilaçlara takviyelere başladınız ne dozda ne sürede bilgilendirin bizi.
Yok hocam daha önce önerdiğiniz her şeyi yaptım. Dışkıları çok uzun zamandır böyle ve birçok ilaç denedim. Sanıyorum yoğunluktan ötürü başka başlıklardan dolayı karıştırmışsınız. Ben çok tez canlı hareket ediyorum Kivi konusunda. Ve de hep adım adım sizlere danıştım.. Sizde Ümit hocamda dışkıların yaşından kaynaklı olabileceğini karaciğerinde problem olabileceğini yorulmadınız. Kilo problemi oldu kilo aldı karaciğer desteğine yönlendirdiniz. Bol uçurmamı önerdiniz bende dediğiniz her şeyi yaptım ve yapıyorum. Kilosu 48-49 gramdan 44 e düştü . Ve güncelde 43- 44 maksimum 45 oluyor.
Şuan dışkıları ben genel olarak güncelde paylaşmak için koydum. Yoksa zaten yıllardır birçok şey kullandım Baytril, bactrim, sulphamezathine kullanmıştım . Bu başlığı ilk açtığımda bana triflucan + flagyl önermiştiniz hatta kullandım onuda gelişmeleri de hep paylaştim sizlerle.
Yıllar önce vikk viklemeye sorunu için levadoks kullandım ve çözüme ulaştım. Şuan güncelde yine crd sorununu yaşıyor olabileceğimden endişeliyim ki @Doğanay Y. beyde tekrar edebileceğini söyledi. O bakımdan ne olur ne olmaz diye dışkıyı da paylaşmak istedim. Dışkıları genel olarak düzensiz bazen formu yerinde bazen bu şekilde. Kafesin içinde çoğunluk bu şekilde attığım görseldeki gibi. Mesela az önce dışarı çıkardım ve gayet dışkı formu yerinde dışkı yaptı. Fakat biraz sonrasında yine bozuk olabiliyor. Yani şuan o durum güncelde bir problemimiz değil yıllardır geçiremediğimiz bir durum.
Bu sıralar genel olaeka probiyotik, multi vitamin b vitamini kullanmıştım. Karaciğer desteğinide hemen yine kullanacağım.
Vik viklemeye problemi için @Doğanay Y. Bey parazit ihtimali varsa diye o ihtimali elemek adına vilmectin ve nilverm önermişti. Ve hatta sizde nasıl kullanmam gerektiğini yazdınız. Hocsm çok yoğunluktan biraz yanlış anlaşılıyorum sanırım. Bu üzücü :/, Bugün rahatsız olduğum için veterinere gidemedim. Ben genel olarak önerdiğiniz her şeyi yapıyorum Probiyotik, multivitamin, b vitamini, karaciğer için powerchol, sedachol, carni speed bunlar var bende. Ben aslında hem sizin hem diğer hocalarımızın önerilerini can kulağıyla dinlemek için hazırda bekliyorum diyebilirim. Mevcut durumları göz önünde bulunduğunda yıllar önce tedavi etmeme ve düzelmesine rağmen bu kendini temizlerken, uçarken vik vikleme durumunun şuan tekrar ortaya çıkması acaba tekrarlayan bir crd mi diye düşündürdü. Yalnız şuan geçmişten farklı olarak kuş bu sesi yalnızca kendini temizlerken bir iki defa yapıyor yani hep değil. Önceden iki tur bile zor uçuyordu. Tedavi ettikten sonra düzeldi. Ve o zamanlar 7 yaşındaydı. Şuan maşallah 9 yaşında. Ve düzeldikten sonra çok uzun süredir yapmadı yani. Neşesi keyfi, uçması yerinde. Sadece şu sıralar hava sıcaklığı artması sebebiyle biraz gergin duruyor ve de akşam olunca daha mutlu oluyor. Sıcaklar baya etkiliyor hayvanları.
Şuan her zaman olmayan ve yalnızca kendini temizlerken birkaç sefer çıkardığı o vik vikleme durumu var. Tekrarlayan bir Crd ihtimalini kesin bir şekilde söylemeden önce de Doğanay hocam vilmectin ve nilverm önerdi. Dış parazit ihtimalini elemek adına. Yani lütfen sakin olun inanın ben ihmalkar bir evcil hayvan sahibi değilim.🙂Aksine yakın çevrem tarafından hayvanlarımı önemsiyorum diye yadırganıyorum ve yargılanıyorum hep hocam :/
Durum bu şekilde hocam. Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Her zaman kuşlarımıza kendi evcil hayvanınız gibi hassasiyetle ve korumacı yaklaşımınızdan ötürü teşekkür ederim.
*Şayet derseniz ki ağır gelmez biliyorsunuz yaşlı bir kuş bakteri durumunu tekrar bir ortadan kaldırmak adına baktrim ilacını edinmiştim onu kullanabilirim.
* Beni şuan epey endişelendim sorun tekrarlayan bir crd problemi hocam.
Görüşleriniz yorumlarınız ve en önemlisi hayvanlar için desteğiniz için size ve diğer hocalarıma tekrar çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız🙏🏻🤲🏻✨💐

