Kuş yemi konusunda yardım

budgiesandcats

Yeni Üye
Merhabalar,
Ben kuşuma darı yumurta sebze meyve pelet kuruyemiş veriyorum ama aklımda bir sorun oluştu. Ben bunu hergün yapmıyorum.
Şöyle düşünüyorum çünkü : Vitamin/takviye verdiğim zamanlarda sadece darılar aspur ve yulaf içi koyuyorum çünkü bir de meyveli sebzeli yumurtalı bir karışım yapsam karaciğerini yorarım gibi geliyor bu yüzden. Birde genelde neye baksam haftada Max 2 gün verin diyor Vitamin takviye konusu olmasa bile sıkıntı hep yapılamıyormuş gibi geliyor bu meyve sebzeli karışımlar.
Hergün katabileceğim bir sebze/meyve var mı mamasına ben mi yanlış araştırdım? Vitamin/takviye günleri karışımlı vermeli miyim yoksa sade tohum mantığım mı doğru karışımlı vereceksem ne ile sınırlı olmalı?
Bu arada meyve sebzeli yumurtalı yaptığım günler mamanın temelinde yine darı aspur ve yulaf içi bulunuyor çünkü bunları koymasam yiyeceği yok ayıklarken ağzına girsin diye en azından bu doğru mu yanlış mı çünkü haftanın her günü tohum darı yemiş oluyor.
Pelet içinde şunu diyeyim yemeyi pek sevmiyor o da kabuksuz olduğundan dolayı sinirini bozuyor bu yüzden karışımlı yaptığımda içine ezip koyuyorum.
Not: aspur ve yulaf içini az tutuyorum mamasına koyarken çoğunluk darılar oluyor.

Okuyun

Okuyun

Çok sağolun beynimde bazı yerler daha yerine oturdu

Geri