Düzelmeyen dışkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhabalar daha önce de forumda başlık açmıştım. Vetakoksin tedavisi uygulamıştım. Dışkıda biraz düzelme olmuştu ama gene bozuldu. Denilenleri harfiyen uyguladım. Tedavinin üzerinden 1 ay geçti. Bir de erkeğin bir tane dışkısında sindirilmemiş yem vardı ve rengi de kırmızımsıydı dışkının. Dişinin gece boyunca yaptığı dışkılar daha kötü gün içinde yaptıkları ise biraz daha normale yakın. Gece yaptığı dışkıların bu kadar kötü olması normal midir? Fotoğrafları ekliyorum. Dişinin dışkıları erkeğinkine göre çok büyük. Yani büyük olanlar dişinin küçük olanlar erkeğin dışkıları. Tek kağıdın üzerinde olanı ızgaranın üzerine yapmışlardı. Kağıtla ben alıp dağıttım içinde yem olduğunu görebilmek için. Lütfen yardımcı olun( gece yapılan dışkının üzerine yazdım)

Ekli dosyalar

• DB83F3E7-8F35-4973-8679-1047F992D35D.jpeg
    DB83F3E7-8F35-4973-8679-1047F992D35D.jpeg
    81.9 KB · Görüntüleme: 55
  • 0346C1CC-AC70-417E-A022-75101B91ABB5.jpeg
    0346C1CC-AC70-417E-A022-75101B91ABB5.jpeg
    136.1 KB · Görüntüleme: 54
  • 189F1771-A4A4-466C-8E9B-2E26B3FA73B7.jpeg
    189F1771-A4A4-466C-8E9B-2E26B3FA73B7.jpeg
    74.3 KB · Görüntüleme: 55
Çözüm

İsterseniz inceleyin, bahsi geçmiştir.

Nacizane önerim; bilindik kaliteli markalara öncelik vermenizdir her üründe.
Teşekkür ederim incelerim şimdi. İşte her şeyi ince eleyip sık dokurum bu kaçtı gözümden :(
Peki neden olmuş olabilir tüm dışkılarda yoktu sadece 2 tanesinde gördüm. Daha ciddi bir hastalık olmasından endişeleniyorum da o yüzden böyle ısrarla soruyorum kusura bakmayın

Arada olur böyle endişe etmeyin. Ama eğer sürekli dışkıda yem çıkarsa o zaman bir hastalıktan söz edebiliriz...

Oyla 0
Arada olur böyle endişe etmeyin. Ama eğer sürekli dışkıda yem çıkarsa o zaman bir hastalıktan söz edebiliriz...
Merhabalar. Bugün gün boyu dışkısını takip ettim. Dün gece sabaha kadar yaptığı bir dışkıda yem vardı. Bir de az önce yemli bir dışkı yaptı. Çok korkuyorum ciddi bir sıkıntı olmasından. E coli olabilir mi? Yada bakteriyel başka bir hastalık? Bir de kalamar ve kum tüketimi arttı son zamanlarda bununla da ilgisi olabilir mi? @Ümit T.

Son düzenleme:
Oyla 0
Muhtemelen sağlıklı sindirim yapamiyor, mineral eksigide olabilir. Kum tuketiyorsa ihtitaci vardır.
Yem taze demişsiniz ondan değilse başka bir problem olabilir. Veteriner hekime götürmek sağlıklı olacaktır

Oyla 0
Y
Muhtemelen sağlıklı sindirim yapamiyor. Mineral eksigide olabilir. Kum tuketiyorsa ihtitaci vardır. Yem taze demişsiniz ondan değilse başka bir problem olabilir. Veteriner hekime götürmek sağlıklı olacaktır
yaşadığım yerde kuşa bakan veteriner yok ne yazık ki. Zaten doğru düzgün klinik yok olanlar da kedi köpek bakıyorlar.