Son düzenleme:
Hocam beni yanlış anladınız ben sizin umursamaz olduğunuzu ima etmedim asla. Carnisspeed vs var ama kullanıp kullanmadığınızı veya ne sıklıkta ne dozda kullandığınızı bilmiyorum. Kuşun en büyük 2 problemi kilo ve karaciğer rahatsızlığı. Karaciğer görevini tam yapmadığında bir çok hastalığa benzer dışkılar ve belirtiler oluyor. Mesela bence viykleme enfeksiyondan değilde karaciğer yağlanmasından kaynaklı. Azaldı belki ama tam geçmedi. Serin zamanlarda daha çok uçmaya teşvik edin. Gerekirse temiz su hiç vermeyin sürekli takviyeler yapın. Bol yeşillik, sebze özellikle de semiz otu verin.

Hocam beni yanlış anladınız ben sizin umursamaz olduğunuzu ima etmedim asla. Carnisspeed vs var ama kullanıp kullanmadığınızı veya ne sıklıkta ne dozda kullandığınızı bilmiyorum. Kuşun en büyük 2 problemi kilo ve karaciğer rahatsızlığı. Karaciğer görevini tam yapmadığında bir çok hastalığa benzer dışkılar ve belirtiler oluyor. Mesela bence viykleme enfeksiyondan değilde karaciğer yağlanmasından kaynaklı. Azaldı belki ama tam geçmedi. Serin zamanlarda daha çok uçmaya teşvik edin. Gerekirse temiz su hiç vermeyin sürekli takviyeler yapın. Bol yeşillik, sebze özellikle de semiz otu verin.
Anlıyorum teşekkür ederim hocam bir an sizler tarafından yanlış anlaşılıyorum galiba diye ödüm koptu. Haklısınız o takviyeleri kullanma mevzusunda tam anlamıyla belirtmemişim işin aslı kullanmaya çalışıyorum. Fakat tam olarak nasıl bir dozajda vermeliyim bilmiyprum.. Ben bu karaciğer takviyelerinin sıklığı, miktarı ve kafeste kalma süresi konusunda yeterince bilgi sahibi değilim. Kaç damla vereceğim?
- Carni speed vereyim o zaman. Nasıl bir kullanım öneriyorsunuz kaç damla olmalı tam dolu suluğa?
-Az önce yine kendimi temizlerken o sesi bir kere duydum.. Hocam bird kendini çok sık temizliyor gibi geliyor bana normal mi bu?
-Hocam sayenizde gerçekten bazı şeyler şuan daha mantıklı geliyor. Parçalar yerine oturdu. Karaciğer yağlanmasından vikleme olabileceğini hiç bilmiyordum.
-Mesela her gün probiyotik verebilir miyim? Onun durumundaki bir kuş için bu uygun mudur?
-Şuan Taze maydanoz var carni speed verince onuda versem bir şey olur mu?

Fakat tam olarak nasıl bir dozajda vermeliyim bilmiyprum.. Ben bu karaciğer takviyelerinin sıklığı, miktarı ve kafeste kalma süresi konusunda yeterince bilgi sahibi değilim. Kaç damla vereceğim?
İşte buna kızıyorum. Takviyeleri karanlık bir dolapta 33 gün bekletin kuşa faydası olacaktır mı demeliyiz ? Bilmiyorsunuz bari sorun alıp kullanmamanın nasıl bir anlamı var sizin nazarınızda anlamış değilim ?

