Kuşum dengede duramıyor

Ufuksahin28

iyikus.com Üyesi
Merhabalar kuşumla birkaç gündür yürürken Sendeleme, dengede duramama durumu var. Başı sürekli böyle oynuyor gibi. Veterinere götürecek fırsatım olmadı. Bir ara Sallabaş tarzı biraz hastalığı vardı resimdeki ilacı kullandım geçti ama şu an bu şekilde devam ediyor. Video nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız onu da ekleyebilirim.

Güncel dışkı resimleri

Amoklavin toz antibiyotik kullanıyorum.21 ekimde başladım Kilosal olarak artış var ama diğer türlü yine aynı yürümede zorlu yuvarlanma devam ediyor.
İlaç dışında probiyotik, multivitamin, b12, ve zincoyu kullanıyorum.
Amoklavine 21 ekimde mi başladık hocam ?

Dışkılarda safra artışı var. Karaciğer zorlanmaya başlamış. Bence antibiyotikleri artık bırakmak lazım. Faydası olsaydı şimdiye kadar olurdu. İlaçları bırakıp sadece vitamin takviyesiyle ilerlersek daha iyi olur..

Supradyn all day gibi kapsamlı bir ürün alıp kullanılabilir. Suda eriyen efervesan tablet alırsanız daha iyi olur.. Bunun dışında mama yiyorsa sebzeli yumurtalı mama yapılabilir güç toplaması için.

Diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bana kalırsa ilaç kullanmaya gerek yok artık. Düzelmesi zor gibi görünüyor..

@Doğanay Y. @neanderthalensis @Selçuk YÜKSEL

7 gün yeter zaten antibiyotik kullanımı için. Antibiyotiği kesip probiyotik ve vitaminle devam etmek mantıklı olur evet. B12 kesmeden devam. Elinizde kanatlıoil multi vitamin vardı sanırım. Yarım suluğa 4 damla şeklinde bir süre her gün verin.

İlaç yerine eğer tüketiyorsa taze kekik, semizotu gibi yararlı yeşillikler kafese düzenli takılabilir. Tabi yüksek miktarlarda değil.
Eğer tüketmiyor ise quiko med gibi bir ürün ile süreci dengede tutabileceğinizi varsayıyorum.

Ayrıca önerilen takviyeleri de aksatmamakta yarar var

Ber akşam evde yokken zaten annem komple bir akşamlık kesmiş sürekli ilaç alıyor diye. vitaminle probiyotik olarak ilerlerim. Meyve ve sebze olarakta elimden geldiğince vermeye çalışıyorum. Dışkı vs. Resimlerini tekrardan atarız size.

Dışkılarda safra artışı var. Karaciğer zorlanmaya başlamış. Bence antibiyotikleri artık bırakmak lazım. Faydası olsaydı şimdiye kadar olurdu. İlaçları bırakıp sadece vitamin takviyesiyle ilerlersek daha iyi olur..

Supradyn all day gibi kapsamlı bir ürün alıp kullanılabilir. Suda eriyen efervesan tablet alırsanız daha iyi olur.. Bunun dışında mama yiyorsa sebzeli yumurtalı mama yapılabilir güç toplaması için.

Diğer arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bana kalırsa ilaç kullanmaya gerek yok artık. Düzelmesi zor gibi görünüyor..

@Doğanay Y. @neanderthalensis @Selçuk YÜKSEL
Efervesan tablet supradeyn olarak mı farklı marka mı ?

Ber akşam evde yokken zaten annem komple bir akşamlık kesmiş sürekli ilaç alıyor diye. vitaminle probiyotik olarak ilerlerim. Meyve ve sebze olarakta elimden geldiğince vermeye çalışıyorum. Dışkı vs. Resimlerini tekrardan atarız size.
Meyveden çok yesillikler tüketmesi daha uygun olur. Kafes tabanina ara sıra çekirdeği alınmış limon dilimi de bırakılabilir.

7 gün yeter zaten antibiyotik kullanımı için. Antibiyotiği kesip probiyotik ve vitaminle devam etmek mantıklı olur evet. B12 kesmeden devam. Elinizde kanatlıoil multi vitamin vardı sanırım. Yarım suluğa 4 damla şeklinde bir süre her gün verin.
Hocam prozimi ve zincoyu keseyim mi 7-8 damla devam mı

Hocam prozimi ve zincoyu keseyim mi 7-8 damla devam mı
Prozim'e devam hiç kesmeyin onu. Zincoyu 2 damlaya düşürün. B12'ye de devam şimdilik. Sadece yarına özel olarak yarım suluğa 2 mercimek tanesi kadar karbonat ( kabartma tozu ) ekler misiniz.. Başka birşey katmayın suya.

Prozim'e devam hiç kesmeyin onu. Zincoyu 2 damlaya düşürün. B12'ye de devam şimdilik. Sadece yarına özel olarak yarım suluğa 2 mercimek tanesi kadar karbonat ( kabartma tozu ) ekler misiniz.. Başka birşey katmayın suya.

Hocam normal bildiğimiz hamur kabartma tozu mu ? Bir de vitamin vs. Hiç bir şey koyamayıp sadece kabartma tozuyla mı vereyim suyu ?

Şimdiye kadar verdiklerinizden hangisi kuşta az da olsa olumlu gelişme yaptı ? Antibiyotikler vitaminler vs..
Hocam sanki amoklavin probiyotik multivitamin karışımından sonra biraz daha canlandı gibi. Mesela ilk başlarda hiç ısırmıyordu gagası keskin değildi şimdi gayet eskisi gibi ele alınca ısırmaya başladı. Taşlarıyla gagasını sivrileştirdi. Yemini suyunu içiyor. Onun dışında kilo da almaya başladı. Hala yürürken zorlanıyor ama bir tık daha iyi gibi. Kafa yine yan duruyor bazen dümdüz bir şey yok gibi. Yem yerken yan duruyor öyle olmaya çalışıyor.

Hocam sanki amoklavin probiyotik multivitamin karışımından sonra biraz daha canlandı gibi. Mesela ilk başlarda hiç ısırmıyordu gagası keskin değildi şimdi gayet eskisi gibi ele alınca ısırmaya başladı. Taşlarıyla gagasını sivrileştirdi. Yemini suyunu içiyor. Onun dışında kilo da almaya başladı. Hala yürürken zorlanıyor ama bir tık daha iyi gibi. Kafa yine yan duruyor bazen dümdüz bir şey yok gibi. Yem yerken yan duruyor öyle olmaya çalışıyor.
Gaganın sivrileşmesinden değil de hayvanın gücünü toparlamasıyla alakalı demekki iyileşme olmuş bir miktar. Probiyotiği ve B kompleks vitaminini her gün verin. Amoklavinin dozunu nasıl ayarladınız. ?

Gaganın sivrileşmesinden değil de hayvanın gücünü toparlamasıyla alakalı demekki iyileşme olmuş bir miktar. Probiyotiği ve B kompleks vitaminini her gün verin. Amoklavinin dozunu nasıl ayarladınız. ?
Hocam dediğiniz gibi 2 mercimek tanesi kadar( ortalama çay kaşığı ucuyla) ekliyordum. Yaklaşık 1 haftadır siz söyledikten sonra kestim. Şu an probiyotik(7-8 damla), multi vitamin(4 damla), b12 toz ve zinco(4 damla) şeklinde hazırlıyorum suyunu.

Geri