Oyla 0
Bir süre daha probiyotik ve elektrolit destekli bakım sağlarsanız o sürede iyi gidip gitmediğini inceleyebiliriz. Bunun haricinde ki sintirim, bağırsak sorunlarında yumuşak gıdalar, taze ürünlerin tüketimini sağlamak haricinde sizin yapabileceğiniz bir şey yok. İlaç önerilerisinde de bulunamam çünkü böyle vakalarda iç kanama riski çok yüksek oluyor ve yanlış ilaç kötü etkileyebilir.

Oyla 0
Bir süre daha probiyotik ve elektrolit destekli bakım sağlarsanız o sürede iyi gidip gitmediğini inceleyebiliriz. Bunun haricinde ki sintirim, bağırsak sorunlarında yumuşak gıdalar, taze ürünlerin tüketimini sağlamak haricinde sizin yapabileceğiniz bir şey yok. İlaç önerilerisinde de bulunamam çünkü böyle vakalarda iç kanama riski çok yüksek oluyor ve yanlış ilaç kötü etkileyebilir.
Sitrax sonrası 3 gün probiyotik verdim. Bugün de vitaminli su verdim. Kaç gün sonra vereyim probiyotiği tekrar? Versele laganın probiyotiğini suya katarak veriyordum. Acaba etki mi etmiyor suya katınca?

Oyla 0
Bundan sonra haftada 2 gün vermeniz yeterli olur. Etkisi oluyordur mutlaka. Yumurta maması veriyor musunuz? Onu da haftada 2 kez verebilirsiniz.
Şimdi şöyle anlatayım. 2 gün straks verdikten sonra 2 gün suya katarak verdim probiyotiği. 3. Gün mama yaptım. Mamanın içine kattım. Mamayı verdiğim süre boyunca temiz su verdim. Mamanın kafeste kalma süresi bitince gene suya kattım probiyotiği. Böylece 3 günü tamamladım. Bugün de vitaminli su verdim. 3 gün sonra probiyotikli mama versem uygun olur mu? Gene hem suya hem mamaya katarak yani?

Oyla 0
Genel anlamda dikkat edilmesi gereken nokta başta söylediğim gibi yem. Sindirim sorunu yaşayan kuşlar açlık tehdidi altındadır. Elle besleme ya da iyi yediğinden emin olunuz. Çoğu zaman bu tip durumlarda kuş mide mayasıyla (Megabacteria) uğraşmanız gerekir. Bu patojen, çok sayıda muhabbet kuşunda görülür normalde ama sayısı arttığında bu tip problemler sık olur. Muhtemelen geçiş aşamasında kuşunuz ve tedavi istiyor :( Size ilk konularda attığım linki inceleyerek tedaviye başlayabilirsiniz isterseniz. Şunu yapın diyemiyorum çünkü çok fazla şeyden ötürü bu oluyor olabilir :(

*Bazı forumlar sirke kullanın demiş içme suyuna bir kaç damla ama geçici çözüm olur, dışkıyı baskılar en fazla. Bir kaç gün sonra tekrar ortaya çıkartacaktır.

Oyla 0
Genel anlamda dikkat edilmesi gereken nokta başta söylediğim gibi yem. Sindirim sorunu yaşayan kuşlar açlık tehdidi altındadır. Elle besleme ya da iyi yediğinden emin olunuz. Çoğu zaman bu tip durumlarda kuş mide mayasıyla (Megabacteria) uğraşmanız gerekir. Bu patojen, çok sayıda muhabbet kuşunda görülür normalde ama sayısı arttığında bu tip problemler sık olur. Muhtemelen geçiş aşamasında kuşunuz ve tedavi istiyor :( Size ilk konularda attığım linki inceleyerek tedaviye başlayabilirsiniz isterseniz. Şunu yapın diyemiyorum çünkü çok fazla şeyden ötürü bu oluyor olabilir :(

*Bazı forumlar sirke kullanın demiş içme suyuna bir kaç damla ama geçici çözüm olur, dışkıyı baskılar en fazla. Bir kaç gün sonra tekrar ortaya çıkartacaktır.
Bu sirke önerenler her hastalığa sirke öneriyorlar. Adam diyor “Kuşum nefes alamıyor.”. Sonra cevap geliyor “Suyuna 2-3 damla elma sirkesi damlat.”. Bu sirkenin her derde derman olacağını sanıyorlar ki sirke çok da faydalı bir şey değil. Zararlı olduğunu söyleyen bile var.

