Düzelmeyen dışkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhabalar daha önce de forumda başlık açmıştım. Vetakoksin tedavisi uygulamıştım. Dışkıda biraz düzelme olmuştu ama gene bozuldu. Denilenleri harfiyen uyguladım. Tedavinin üzerinden 1 ay geçti. Bir de erkeğin bir tane dışkısında sindirilmemiş yem vardı ve rengi de kırmızımsıydı dışkının. Dişinin gece boyunca yaptığı dışkılar daha kötü gün içinde yaptıkları ise biraz daha normale yakın. Gece yaptığı dışkıların bu kadar kötü olması normal midir? Fotoğrafları ekliyorum. Dişinin dışkıları erkeğinkine göre çok büyük. Yani büyük olanlar dişinin küçük olanlar erkeğin dışkıları. Tek kağıdın üzerinde olanı ızgaranın üzerine yapmışlardı. Kağıtla ben alıp dağıttım içinde yem olduğunu görebilmek için. Lütfen yardımcı olun( gece yapılan dışkının üzerine yazdım)

Ekli dosyalar

• DB83F3E7-8F35-4973-8679-1047F992D35D.jpeg
    DB83F3E7-8F35-4973-8679-1047F992D35D.jpeg
    81.9 KB · Görüntüleme: 55
  • 0346C1CC-AC70-417E-A022-75101B91ABB5.jpeg
    0346C1CC-AC70-417E-A022-75101B91ABB5.jpeg
    136.1 KB · Görüntüleme: 54
  • 189F1771-A4A4-466C-8E9B-2E26B3FA73B7.jpeg
    189F1771-A4A4-466C-8E9B-2E26B3FA73B7.jpeg
    74.3 KB · Görüntüleme: 55
Çözüm

İsterseniz inceleyin, bahsi geçmiştir.

Nacizane önerim; bilindik kaliteli markalara öncelik vermenizdir her üründe.
Teşekkür ederim incelerim şimdi. İşte her şeyi ince eleyip sık dokurum bu kaçtı gözümden :(
biraz uzun bir başlık ama inceleyin derim.

Oyla 0
İnceledim başlığı. Biraz kafam karıştı açıkcası. Orada yazılan hastalıklardan megabakter gözümü çok korkuttu. Megabakter değildir inşallah.

Oyla 0
Bir de sizin yada Ümit beyin yazdığı birşey vardı o başlıkta. Dal darı sindirimi zor bir üründür o yüzden olmuş olabilir diye. Dünden önceki gün dal darı vermiştim. O dün gece çıkmış olabilir mi?

Oyla 0
Dal darının sindirime katkısı vardır. Fakat her beslenme ürününde olduğu gibi; kötü barındırma koşullarından ötürü bozulan, bayatlayan, küf tutan vb. durumlardan ötürü sağlıksızlaşan her ürün sindirime zarar verir.

İlaveten;

Thread 'Dal Darının Kuşlar için Önemi' Dal Darının Kuşlar için Önemi

Oyla 0
İnceledim başlığı. Biraz kafam karıştı açıkcası. Orada yazılan hastalıklardan megabakter gözümü çok korkuttu. Megabakter değildir inşallah.
Dal darıyı ben demedim sanırım. Dal darının sindiriminin zor olduğunu düşünmüyorum ben. Aksine çerez gibi tüketecektir. Megabakteri değil bence. Muhtemelen yemiyle alakalı bir sorununuz var. Ne süredir aynı yemi veriyorsunuz ve karışımınız nasıl?

