Kuşlarımın dışkısı normal mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne Çıkanlar
Ağızdan bir damla verebilirsiniz.

Kuşların gagasına ve ayağına bakım yapmak için elimize zor alıyoruz hocam yarım damla 1 damla biraz zor yaparız 😂bence elimizdeki ürünü kullanalım. Kalsiyum için de calcilux sipariş vermiştim gelince onu kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik ekstra d3 almayı eledim diyelim. Elimdeki ürün bitince yine kuşlar için (insanlar için olmayan) içerisinde d3 olan bir vitamin temin ederim.

1000 IU üstü olmadığı için genelde sorun doğurmaz. 1 damla su + 1 damla bu takviyeyi karıştırıp (karıştığı kadar artık) sunabilirsiniz. Yahut zeytinyağına bu ürünü damlatıp verebilirsiniz. Yarım damla da yeterli olur

O şekilde suya karıştırılıp verilecekse bi şekilde veririz 2 damla su 1 damla d3 şeklinde 2 kuşa versek yeterli gelir mi ?

O şekilde suya karıştırılıp verilecekse bi şekilde veririz 2 damla su 1 damla d3 şeklinde 2 kuşa versek yeterli gelir mi ?
gelir gelir ama peş peşe her gün vermeyiniz. Şu sürecinden dolayı haftada 2/3 kez verilebilir. Normal zamanlarda haftada 1 kez yeterli olur, mamasına ekleyebilirsiniz.

Aslında yanlış hatırlamıyorsam calsilüx de D vitamini vardı bu ilacı vermeniz şart değil bana kalırsa

Aslında bende çok karıştırma taraftarı değilim ama bana birşey söylendiğinde ona takılıp kalıyorum😂 kuşlar yumurta yapmayacak olsa ne güzel standart verdiğim vitaminler vardı. Onları verip sebze meyve veriyordum. Şimdi @Doğanay Y. hocam d3 ve kalsiyum deyince oraya takıldım mesela. Birde dişinin tüyleri erkeğe göre biraz dağınık onu da kalsiyum ve D vitamini eksikliğine bağlıyorum galiba

Aslında bende çok karıştırma taraftarı değilim ama bana birşey söylendiğinde ona takılıp kalıyorum😂 kuşlar yumurta yapmayacak olsa ne güzel standart verdiğim vitaminler vardı. Onları verip sebze meyve veriyordum. Şimdi @Doğanay Y. hocam d3 ve kalsiyum deyince oraya takıldım mesela. Birde dişinin tüyleri erkeğe göre biraz dağınık onu da kalsiyum ve D vitamini eksikliğine bağlıyorum galiba
Tüyler, tüy değişim esnasında özellikle biotin, protein ve çinlo eksikliği yaşayınca düzensiz çıkar. Bir çok vitamin ve mineral etkilidir tüy kalitesinde ama en temeli bunlardır. Kalsiyum ikincil etkendir. 👍 Kullandığınız takviyelerin çinko içerdiğinden emin olun

Son düzenleme:
Tüyler, tüy değişim esnasında özellikle biotin, protein ve çinlo eksikliği yaşayınca düzensiz çıkar. Bir çok vitamin ve mineral etkilidir tüy kaliteainde ama en temeli bunlardır. Kalsiyum ikincil erkendir. 👍 Kullandığınız takviyelerin çinko içerdiğinden emin olun

Tamamdır hocam elimdekiler bitince özellikle onlara da bakayım

Geri