Şu aşamada biraz bekleyelim. Fotoğraf yanıltıcı ise zaten yumurtlaması 10 gün içinde gerçekleşecektir. Gelmez ise ilaçla müdahale etmek gerekiyor. Bu süreçte probiyotik ve d + kalsiyum katkılarını ihmal etmeyiniz.
Peki ve benim gördüğüm ilk çiftleşme 8 gün önce olmuştuŞu aşamada biraz bekleyelim. Fotoğraf yanıltıcı ise zaten yumurtlaması 10 gün içinde gerçekleşecektir. Gelmez ise ilaçla müdahale etmek gerekiyor. Bu süreçte probiyotik ve d + kalsiyum katkılarını ihmal etmeyiniz.
çiftleşme sonrası eğer dişi hemen hazırlıklara başlarsa 14 günde süreci başlamış oluyor. Yani hala biraz zaman var gibi duruyor. Kuyruk atması çok yoğun olduğu için 2-3 güne yumurtlayacağını söylemiştim ancak o bölge henüz yeterli şişlikte değil gibi geldi bana. Bekleyelim, pirimses umarım yanıltır ve bugün ilk yumurtasını sunar bize <3Peki ve benim gördüğüm ilk çiftleşme 8 gün önce olmuştu
Umarım öyle olur haber veririm son durumu teşekkürler probiyotik de şuan olmadığı için veremiyorum ama en kısa zaman da alıcamçiftleşme sonrası eğer dişi hemen hazırlıklara başlarsa 14 günde süreci başlamış oluyor. Yani hala biraz zaman var gibi duruyor. Kuyruk atması çok yoğun olduğu için 2-3 güne yumurtlayacağını söylemiştim ancak o bölge henüz yeterli şişlikte değil gibi geldi bana. Bekleyelim, pirimses umarım yanıltır ve bugün ilk yumurtasını sunar bize <3
Levamizol etken maddeli; nilverm, nilax, mintiverm vb. olabilir..
Toltrazuril etken maddeli; netcox %2,5 baycox %2,5 coxmed %2,5 coccide %2,5 bunlardan biri olabilir...
İlaçlar veterinerlerden temin edilir..
Uygulama; Levamizol tam dolu suluğa bir mercimek tanesi kadar toz eklenip kullanılır. Toltrazuril tam dolu suluğa 5-6 damla eklenip kullanılır. Bir gün levamizol, ertesi gün toltrazuril uygulayabilirsiniz. Bundan bir hafta sonra kalan parazit yumurtaları için aynı işlem tekrarlanır..
Levamizol nematodlar için, toltrazurilde koksidiya paraziti için kullanılır. İkiside muhabbet kuşlarında çok yaygındır. İç parazit kürünü ben 6 ayda bir düzenli yapıyorum (3 ayda bir yapanlarda var). Özellikle mevsim geçişlerinde yaparsanız daha iyi olur..
Evde verebilicegim bişey var mı bununla ilgili çünkü şuan ilacı alamam önerebiliceginiz bir şey var mıDışkıyı beğenmedim bir iç parazit uygulaması yapılırsa iyi olur..
İç parazit ishal yapmaz mı kuşu yani öyle biliyordum hocamçiftleşme sonrası eğer dişi hemen hazırlıklara başlarsa 14 günde süreci başlamış oluyor. Yani hala biraz zaman var gibi duruyor. Kuyruk atması çok yoğun olduğu için 2-3 güne yumurtlayacağını söylemiştim ancak o bölge henüz yeterli şişlikte değil gibi geldi bana. Bekleyelim, pirimses umarım yanıltır ve bugün ilk yumurtasını sunar bize <3
farklı belirtileri olabilir. Bu nedenle doğrudan ishal yapar demek yanlış olur. Normal şartlarda da iç dış parazit kontrolleri düzenli yapılması gerekiyor. Zararı olmayacaktırİç parazit ishal yapmaz mı kuşu yani öyle biliyordum hocam
farklı belirtileri olabilir. Bu nedenle doğrudan ishal yapar demek yanlış olur. Normal şartlarda da iç dış parazit kontrolleri düzenli yapılması gerekiyor. Zararı olmayacaktır
5-6 saat de sadece 2 kere dışkı yapması normal mifarklı belirtileri olabilir. Bu nedenle doğrudan ishal yapar demek yanlış olur. Normal şartlarda da iç dış parazit kontrolleri düzenli yapılması gerekiyor. Zararı olmayacaktır
Bu ilaçlar eczaneler de var mı ?Dışkıyı beğenmedim bir iç parazit uygulaması yapılırsa iyi olur..
Hocam bu ilaçları aynı kafesteki diğer kuş da içse sorun olur mu ve bunları eczaneden bulabilir miyim sadece veterinerlerden mi bulunurfarklı belirtileri olabilir. Bu nedenle doğrudan ishal yapar demek yanlış olur. Normal şartlarda da iç dış parazit kontrolleri düzenli yapılması gerekiyor. Zararı olmayacaktır
Evet kusma ağızda kötü koku var mıKursak mantari mı
HayırEvet kusma ağızda kötü koku var mı
Kursak mantarı tedavisi için ne yapmam gerekEvet kusma ağızda kötü koku var mı
Eğer yoksa kursak mantarı olmayabilir
Genel bi koku var o yüzden tam anlaşılmıyor üstte attığım ilaçları eczaneden bulabilir miyimEğer yoksa kursak mantarı olmayabilir
Bu ilaçlar eczaneler de var mı ?
Yarın nilverm, probiyotik ve netcox alicam dediğiniz şekilde kullanıcam bu ilaçlar duzeltebilir mi ve dışkısında neden sizce yem olabilir ak darida alicam dediginiz gibiHayır veterinerlerden alınır.. İnternetten size yakın olan veterinerleri telefonla arayıp sorun elinde olan çıkar illaki..
Ayrıyetten kuşunuzu bir süre sade ak darıyla beslerseniz iyi olur. Ak darının sindirimi kolaydır iyi gelir..
Ve imkanınız olursa bir kanatlı veterinerine genel muayene ettirin kuşunuzu. Dışkı tahlili yapılsın..
Yarın nilverm, probiyotik ve netcox alicam dediğiniz şekilde kullanıcam bu ilaçlar duzeltebilir mi ve dışkısında neden sizce yem olabilir ak darida alicam dediginiz gibi