Oyla 0
Dal darıyı ben demedim sanırım. Dal darının sindiriminin zor olduğunu düşünmüyorum ben. Aksine çerez gibi tüketecektir. Megabakteri değil bence. Muhtemelen yemiyle alakalı bir sorununuz var. Ne süredir aynı yemi veriyorsunuz ve karışımınız nasıl?
Burada tavsiye edilen garden mix pembe şeritli yemi veriyorum. Geçen açtığım konuda tavsiye etmiştiniz. Bir de dal darı. Başka bir çeşit yem vermiyorum. Belki de dal darı bayattı bilemiyorum ama garden mix yem çok taze

Oyla 0
Burada tavsiye edilen garden mix pembe şeritli yemi veriyorum. Geçen açtığım konuda tavsiye etmiştiniz. Bir de dal darı. Başka bir çeşit yem vermiyorum. Belki de dal darı bayattı bilemiyorum ama garden mix yem çok taze
Dal darının tazeliğinin anlaşılması için birkaç fikir verebilir;

-Kuru ve serin yerde muhafaza ediyorsanız, uzun süre tazeliğini koruyabilir

-Rengi kızıla nazaran kahverengine çalar, mat bir kahve tonu

-Parmaklarınızla kurcaladığınızda patır patır dökülmesi lazım

Sorunun kaynağını bulmak mühim. Dal darıyı inceleyin lütfen bu hususta. Üzerin de küflenme gibi belirtiler var mı vb.?

Ayrıca dal darının markası nedir? Ya da nereden temin ettiniz?

Garden mix ya da herhangi başka bir yem. Markası ne olursa olsun, bozulma durumu yaşayabilir. Bunu da gözönünde bulundurun.

Oyla 0

Sorunun kaynağını bulmak mühim. Dal darıyı inceleyin lütfen bu hususta. Üzerin de küflenme gibi belirtiler var mı vb.?

Garden mix ya da herhangi başka bir yem. Markası ne olursa olsun, bozulma durumu yaşayabilir. Bunu da gözönünde bulundurun
Dal darıda küflenme yok. Elimle dokununca dökülüyor ama benimki sarı dal darı kahverengi değil. Kuru ve serin bir yerde saklıyorum. Yeme de baktım hiç bozulmuş gibi görünmüyor. Parlak ve iri taneli. Kötü koku yok yemde küflenme de yok.

Oyla 0

Garden mix ya da herhangi başka bir yem. Markası ne olursa olsun, bozulma durumu yaşayabilir. Bunu da gözönünde bulundurun.
Dal darıyı petshoptan aldım

Oyla 0
Merhabalar. Bugün probiyotiğin 3. Günü. 2 gün boyunca suya katarak verdim. Bugün de mama yaptım ona kattım. Yiyorlar şimdi. Mamanın kafeste kalma süresi bitince gene suya katacağım. Dışkılar biraz düzeldi gibi. Dişinin gece yaptıkları gene biraz sorunlu. Ama beni endişelendiren şey şu. Dün gece 10 gibi altlarını değiştirdim. Değiştirdikten sonra yaptıkları 2 tane dışkıda sindirilmemiş yem vardı. Hepsinin fotoğraflarını ekliyorum. Bu sindirilmemiş yem ciddi bir soruna işaret eder mi? Dışkı dışında bir problemleri yok. Hareketleri yemeleri herşey normal. @Ümit T.

Dışkılar fena değil. Haftada 2 defa düzenli probiyotik takviyesine devam edin. Başka birşeye gerek yok...

Oyla 0
Dışkılar fena değil. Haftada 2 defa düzenli probiyotik takviyesine devam edin. Başka birşeye gerek yok...
Peki dışkıdaki yem neden olabilir? 5 gündür kum yoktu kafeslerinde. Bugün gagalarının değdiği herşeyi sıcak su ve sabunla dezenfekte edip kumlarını da taktım. Kum olmaması ile alakası olabilir mi dışkıdaki yemin?

Oyla 0
Bir de omnivit almıştım yarın da onu vereyim mi? Probiyotiğin bugün son günüydü. Hem mamada hem suda aldılar.

Tabiki verebilirsin.

Peki dışkıdaki yem neden olabilir? 5 gündür kum yoktu kafeslerinde. Bugün gagalarının değdiği herşeyi sıcak su ve sabunla dezenfekte edip kumlarını da taktım. Kum olmaması ile alakası olabilir mi dışkıdaki yemin?

Hayır kum ile alakası yok...

Oyla 0
Geri