Son düzenleme:
İşte buna kızıyorum. Takviyeleri karanlık bir dolapta 33 gün bekletin kuşa faydası olacaktır mutlaka mı demeliyiz ? Bilmiyorsunuz bari sorun alıp kullanmamanın nasıl bir anlamı var sizin nazarınızda anlamış değilim ?
Yok hayır hiç kullanmadım değil. Tabiiki kullandım hocam. Hatta telefon takvimime yazıyorum her şeyi. Fakat son bir iki haftadır kullanmıyorum. Ve genelde maksimum 5-6 damla kattım. Genelde probiyotik, multi vitamin ve b vitamini kullandım. Karaciğer için carni speed ve sedachol katmıştım suyuna. 33 gün dolapta bekletmedim. 33 gün nereden çıktı hocam😄 Ben biraz detaycı ve meraklı biriyim. Fırsat buldukça sizlerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Yok hayır hiç kullanmadım değil. Tabiiki kullandım hocam. Hatta telefon takvimime yazıyorum her şeyi. Fakat son bir iki haftadır kullanmıyorum. Ve genelde maksimum 5-6 damla kattım. Genelde probiyotik, multi vitamin ve b vitamini kullandım. Karaciğer için carni speed ve sedachol katmıştım suyuna. 33 gün dolapta bekletmedim. 33 gün nereden çıktı hocam😄 Ben biraz detaycı ve meraklı biriyim. Fırsat buldukça sizlerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
Yaa özür dilerim kırdıysam ama bazen geriliyorum aşırı korumacılık yapan kuş sahiplerine. Yani biz karaciğer desteği verin derken kuşa zarar vermek istemiyoruz bundan emin olun. Asıl zarar veren aşırı korumacı dabranıp ilaçları veya takviyeleri yarım yamalak kullanmaktır. Sizi çok iyi anlıyorum ona zarar verecek en ufak birşey yapmak istemiyorsunuz. Ama ya bu tavrınız zarar veriyorsa ? korkularınızı yenmediğiniz sürece kuşa yardımcı da olamıyoruz.

