Doğanay kardeşim bende aynı fikirdeyim.diğer taraftan naçizane benimde önerim ilaç önermeme usulüne devam etmek. Çünkü karışıyor bilgiler
Şu konuda hepimiz hem fikiriZ
her ishalde ilaç (bunun a. Veya b ilacı olması farketmez)kullanımına gerek yok! ama aynı fikirde olmadığımız yerlerde var. Şöyle ki;
Söylediğinizin neresini düzeltsem bilemiyorum ama deneyelim. Sulfonamidler antibakteriyallerin “en eski” grubundandır. Sulfanamid grubu antibakteriyaller yapı olarak folik asite benzer etki mekanizmasındaki baterilerin protein sentezini bozarak etki gösterir. 2 grupta incelenir genelde. Veteriner hekimlikte bizim bildiğimiz sulfametoksazol ve sulphamezathine. Etken maddemiz sulfadimidin sodyum. Şu yanlış” sadece koksidiyoz” hayır! Bilakis tek başlarınada bakteriyostatik etki gösterirler. Etki mekanizması dahilindeki organizmanın yukarıda açıklanan yolla işlem metabolizmasını bozar ve öldürür. Kastettiğiniz eğer e-coli bakterisi yada salmonella gibi bir enterobakteri ise etkisi değişken olur ama külliyen “bu böyledir!” Demek herhalde prospektüs okumamaktan olsa gerek.
Ha şunu söyleyebilirsiniz . “Bakteriyel ishallerde düşük etkilidir” Buna katılmak görecelide olsa mümkün diyelim. Diğerine kesinlikle katılınacak gibi değil. Kaldıki koksidiyoz için bir ilaç kullanacak olsam “en son” kullanacağım ilaç sulphamezathine olurdu sanırım.
Ben ayrıca burda ilk önerileni Doğanay’ın yazısında k vitamini, ardından veteriner hadi oda mı olmadı sulphamezathine şeklinde anladım. Kaldıki çoook eski bir konu forumda mevcut “Sulphamezathine kullanımı” zaten önerilen bişey değil. Yani kimse bişey önermedi Ümit hocam sakin

İyi günler
Diğer taraftan değerli kuş sahibi, açık söylüyorum. Birkaç gün bekleyin elektrolit ve probiyotik takviyesi yapın baktınız geçmedi “
Veteriner hekime götürün”. Spesifik bir bakteri olabilir ve siz etki mekanizmasına girecek ilacı bulasıya bir dünya para harcarsınız. Veterinerin alacağı daha az.emin olun! Bulunduğunuz yerde veteriner hekim mi yok o zaman bakalım. Üretici iseniz ilaç zaten vardır. Antibakteriyal ilaçlar ile başlarsınız. Onun haricinde inanın gerek yok. Geçmiş olsun