Muhabbet Kuşum Arada Sırada Dengede Duramıyor Ve Düşüyor Lütfen Yanıtlayın

Kayrakkus

iyikus.com Üyesi
Kuşum 1 gün önce arada sırada dengede duramamaya başladı kakası yeşil ve cıvık halsiz gözüküyor beyin felci olduğundan şüpheleniyorum devit 3
ve b vitamini aldım onları vericem önerebilceğiniz bir şey varmı

Ekli dosyalar

dışkısı zift gibi görünüyor. İç kanama belirtilerine işaret ediyor olabilir.

Oyla 0
Kuşun poposunu nemli bir bezle temizleyin sürekli ve sulphamezathine gibi bir ilaç başlayın. İlaç öncesinde multivitaminlerle bünyesini güçlendirin biraz toparladıktan sonra ilacı başlayabilirsiniz. Ayrıyetten mümkünse bir kanatlı veterinerine götürürseniz daha iyi olur..

Son düzenleme:
Oyla 0
Bu kadar bozuk dışkı ile hayvanın mineral ve su eksikliği çekmesi,halsiz düşmesi,dengesinin bozulması çok normal.
İnsanlarda çok su ve mineral kaybettiğinde başı döner,hatta bayılabilir.
Kuş mevcut hastalığının temellendirdiği,bağırsak florasının bozulması neticesinde ishal olduğundan öncelikle Vitamin+mineral+elektrolit takviyesi yapmanız şart.Ve en kısa sürede ishal için ilaç tedavisine başlamalısınız.İlaç tedavisinden sonra da probiyotik ve multivitamin ile tekrar desteklemelisiniz.
Bu şekilde bir dışkı ile devam ederse hayvanın işi zor.

Oyla 0
Bu kadar bozuk dışkı ile hayvanın mineral ve su eksikliği çekmesi,halsiz düşmesi,dengesinin bozulması çok normal.
İnsanlarda çok su ve mineral kaybettiğinde başı döner,hatta bayılabilir.
Kuş mevcut hastalığının temellendirdiği,bağırsak florasının bozulması neticesinde ishal olduğundan öncelikle Vitamin+mineral+elektrolit takviyesi yapmanız şart.Ve en kısa sürede ishal için ilaç tedavisine başlamalısınız.İlaç tedavisinden sonra da probiyotik ve multivitamin ile tekrar desteklemelisiniz.
Bu şekilde bir dışkı ile devam ederse hayvanın işi zor.
çok teşekkür ederim hemen dediğiniz şeylere başlıyorum

Oyla 0
Bu arada;
Kuşun önüne daldarı veya aspur gibi seveceği ve kolay yiyebileceği bir yem koyarsanız iyi olur.
Bu arada bakteriyel kökenli enfeksiyonu kesmez ama en azından bağırsaklarını tutması açısından patates püresi ve pirinç lapasını iyice ezip rendelenmiş havuç ile karıştırarak mama olarak verin.En azından ishali toparlamasına yardımcı olur.
Ama önemli olan ishalin sebebini bulmak.

Oyla 0
Geri