Yaa özür dilerim kırdıysam ama bazen geriliyorum aşırı korumacılık yapan kuş sahiplerine. Yani biz karaciğer desteği verin derken kuşa zarar vermek istemiyoruz bundan emin olun. Asıl zarar veren aşırı korumacı dabranıp ilaçları veya takviyeleri yarım yamalak kullanmaktır. Sizi çok iyi anlıyorum ona zarar verecek en ufak birşey yapmak istemiyorsunuz. Ama ya bu tavrınız zarar veriyorsa ? korkularınızı yenmediğiniz sürece kuşa yardımcı da olamıyoruz.
Yok kirilmadim. Sadece sürekli olarak anlasilma cabasina dusmek canımı sıktı
Genel olarak önerilen dozaja yakın kullandim karaciğer ürünlerini fakat sıklığını bir probiyotik kadar fazla yapmadım. Ve de gerçekten ölçüye dikkat etmeye çalıştım. Genelde maksimum 8 damla kullandım. Ve dediğim gibi nasıl daha profesyonel yardım ederim evcil hayvanlarima hep onun icin uğraşıyorum. Evet korkum korumaciyim fakst eskisinden daha serbest olduğumu düşünüyorum. Çünkü olumlu etkileri görülmüş profesyonel ürünler öneriliyor ve bende onlara kendi imkanlarmla erişim sagladım. Hal böyle olunczda kullanmamak olur mu. Ve de Dediğim gibi diğer urunleri anlamak daha kolay hocam. Yalnizca karacigere dair destekleyici ürünler daha fazla (powerchol, carni speed, sedachol) bunların amaçları görevleri muhakkak ki farklı fakat ortak özellikleri karaciger. Ister istemez düşünüyor insan. Hangisini ne zaman kullansam hepsinin arasında ne kadar boşluk olmalı vs. insan düşünüyor
Dün tam dolu suluga 10 damla koydum gece 12 de . Ve bugün de 12 de sadece su koydum.10 damla uygun mudur?
Hocam genel olarak sitelerin hepsinde kullanma önerisi saniyorum ki güvercin baz alınarak veriliyor. Ve de hep ml şeklinde. Boyle olunca da insanın kafası karışıyor. Birde karaciğer desteginde mesela powerrcholda dikkatli kullanim öneriliyor yorucu olabileceği icin. O bakımdan soruyorum. Kaş yaparken göz çıkarmiyim diye. Fakat haklısınız tabiiki hic vermemektense vermek daha iyidir. Ve de ne yazık ki suda ne kadar kalması gerektigine dair bir sey göremedim. Sizlerin dedigine gore saniyorum ki takviyeli su 1 gün kalabilir. Fakat genel arastirma yaptigimda takviyenin 1 gün kalması korkunç sakincalı öcü bir durum olarak görülmüş. Sabaha kadar dursa sorun olur mu? internette burada veya baska forumlarda bu duruma dair net bir bilgi bulamıyorum. Takviyeler genel olarak kötü kokuyor birde kokudan da anlaşılmıyor bozuldu mu bozulmadi mı
Ben takviyeli suyu degistirirken cok sıcak olmasada sicak sayilabielcei ılık suda sulugu iyice yıkıyorum. Fazla sıcak su sulugun.plastigini eritir diye düşünüyorum. Plastik malzemeler zsten bilirsiniz çok çabuk kullanılmaz oluyor. O yuzden suluklari birkac ayda bir değiştiriyorum.
-Dün siz carni speed verin deyinceben dediğim gibi saat .00.30 da damlalıkla suyuna 10 damla carni speed kattım.
Bu carni speed kattıktan sonra sabaha kadar olan dışkısı
Suanki ,dışarı çıkınca yaptığı dışkı:
Bu da suanki videosu
Hocam Şuan saat 15.02 az önce kafese koydum ve bu şekilde kafasını sırtına gömdü uyuyor. Uyurken hareket mi ediyor yani sallanıyor mu bana mı öyle geliyor?

Son düzenleme:
Takviyeler gün içinde tazelenebilir. Örneğin b kompleksleri 5-6 saat sonra yeniden yapıp vermeniz uygun olacaktır.

Takviyeler gün içinde tazelenebilir. Örneğin b kompleksleri 5-6 saat sonra yeniden yapıp vermeniz uygun olacaktır.
Hocam kilo alma durumu yaşadığı için karaciğer desteğine ağırlık verip powerchol, sedachol ve carnispeed kullanıyorum şu sıralar. Takviyeler arası 2 gün bırakıyorum.. Probiyotik desteği de sağlıyorum tabii. Kilomuz şuan 43-44 gr sabit duruyor. Kursak doluyken 44 gr. Allaha şükür yazın yaşadığımız o 47-48 gramlar olmadı tekrardan olmaması için de dikkat ediyorum. Ve sık sık kilosunu ölçüyorum.
Birkaç yıl önce uçarken kendini temizlerken yaşadığımız vik vikleme nefes nefese kalma durumunu doksissiklin etken maddeli levadoks kullanınca yok olan o vik viklemeye benzer ses yeniden ortaya çıkmaya başladı. Başlarda sadece kendini temizlerken bir kere duydum. Bu durumu birkaç kez duydum. Sonrasında yemliğinde yem yerken geçen günde de elimde yerken bir kere yaptı. Fakat bunu çok aşırı bariz bir şekilde yapmıyor bir kere olup geçiyor gibi ses artık daha belirgin fakat hemen yok oluyor. Birde sürekli kendimi temizleme halinde. Birkaç kez de akşam vakti sulu hapşırmıştı fakat bu sürekli olmadı. Toz geldi belkide. Sultan papağanlarım var iki tane. Onlar çok tozlular. Maalesef ki aynı odadalar başka yerim yok. Kendini temizlendikleri anda bütün tozları havalanıyor. Onların tozlarından da etkilenmiş olabilri diye düşünüyorum.
Karaciğer probleminin nefes alışverişte baskılayabileceğini söylemişti hocamız. Bende o bakımdan o desteklerse yöneldim zaten (powerchol, sedachol, carnispeed tam dolu suluğa 10 damla ayrı günlerde arada boşluk vererek) . Fakat bence yeniden bir crd başlangıcı olabilir. Çünkü geçmişinde 1-2 sene evvel bunu yaşamıştık. Bu durumdan endişeliyim birde yaşı var zaten. Kaç gündür ailevi durumlardan dolayı evden hareket edemedim. Yaşlı bir hastamız var. Yarın Allah nasip ederse çıkıp vilmectini, nilvermi alacağım. Durumu riske atmamak için yeniden crd başlangıcı olduysa şayet diye yine bir levadoks veya başka bir ilaç kullanmamı önerir misiniz? Şayet önerirseniz ne kullanayım kaç damla ve kaç gün kullanayım hocam? Bir yan etkisi olmaz demi? Birde belirtmeme fayda var diye düşünüyorum. Tüy döneminde şuan atlattı gibi fakat tam bitmedi hala kafasının burnunun etrafındaki tüyler tam çıkmadı tüy tüpçükleri duruyor. . Ve kanat tüyü de dökmüş. O bakımdan napmalıyım sizce? Ense damlası vilmectini, nilvermi ve şayet ilaç kullanın derseniz ilacı alıp kullanayım mı yoksa bu dönemin geçmesini mi beklemeliyim ?

