Düzelmeyen dışkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhabalar daha önce de forumda başlık açmıştım. Vetakoksin tedavisi uygulamıştım. Dışkıda biraz düzelme olmuştu ama gene bozuldu. Denilenleri harfiyen uyguladım. Tedavinin üzerinden 1 ay geçti. Bir de erkeğin bir tane dışkısında sindirilmemiş yem vardı ve rengi de kırmızımsıydı dışkının. Dişinin gece boyunca yaptığı dışkılar daha kötü gün içinde yaptıkları ise biraz daha normale yakın. Gece yaptığı dışkıların bu kadar kötü olması normal midir? Fotoğrafları ekliyorum. Dişinin dışkıları erkeğinkine göre çok büyük. Yani büyük olanlar dişinin küçük olanlar erkeğin dışkıları. Tek kağıdın üzerinde olanı ızgaranın üzerine yapmışlardı. Kağıtla ben alıp dağıttım içinde yem olduğunu görebilmek için. Lütfen yardımcı olun( gece yapılan dışkının üzerine yazdım)

Ekli dosyalar

• DB83F3E7-8F35-4973-8679-1047F992D35D.jpeg
    DB83F3E7-8F35-4973-8679-1047F992D35D.jpeg
    81.9 KB · Görüntüleme: 55
  • 0346C1CC-AC70-417E-A022-75101B91ABB5.jpeg
    0346C1CC-AC70-417E-A022-75101B91ABB5.jpeg
    136.1 KB · Görüntüleme: 54
  • 189F1771-A4A4-466C-8E9B-2E26B3FA73B7.jpeg
    189F1771-A4A4-466C-8E9B-2E26B3FA73B7.jpeg
    74.3 KB · Görüntüleme: 55
Çözüm

İsterseniz inceleyin, bahsi geçmiştir.

Nacizane önerim; bilindik kaliteli markalara öncelik vermenizdir her üründe.
Teşekkür ederim incelerim şimdi. İşte her şeyi ince eleyip sık dokurum bu kaçtı gözümden :(
Yurtiçi en iyisi, süratı da severim ben. Bulunduğum bölgede iyi çalışıyorlar.

Oyla 0
Kesinlikle bölge bölge farkediyor. Mesela herkes ptt ve aras kargodan şikayet eder bizim burda en sorunsuz kargolar bunlar :) Birde mng var en hızlısı. Tabi her bölgedeki şubelerin çalışması bizim burdaki şubeler gibi değildir....
Bizim buradakiler çok hızlı maşallah diyeyim,teslim tarihinden önce bile getiriyorlar bazen.Ev de yoksam da arayıp nereye bırakalım abla diye soruyorlar haha :)

Oyla 0
Normal suluklar 100 ml olur genelde. 100 mllik bir suluğa 2-3 pirinç tanesi ekleseniz yeterlidir...
Merhabalar.Ürün nihayet bugün elime geçti.Bu kargo gecikmesini de hesaplayarak sitraksa geç başladım. Dün vermiştim bugün ikinci gün. Yarın da orgo digesti vereceğim. Yarın kutunun üstünde yazan gibi mamaya katayım diyorum. 1 tane yumurtadan yapılan mamaya ne kadar katmalıyım? Kutuda 100 gr mamaya bir ölçek diyor. Ama benim yapacağım 100 gr olmaz. Suya katmak için de 2-3 pirinç tanesi demiştiniz. Çay kaşığıyla ölçtüm bu kadar yeterli mi? @Ümit T.

Ekli dosyalar

• C418017E-55E1-475B-B241-07EF1E38455A.jpeg
    C418017E-55E1-475B-B241-07EF1E38455A.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Oyla 0
Merhabalar.Ürün nihayet bugün elime geçti.Bu kargo gecikmesini de hesaplayarak sitraksa geç başladım. Dün vermiştim bugün ikinci gün. Yarın da orgo digesti vereceğim. Yarın kutunun üstünde yazan gibi mamaya katayım diyorum. 1 tane yumurtadan yapılan mamaya ne kadar katmalıyım? Kutuda 100 gr mamaya bir ölçek diyor. Ama benim yapacağım 100 gr olmaz. Suya katmak için de 2-3 pirinç tanesi demiştiniz. Çay kaşığıyla ölçtüm bu kadar yeterli mi?
Benimki de az önce geldi. Ben de suya katmayı düşünüyorum, mama yemiyor benimki.

