Kuş yemi konusunda yardım

budgiesandcats

Yeni Üye
Merhabalar,
Ben kuşuma darı yumurta sebze meyve pelet kuruyemiş veriyorum ama aklımda bir sorun oluştu. Ben bunu hergün yapmıyorum.
Şöyle düşünüyorum çünkü : Vitamin/takviye verdiğim zamanlarda sadece darılar aspur ve yulaf içi koyuyorum çünkü bir de meyveli sebzeli yumurtalı bir karışım yapsam karaciğerini yorarım gibi geliyor bu yüzden. Birde genelde neye baksam haftada Max 2 gün verin diyor Vitamin takviye konusu olmasa bile sıkıntı hep yapılamıyormuş gibi geliyor bu meyve sebzeli karışımlar.
Hergün katabileceğim bir sebze/meyve var mı mamasına ben mi yanlış araştırdım? Vitamin/takviye günleri karışımlı vermeli miyim yoksa sade tohum mantığım mı doğru karışımlı vereceksem ne ile sınırlı olmalı?
Bu arada meyve sebzeli yumurtalı yaptığım günler mamanın temelinde yine darı aspur ve yulaf içi bulunuyor çünkü bunları koymasam yiyeceği yok ayıklarken ağzına girsin diye en azından bu doğru mu yanlış mı çünkü haftanın her günü tohum darı yemiş oluyor.
Pelet içinde şunu diyeyim yemeyi pek sevmiyor o da kabuksuz olduğundan dolayı sinirini bozuyor bu yüzden karışımlı yaptığımda içine ezip koyuyorum.
Not: aspur ve yulaf içini az tutuyorum mamasına koyarken çoğunluk darılar oluyor.

bir ara bu konuyu hazırlamıştım

bir ara bu konuyu hazırlamıştım
Pelet verdiğimde kuru halini bildiğiniz alıp atıyor ya da ağzında döndürüyor kabuğu yok ya gıcık kapıp atıyor. .Yazdığınız yazıyı okudum sabah,efsane yazmışsınız. Islatıp verdim bu sefer. O da işe yaramadı bir yerlere sürüp duruyor ki güvenilir yerden versele laga pelet almıştım. Yazıda da dediğiniz gibi sabır herhalde bu işi çözecek. Başka diyeceğiniz bir yöntem varsa uygulamaya hazırım.

%80 pelet, %20 tohum şeklinde bir diyete geçebilirsiniz. B kpmpleks ve probiyotik desteğini ihmal etmeyin.
Pelet konusunda kuru halini bildiğiniz alıp atıyor ya da ağzında döndürüyor kabuğu yok ya gıcık kapıp atıyor. Doğanay Beyin yazısını okudum ıslak verdim o da işe yaramadı bir yerlere sürüp duruyor. Galiba sabır bu işi çözecek.
4 takviyem var:
Gerwit
Entrobac
Bt Aminforte
Diar support

Pelet yemi her kuş hemen yemiyor. Kırması da zor gelebilir. Ben kendim şöyle uyguluyorum siz de deneyin.
Pelet yemleri kaşığın arkası ile ezdiriyorum, galeta unu formatına yaklaştırmaya çalışın.
Kuru olarak veriyorum başka bi mama kabında. Su falan katmıyorum,ezdirilmiş kuru formunu veriyorum ve öyle yiyorlar.
Diğer türlü ağızdan fırlıyor. Toz formatını ise bayılarak yiyorlar çok seviyorlar.
Tohumlarla aynı kapta karıştırıp vermeyin. Başka bi kapta pelet yem olsun başka kapta tohum olsun bildiğimiz yem yani.

Pelet yemi her kuş hemen yemiyor. Kırması da zor gelebilir. Ben kendim şöyle uyguluyorum siz de deneyin.
Pelet yemleri kaşığın arkası ile ezdiriyorum, galeta unu formatına yaklaştırmaya çalışın.
Kuru olarak veriyorum başka bi mama kabında. Su falan katmıyorum,ezdirilmiş kuru formunu veriyorum ve öyle yiyorlar.
Diğer türlü ağızdan fırlıyor. Toz formatını ise bayılarak yiyorlar çok seviyorlar.
Tohumlarla aynı kapta karıştırıp vermeyin. Başka bi kapta pelet yem olsun başka kapta tohum olsun bildiğimiz yem yani.
Bu yöntemi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yarın bir de böyle uygulayacağım inşallah bu şekilde sever peleti. Bir kabında da pelet tozu olur.

Geri