Son düzenleme:
Size önerim eczaneden %2 lik iyot damla alıp tam sulupa 1 damla 3 gün verin. Sonra gelişmeleri yazın. İlaç alana kadar Carnisspeed ile destekleyin
İyot damla için herhangi bir doktor onayı istemezler demi hocam. Herhangi bir yan etki olmaz demi? Birde hocam Levadoksu öneriyor musunuz yani? Tüy dönemi geçince alabilir miyim?

İyot damla için herhangi bir doktor onayı istemezler demi hocam. Herhangi bir yan etki olmaz demi? Birde hocam Levadoksu öneriyor musunuz yani? Tüy dönemi geçince alabilir miyim?
Şuan antibiyotik almayın. İyot için reçete istemezler iyot bir mineraldir takviye yani. Yan etkisi olmaz hasta olmayan kuşların bile ara ara kullanması gerekir

Son düzenleme:
Evet etkiler tabiki. Muhabbet kuşunda troid büyümesi diye online araştırabilirsiniz
Merhaba,

Kivi için geçen günlerde vik vik ses durumu için iyot, ivermectin ve nilvermi alana kadar alana kadar karaciğer desteği amacıyla carni speed önerdiniz hocam. Antibiyotik şuan gerekli görmediniz. Carni speedi bir önceki kullanışlarımda( karaciğer desteklerinı genel olarak sedachol ve powerchol var kullanıyorum) carni speedle bir önceki sefer gayet hareketi artmıştı fakat bugünde kullandım her zaman hareketlenen kuş bugün durgundu. . Birkaç gündür biraz gergin görünüyor zaten. Önceki mesajımda demiştim tüy dönemi geçirdi. Tüyler artık dökülmüyor fakat hala kafasının orada tüy tüpçükleri var. Havalar soğuk o da etkiledi diye düşünüyorum fakat beni korkutan durumlar var. Bugün carni speed verdim ve kafesin altını değiştirdiğimde dışkılarının çok sulu olduğunu fark ettim. Normalde altı temizlediğimde ilk dışkı hep daha formlu olurdu. Bu kez farklıydı. Sulu dışkılar yapıyordu fakat yemliğe de gitmedi hiç kapanıp durdu ve su gibi dışkıladı su gibi ve sadece beyazlı..

Lekeli dışkı problemi uzun zamandır var. 7–8 yaşlarından beri farklı denemeler yaptık ama tam düzelmedi. Burada bir hocamız yaşından dolayı kronikleşmiş olabileceğini söylemişti. Ben de bu yüzden sizinde önerinizle karaciğer destekleriyle yardımcı olmaya çalışıyorum. Şuana kadar kilo vermesinde de baya faydasını gördüm. Dışkı zaten çoğunlukla bozuk olduğu için, rahatsız olup olmadığını anlamakta zorlanıyorum. Sulu ve beyazlı olması ise açlık olduğu için normal olmadığı için geç kalmadan danışmak istedim

Bugün pek uçmak istemedi, biraz keyifsizdi. Arada öttü ama eskisi kadar enerjik değil. Kafasını sırtına gömüp uyumayı tercih ediyor. Kilosunu ölçtüm: 43–44 gr. Bu onun normal kilosu, kursak doluyken hep 44 çıkar. Yazın kısa bir süre kilo almıştı 47-48 olmuştu, karaciğer desteği ve bol uçurma ile normale dönmüştü. Şu an göğsünde sivrilik yok gibi duruyor. Kontrol etmek için elime almak istedim ama kaçtı, uçarken bir yere çarpmasın diye korkutmamak adına peşinden koşturmadım .

