Kıyamam ben ona ya. Yazık eşi öldü. Çok kötü bir durum.Valla canım çok sıkıldı erkekte çok mutsuz ne yapcam bilemedim
Ondan korkuyorum hal ve hareketleri değişti yem yiyor ama çok agresif ve durgunSen erkek kuşla daha fazla ilgilenmeye bak, üzüntüsünü gidermeye çalış. Ek besinler falan ver. Onunla ilgilen. Çünkü bazen eşi ölen kuşlar strese girebiliyorlar dikkatli olmak lazım.
Agresif olması normal. Onlar eşlerinin üzüntüsünü çok derin yaşıyorlar. Ona dal darı ver, azıcık mutlu olsun hayvancağız. Onun uçmasına imkan ver, kafesten dışarı sal uçsun. Ondan sonra ona sakinleştirici bitki çayları yapabilirsin. Onu mutlu etmeye bak.Ondan korkuyorum hal ve hareketleri değişti yem yiyor ama çok agresif ve durgun
Hocam nedir bu veterinerlerden çektiğimiz böyle ya?Genelde çok sertleşiyor ölen kuşun vücudu. Bir çok sebebi olabilir ama bu şekilde tahmin yürütmek sağlıklı olmaz. Başınız sağ olsun
Hocam kuşun beslenmesinde hiç bir sorun yoktu sürekli gözlemliyordum isal olur olmaz 3 gün içinde veterinere gittim daha ne yapayım en son dışkısı bu şekildeydi sebebini bilmek istiyorum ama benden kaynaklı olacağını düşünmüyorum ya aldığım yer kronik hastalığıyla sattı ya veteriner hatası gözüm gibi baktım çünküVeteriner sorunu değil bence. Geç kalınmış bir problem ve kuş yeteri kadar hem beslenemedi hemde biraz bakımsız kalmış olabilir
Geç fark edildiğinde de veterinerin yapabileceği bir şey yok.
Erkek kuşumun dışkı formu da değişti oda resimdeki gibi dışkı yaptı başka bir veterinere gittim Neosülfaprim verdi ilk defa duydum bu ilacı güvenemedim deAnladım. Sağlık olsun ya vedesi bu kadarmış diyeceğim. Bu tip dışkılar bir den fazla sorunu gösteren bir dışkı. Bağırsaklarda kist, enfeksiyon, bakteri çoğalmsıyla gözlemlenen türlerden.
Salmonella, pasteurella gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.Erkek kuşumun dışkı formu da değişti oda resimdeki gibi dışkı yaptı başka bir veterinere gittim Neosülfaprim verdi ilk defa duydum bu ilacı güvenemedim de
Salmonella, pasteurella gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
[/QUOTE
İlacın 2.günü dışkı bu şekilde etrafına yeşil leke bırakıyor kuşumda biraz hapşurma var arasıra yapıyor ve gaga gıcırdatıyor
Evet, dediğin gibi günü tamamlamak önemli. Çünkü bazı ilaçlar 1 günde etki göstermiyor daha fazla süre gerekiyor. Ben iyileşeceğine inanıyorum. İyi diyelim iyi olsun.
Yem tüketimi iyi sadece fazla kaşınıyor hapşırıyor ve hızlı nefes alıp veriyor hiç tek ayak üstünde durmazdı bugün böyle görünce korkuyorum açıkçasıYok yok oldukça dinç hala maşallah. Enerjisini yükseltecek elektrolit veriniz. Yem tüketimi nasıl kuşun?