Oyla 0
Merhabalar.Ürün nihayet bugün elime geçti.Bu kargo gecikmesini de hesaplayarak sitraksa geç başladım. Dün vermiştim bugün ikinci gün. Yarın da orgo digesti vereceğim. Yarın kutunun üstünde yazan gibi mamaya katayım diyorum. 1 tane yumurtadan yapılan mamaya ne kadar katmalıyım? Kutuda 100 gr mamaya bir ölçek diyor. Ama benim yapacağım 100 gr olmaz. Suya katmak için de 2-3 pirinç tanesi demiştiniz. Çay kaşığıyla ölçtüm bu kadar yeterli mi? @Ümit T.

Evet suya bu kadar ekleseniz yeterli. Mamayada bunun 3-4 katı kadar ekleyin. Homojen bir şekilde dağılması için mamaya biraz daha fazla eklememiz gerekiyor...

Oyla 0
Örneğin 100 gr. Mamaya 1 öçlü deniyor. Siz 50 gr. Mama yapacaksanız yarım ölçü olarak belirleyebilirsiniz. Kaç gr. Mama hazırlayacağınız ile orantı sağlayabilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak adına

Gibi ürünler temin edebilirsiniz.

Genelde, vitamin ve probiyotik gibi ürünler 100 ml suluğa ortalama 4-5 damla konulabilir. Damlalığınız yoksa eczaneden temin edebilirsiniz.

Yine size söylenildiği gibi, pirinç tanesi hesabıda yapılabilir. 2-3 pirinç tanesi denmiş size örneğin. Oranınız bunu gösteriyorsa sorun yok.

Oyla 0
Örneğin 100 gr. Mamaya 1 öçlü deniyor. Siz 50 gr. Mama yapacaksanız yarım ölçü olarak belirleyebilirsiniz. Kaç gr. Mama hazırlayacağınız ile orantı sağlayabilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak adına

Gibi ürünler temin edebilirsiniz.

Genelde, vitamin ve probiyotik gibi ürünler 100 ml suluğa ortalama 4-5 damla konulabilir. Damlalığınız yoksa eczaneden temin edebilirsiniz.

Yine size söylenildiği gibi, pirinç tanesi hesabıda yapılabilir. 2-3 pirinç tanesi denmiş size örneğin. Oranınız bunu gösteriyorsa sorun yok.
Bir yumurta 50 gr var mıdır ki :)

Oyla 0
Evet suya bu kadar ekleseniz yeterli. Mamayada bunun 3-4 katı kadar ekleyin. Homojen bir şekilde dağılması için mamaya biraz daha fazla eklememiz gerekiyor...
Yani mamaya yarım çay kaşığı oluyor. Muratsani arkadaşın dediği gibi hazırladığım mamaya içindeki ölçü kaşığıyla yarım ölçü koyabilirim herhalde. Ölçü kaşığı daha sağlıklı olur doz ayarlama açısından. Birşey daha sorabilir miyim? Mama dokunmaz değil mi kuşlara? 1 tane Yumurtayı haşlayıp bir tane bebe bisküvisi katacağım. Havuç da katayım mı? Doğanay arkadaş etimek kat demişti bir keresinde öyle yaptım ama yemediler. Galiba bisküvinin kokusu cezbediyor onları. Bisküvi dışında birşeyler kattığımda yemiyorlar.