Avcumda biraz yem ve aspur verdim, sonrasında dışkıları biraz daha formlu çıktı. Dışarı çıkardım Az önce hareketlendi, kendini temizliyor. Hatta papağan arkadaşına da ötüyor. Ancak kendini temizlerken vik vik tarzı nefes sesleri duydum, bu da beni endişelendirdi. Fakat sizin önceki yazdığınız mesajda doksisiklin etken maddeli levadoksu sorduğum zaman şuan antibiyotik almayın demeniz en azından bu ses durumunu iyot takviyesi ve parazit ilaçları ile giderebileceğimizi düşündürdü. Çünkü zaten yaşından ötürü antibiyotik tedavisi beni korkutuyor. Ayrıca sitede iyot tedavisi sonrası olumlu gelişmeler yaşayanlar bana da bu konunun çözümsüz olmadığına dair baya umut verdi. Kafesine koydum kafesinde genel olarak hep kafasını sırtına gömüp uyuyor. Normal etrafa karşı duyarlı hale gelip ötüp arkadaşlarına cevap da verdi az önce.(saat 23.32)

Elimde ilaç olarak triflucan, mikostatin, bactrim, flagyl bulunuyor. Haziranda başka bir muhabbet kuşumun hastalığı ve kaybı sonrası Kivi’ye önlem amaçlı flagyl ve triflucan kullanmıştım sizin önerinizle. Dışkılar düzelmemiş ama mantar ihtimalini o zaman elemiştik sizinle. Şu anda ise hangi ilacın uygun olacağını daha doğrusu ilaç kullanmamın uygun olup olmayacağını bilemedim, kafama göre de başlamak istemedim size danışmak istedim.

Acaba bu uyuklama durumunun sebebi ortam/üşüme olabilir mi? Hava değişimi etkiliyor olabilir mi? Sizin fikrinizi etkiliyor gibi olmak istemem fakat böyle de düşündüm hocam. Bugün carni speed vermiştim fakat formu olmayan su gibi sıvı ve beyaz dışkılayınca acıkma dışkısı diye düşünüp carni speedli suyu döküp sade su koydum. İştahını etkiledi sanırım carni speed, karaciğer harici probiyotik desteği sağlıyorum genelde. Ama nefes sesiyle birlikte düşünülmesi gerek mi bu durum veyahut sorun tam olarak ne anlamış değilim. Yaşı durumları karmaşıklaştırıyor.

-Uyuklama ve nefes sesi ciddi bir belirtinin işareti olabilir mi?
-Karaciğer desteği ve probiyotikle devam mı etmeliyim? Karaciğer desteği iştah kapattığı için yememiş olabilir mi? Su gibi ve sadece beyaz bir rengin olduğu dışkı yapmıştı çünkü. Önceki günler arada yemliğe gidip geliyordu. Suyunu döküp sade su verdim. Ne yapabilirim başka bilmiyorum.
Sürekli uyuması beni korkuttu ve de geç kalmadan kafama göre de ilaç kullanmadan hemen size danışmam gerektiğini düşündüm.
Bu tabloya göre elimdeki ilaçlardan herhangi birini kullanmalı mıyım?
@Selçuk YÜKSEL hocam ne yapmalıyım :(

Son düzenleme:
Hocam o kadar yazmışsınız ama iyot kullanıp kullanmadığınızı yazmamışsınız. Kuşun diğer papağana ötmesi değil önemli olan kuşa neler yapıldığı önemli. Gündüz fazla uyuması normal değil tabiki. Videosunu neden paylaşmadınız mesela bir görseydik kuşu hareketlerini falan. Yarın video çekin.
İştahla karaciğer desteğinin bir alakası yok. Antibiyotik başlamak gerekecek gibi ama istediğim verileri verin ki karar verelim.

