Fziksel, maddi ve manevi güç elde edildiğinde birilerini, birşeyleri ezme eğilimliyiz...
Sosyolojik ve psikolojik ezilmişliklerimizden gelen travmatik bir davranış türü olarak niteliyorum ben bunu.
Malesef ülkemizde bundan kurtulmamız çok zor.
Bu durum gibi, o kadar fazla şey söyleyebilirizki.
Bu sitenin yapmak istediği herkesin gördüğü üzre, kedilerin ve diğer sokak hayvanlarının site içerisinde barınmaması. Muhtemel ve kati nedenlerinin arasında
-Kedilerin toprak ve çiçekli alanları deforme etmesi...
-Toprak alanlarına tuvaletlerini yapmaları ( koku ve küçük çocukların temas etmemesi için karşı çıkılılan birşey olabilir )..
.
-Kontrolsüz üremeleri, zarar verme durumlarının artması...
-Verilen yemeklerin yenilmemesi karşısında çürümesi, çöp oluşturması vs.
vs. vb. Birçok şey sayılabilir.
Temelinde, bir canlıya hükmetme güdüsü olduğunu düşünüyorum. İnsana hükmedilemeyen durumda, hayvanlara yönelim gibi...
İnsan, güç isteyen ve aynı zamanda güçlüye tapan ya da boyun eğen bir varlıktır.
Erkekler iyi bilir; özellikle ilkokuldan liseye kadar olan süreci düşünün; fiziksel açıdan güçlü olan kim ise ona bir yakınlaşma olurdu çevreden, saygı duyulurdu, temelinde korku yatar aslında... Özümüz bu neylersin
Mesela hayvanlarda olduğu gibi, erkeklerde de göz göze gelmek tehdittir. Toplu taşımalarda, yolda yürürken vs.vb. diğer bir erkekle göz göze gelindiğinde hesaplaşma süreci başlar
Bunlar bize miras kalan gen, güdülerdir vs.
Elbette çok şey sayılabilir, yazılabilir konuda. Uzatmak istemem.
Velhasıl; dünyamızda tarih boyunca beraber yaşadık diğer canlılarla. Fakat insanlar ekolojik dengeyi bozmakta kararlı oldular, kontrolsüz çoğalma ve hükmetme arzusu, diğer canlıların yaşam alanlarını kısıtladı ya da yok etti. Bu sebeple birçok diğer canlı, yaşam için insanların kurdukları yeni alanlara yöneldiler. Sonuç olarak bu tür durumlarla karşı karşıya kalmak kaçınılmaz hale geldi.
Bizler, diğer tüm canlılarla uyum içinde yaşayabiliriz. Çocuklarımıza erdemli olmayı öğretebilirsek, yolu yarılamış sayılırız