kuşum başını yan tutuyor

saturnrusad

iyikus.com Üyesi
kuşum beş yaşını geçkin dişi muhabbet kuşu. bir süredir hantallaşmaya başlamıştı. şimdi birden bire başını böyle tutmaya başladı. düz tutamıyor. yem yiyor su içiyor. diğer kuşlardan ayırdım. ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_8447.webp
    IMG_8447.webp
    538.4 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_8446.webp
    IMG_8446.webp
    505.3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_8445.webp
    IMG_8445.webp
    874.5 KB · Görüntüleme: 13
kuş ve dışkılar kötü. vakit kaybetmeden enrofloksasin etken maddeli antibiyotik kullanmaninizi oneririm. veteriner kliniklerinde satilir
merhaba dün veterinere götürdüm bir antibiyotik verdi ama şırıngaya çekip verdiği için ne olduğunu bilmiyorum bir de vitamin verdi. kuşum bugün daha kötü görünüyor. tüm vücudunu saldı artık

Ekli dosyalar

• IMG_8466.webp
    IMG_8466.webp
    1,007.8 KB · Görüntüleme: 13
ilerlemiş bir sorunu olduğundan dolayı maalesef şuan yapabileceğiniz tek şey verilen ilacı kullanmanız. Aksi taktirde kayıp kaçınılmaz olacaktır :(

5 günde etki etmesini beklerdim ilacın. 7 güne tamamlayın da. Bu arada da magnezyum ve B kompleks ( bt amin forte gibi ) bir ürün desteği verin. İlaçlı suya 15 damla katarak verin her gün. 8. Gün ilaco kesip bt devam edin. Ayrıca elektrolit desteği verin. Eczaneden georal alabilirsiniz mesela.

5 günde etki etmesini beklerdim ilacın. 7 güne tamamlayın da. Bu arada da magnezyum ve B kompleks ( bt amin forte gibi ) bir ürün desteği verin. İlaçlı suya 15 damla katarak verin her gün. 8. Gün ilaco kesip bt devam edin. Ayrıca elektrolit desteği verin. Eczaneden georal alabilirsiniz mesela.
bt amin forte alayım. magnezyum için ne önerirsiniz? az önce çektiğim halini atıyorum. eğik tuttuğu kısımdaki gözünü açamıyor. düzgün hareket edemiyor düşüyor.

Ekli dosyalar

• IMG_8497.webp
    IMG_8497.webp
    856.7 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_8494.webp
    IMG_8494.webp
    391.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_8492.webp
    IMG_8492.webp
    644.4 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_8491.webp
    IMG_8491.webp
    754.2 KB · Görüntüleme: 9
bt amin forte alayım. magnezyum için ne önerirsiniz? az önce çektiğim halini atıyorum. eğik tuttuğu kısımdaki gözünü açamıyor. düzgün hareket edemiyor düşüyor.
bt amin forteyi almam için önerdiğiniz bi site var mı?

karadenizpet veya petmarketburada olabilir. Açık konuşmak gerekirse durumu üst seviye ciddi. İlaç ve takviyeler verilmeli mutlaka ancak sonuç alma noktasında yeterli gelmeyebilir :(

Eczaneden georal alırken. Sıvı formda magnezyum olup olmadığını sorun. Yoksa suda çözünen formda saşe falan vardır mutlaka. Magnezyum glisinat formunu alın. glisinat + malat formuda olur. Veya sadece malat formu da olabilir. Diğer formları almayın ama. Alınca suyuna mercimek tanasi kadar katın. İlk gün 2 mercimek tanesi kadar..

ilaç olarak bunu öneririm. bu tür hastaliklarin tedavileri zor ve uzundur, bazen tamamen iyileşmeyebilir. en son 3 ayrı ilaç kullanmak zorunda kaldim ve 2-3 hafta sürdü

Screenshot_20260729_100718_Samsung Browser.webp

herkese teşekkür ederim. ben bt amin forteyi sipariş ettim. selçuk beyin dediği gibi eczaneden georal ve magnezyum alacağım. bir de diğer moderatörümüzün önerdiği fagel salmoyu alayım. ancak bunları nasıl kullanacağım. ayrı ayrı mı suyuna koyacağım, ne sıklıkla değiştireceğim? bu arada veterinerin verdiği antibiyotiğin ismi baytril imiş.

​

bu arada, mümkünse baytril'in kaçlık olduğunu (%2.5 ya da %5) öğrenebilirseniz iyi olur

nasıl ve ne dozda kullandığınizi da yazıniz

magnezyum önerisi için teşekkür ederim. baytril %2,5. şırıngaya çekerek vermişti. gagasına bir damla damlatıyorum. ama ağzının içine değil. o zaten kendisi içmiş oluyor demişti. ben gagasına damlattıktan sonra parmağımla diline sürüyorum açıkçası.

magnezyum önerisi için teşekkür ederim. baytril %2,5. şırıngaya çekerek vermişti. gagasına bir damla damlatıyorum. ama ağzının içine değil. o zaten kendisi içmiş oluyor demişti. ben gagasına damlattıktan sonra parmağımla diline sürüyorum açıkçası.
Hayır gagasının üst kısmına sürün dememiştir. Gagasının iç kısmına damlatın o içer zaten demek istemiştir. Bir damlayı tam içtiğinden emin olmalısınız yani. Elle dile değdirmek ilacın %80'inin elinizde kalmaso demektir.

Halihazırda baytril kullandığınıza göre fagel ürünü şart değil bana göre. Eğer baş dönmesi, salmonella veya başka bakteri kaynaklıysa baytril çözecektir. Değilse zaten iki ilaca da gerek yok demektir.👍

Hayır gagasının üst kısmına sürün dememiştir. Gagasının iç kısmına damlatın o içer zaten demek istemiştir. Bir damlayı tam içtiğinden emin olmalısınız yani. Elle dile değdirmek ilacın %80'inin elinizde kalmaso demektir.

Halihazırda baytril kullandığınıza göre fagel ürünü şart değil bana göre. Eğer baş dönmesi, salmonella veya başka bakteri kaynaklıysa baytril çözecektir. Değilse zaten iki ilaca da gerek yok demektir.👍
ilk damlayı kendisi göstererek damlattı. iki gagasının birleştiği yere damlattı. o zaten içmiş olur dedi. ben dediğiniz gibi yaparım. diğer takviyeleri hangi aralıklarla suyuna damlatayım?

baytril her enfeksiyonu çözmeyebilir, ozellikle salmonella ise tek başına yeterli gelme ihtimali yüksek değildir

veterinerlerin klasik davranışı maalesef bu sekilde, az miktar verirler. aslında suluktan kullanilabilecek kadar çok vermeleri gerekir çünkü coğu kisi ağizdan düzgün damlatamaz

baytril %2.5 normalde günde 1 damla yeterlidir ancak sizinki gibi durumlarda 12 saatte bir verilmesi bence daha dogrudur. kuşa zarar vermeyecek sekilde mumkun olan en yuksek doz verilmelidir

Geri