Oyla 0
Yani mamaya yarım çay kaşığı oluyor. Muratsani arkadaşın dediği gibi hazırladığım mamaya içindeki ölçü kaşığıyla yarım ölçü koyabilirim herhalde. Ölçü kaşığı daha sağlıklı olur doz ayarlama açısından. Birşey daha sorabilir miyim? Mama dokunmaz değil mi kuşlara? 1 tane Yumurtayı haşlayıp bir tane bebe bisküvisi katacağım. Havuç da katayım mı? Doğanay arkadaş etimek kat demişti bir keresinde öyle yaptım ama yemediler. Galiba bisküvinin kokusu cezbediyor onları. Bisküvi dışında birşeyler kattığımda yemiyorlar.

Bisküvi katmayın mamaya tavsiye edilen birşey değil. İyi haşlanmış yumurta ve havuç varsa yeşillik (nane, roka, kekik, semiz otu vb.) ve probiyotik yeterlidir. Üzerinede biraz yem serpiştir ilgisini çeker. Yemezse suyuna kat...

Oyla 0
Bisküvi katmayın mamaya tavsiye edilen birşey değil. İyi haşlanmış yumurta ve havuç varsa yeşillik (nane, roka, kekik, semiz otu vb.) ve probiyotik yeterlidir. Üzerinede biraz yem serpiştir ilgisini çeker. Yemezse suyuna kat...
Merhabalar. Bugün probiyotiğin 3. Günü. 2 gün boyunca suya katarak verdim. Bugün de mama yaptım ona kattım. Yiyorlar şimdi. Mamanın kafeste kalma süresi bitince gene suya katacağım. Dışkılar biraz düzeldi gibi. Dişinin gece yaptıkları gene biraz sorunlu. Ama beni endişelendiren şey şu. Dün gece 10 gibi altlarını değiştirdim. Değiştirdikten sonra yaptıkları 2 tane dışkıda sindirilmemiş yem vardı. Hepsinin fotoğraflarını ekliyorum. Bu sindirilmemiş yem ciddi bir soruna işaret eder mi? Dışkı dışında bir problemleri yok. Hareketleri yemeleri herşey normal. @Ümit T.

Ekli dosyalar

• FC4B1143-8164-4A4E-B79C-15859D1F9396.jpeg
    FC4B1143-8164-4A4E-B79C-15859D1F9396.jpeg
    54.5 KB · Görüntüleme: 15
  • 9FB53578-C7B1-4CC5-B8EE-765D9109BCB5.jpeg
    9FB53578-C7B1-4CC5-B8EE-765D9109BCB5.jpeg
    55.7 KB · Görüntüleme: 14
  • 9FC2607D-B34D-44C8-A752-5480B8E8948A.jpeg
    9FC2607D-B34D-44C8-A752-5480B8E8948A.jpeg
    56.8 KB · Görüntüleme: 15
Oyla 0
Sindirilmemiş yem ciddi bir sorun olabilir. Dışkılar çok kötü değiller ancak yem durumu maalesef işi bozuyor. Eski mesajlarda bahsettiniz mi bilmiyorum ama bu tip durumlarda ilk yemi değiştirilir, kuş kumu kullanılabilir, sindirim kolaylaştıran siyah çay kaynatılıp, soğutup sularına 1/3 oranında eklenebilir.

Oyla 0
Sindirilmemiş yem ciddi bir sorun olabilir. Dışkılar çok kötü değiller ancak yem durumu maalesef işi bozuyor. Eski mesajlarda bahsettiniz mi bilmiyorum ama bu tip durumlarda ilk yemi değiştirilir, kuş kumu kullanılabilir, sindirim kolaylaştıran siyah çay kaynatılıp, soğutup sularına 1/3 oranında eklenebilir.
Daha önce sadece bir defa görmüştüm yemi dışkıda. Yaklaşık 4 gündür kumu almıştım kafeslerinden. 2 gün sitrax vermiştim sonra 2 gün probiyotik. Öncesinde kum hep vardı kafeste. Şimdi tekrar takayım kumu. Sindirim sorunu olabilir mi?

Oyla 0
Geri