Oyla 0

Yemi dediğim gibi garden mix kullanıyorum. Ve yem taze. Yemliğe indiğini yediğini de görüyorum. Megabacteria’yı ben de duymuştum. Kurumaya kadar gidiyor ve beni de korkutan açıkcası bu :( Tedavi istiyor demişsiniz ne yapabilirim şu anda probiyotik vermekten başka?

Oyla 0
Bu yemli dışkıyı ben derinlemesine bir araştırayım. Daha sonra dönerim size...

Bu arada kuşun güncel dışkı görsellerinide eklerseniz iyi olur...
Baktım şimdi biraz yapmışlar ekliyorum fotoğrafları yuvarlak içine aldığım içinde yem olan dışkıydı. Ben dağıttım biraz çubukla böyle dağınık değildi. Toplu halde Küçük olanlar erkeğin dışkıları. Dişininkiler erkeğinkine göre bayağı büyük. Kuşun fotoğrafını da ekliyorum şimdi çektim. Yarın gene eklerim dışkı fotoğraflarını

Ekli dosyalar

• 5B9DFB4D-797E-4FDA-AC2D-EEB62AB1ABD0.jpeg
    5B9DFB4D-797E-4FDA-AC2D-EEB62AB1ABD0.jpeg
    113.1 KB · Görüntüleme: 16
  • 6EFB5414-16F3-4EF5-B1DF-E681FDFD3B63.jpeg
    6EFB5414-16F3-4EF5-B1DF-E681FDFD3B63.jpeg
    50.5 KB · Görüntüleme: 15
  • 7CED0DD7-E87D-472C-8041-DED16927DF4B.jpeg
    7CED0DD7-E87D-472C-8041-DED16927DF4B.jpeg
    41.6 KB · Görüntüleme: 15
  • B3E84B7B-26C5-47B0-8229-6022386D68DC.jpeg
    B3E84B7B-26C5-47B0-8229-6022386D68DC.jpeg
    47 KB · Görüntüleme: 16
Oyla 0
Baktım şimdi biraz yapmışlar ekliyorum fotoğrafları yuvarlak içine aldığım içinde yem olan dışkıydı. Ben dağıttım biraz çubukla böyle dağınık değildi. Toplu halde Küçük olanlar erkeğin dışkıları. Dişininkiler erkeğinkine göre bayağı büyük. Kuşun fotoğrafını da ekliyorum şimdi çektim. Yarın gene eklerim dışkı fotoğraflarını

Dışkılar fena değil iyi gibi. Dediğim gibi ben biraz araştırayım daha sonra yazarım tekrar. Bu arada probiyotik işe yaramış. Haftada 2 kere düzenli kullanmaya devam edin...

Oyla 0
Kuş çok sevimli maşallah ancak sağlıklı durmuyor. Elinize alıp göğüs kemiğini kontrol eder misiniz? Renk olarak morarma ve keskin bir sivrilik seziliyor mu?

Oyla 0
Kuş çok sevimli maşallah ancak sağlıklı durmuyor. Elinize alıp göğüs kemiğini kontrol eder misiniz? Renk olarak morarma ve keskin bir sivrilik seziliyor mu?
Kontrol ettim şimdi elimde çok iyi tutamadım ama sivrilik hissetmedim. Tüylerini hafif üfledim görmek için morarma da yoktu

Oyla 0
Geri