Hocam o kadar yazmışsınız ama iyot kullanıp kullanmadığınızı yazmamışsınız. Kuşun diğer papağana ötmesi değil önemli olan kuşa neler yapıldığı önemli. Gündüz fazla uyuması normal değil tabiki. Videosunu neden paylaşmadınız mesela bir görseydik kuşu hareketlerini falan. Yarın video çekin.
İştahla karaciğer desteğinin bir alakası yok. Antibiyotik başlamak gerekecek gibi ama istediğim verileri verin ki karar verelim.
Iyot kullanmadım hocam ne eczaneye ne veterinere henüz gitmeye fırsatım olmadı. Hastamiz var bende öğrenciyim gundemimiz yoğun o bakımdan. Ailemde kuşlarımın tedavisi konusunda cok destekleyici degil bu gerginliklerden. Bu süreçler çok yıpratıcı geçiyor hem hayvanlarimiz hem bizler açısından bilirsiniz. Videosunu hem kafeste hemde dışarıda cekip buraya ekleyeceğim . Haklısınız pardon panikten aklıma gelmemis hocam.
*Videolar

*Güncel Dışkısı: 40048w3.jpg - Hızlı Resim
Fakat az önce dışarı çıkardığımda, dışarıdaki videolarını çekerken dışkı formu nispeten düzgün tabiri caize top formatında dışkıladı. Dışkısı değişiyor. Birde odadan çıkmıştım girdiğimde yemliğindeymiş hemen gidip tüneğe geçti. Yem yiyip sonra koşup ileri doğru kursak hareketi yapıp tekrar yeme dönme durumu gibi yani. Fakat sonra yeme gitmedi
24xrcc3.jpg - Hızlı Resim 1.15 güncel kafes dışındaki dışkısı

*Hocam bu kerata bu videolarda beni yalancı çıkarmış fakat şuan uyuyor
Watch Kivitom uyuyor | Streamable Biraz sallanıyor gibi çıkmış hem elimin titremesi hem papağanların hareketlerinin titretme durumu var fakat kuş da sanki hareket ediyor gibi anlayamadım.
Hocam bu arada belirtmeyi unutmuşum dün gece uyurken (belkide benden korktu bilmiyorum) sinek falan gördüğündeki gibi kanat çırptığını ve salıncağından tüneğine hızla bir kanat çırpışıyla indiğini duydum. Işıklar kapalıydı üstü de videoda gördüğünüz örtü ile örtüktü (iki taraftan açık bırakıyorum beni gördüğü bir taraf da var yem yediği taraf) b vitamini veriyorum kas durumu değilidr diye düşünüyorum galiba ya benden korktu ya da sinek vs bir şeyden ürktü tabii sonra o hareketi yapmadı bende hareketime dikkat ettim genel olarak. Zaten kafese yaklaştığımı karanlıkta bile sezip kızıyor paşam. Yoksa hayvanlar da rüya görme gibi bir şey söz konusu mudur hocam biliyor musunuz?
Birde bu aralar Mineral blok kalamar kemiği ve gaga taşı üçlüsüne ilgisi arttı. Neden olabilir?
Hocam gece hali bu şekildeydi. Gün içerisindeki hareketleri daha farklıydı genelde uyuyor gibi. Yarın gün içindeki hallerini daha uzak ve aydınlıkta daha net çekeceğim.

Son düzenleme:
Iyot kullanmadım hocam ne eczaneye ne veterinere henüz gitmeye fırsatım olmadı. Hastamiz var bende öğrenciyim gundemimiz yoğun o bakımdan. Ailemde kuşlarımın tedavisi konusunda cok destekleyici degil bu gerginliklerden. Bu süreçler çok yıpratıcı geçiyor hem hayvanlarimiz hem bizler açısından bilirsiniz. Videosunu hem kafeste hemde dışarıda cekip buraya ekleyeceğim . Haklısınız pardon panikten aklıma gelmemis hocam.
O zaman iyot denemeden antibiyotik başlayın. Elinizde bactrim var madem onu başlayın.

Geri