@Gokhan3438 bey yardim etmek istiyorsunuz anliyorum, cokta tesekkur ederim. Ama simdi diger arkadaslarde yardim ediyorlar onlara guvenip basladik tedaviye. Daha oncede sayelerinde kusum olumlerden dondu.
Neyse simdi birsey farkettim basima ilk defa geldi boyle birsey. Akilli yemligindeki yemin bozuldugunu icinde topaklar oldugunu farkettim ve inceledim icinden kurt cikti???
Oysaki 2 hafta once doldurmustum. Paketteki yeme bakiyorum birsey yok. Nasil olurda akilli yemlikteki kurtlanir. Acaba kusum bundan mi rahatsizlandi? Paketli yem garden mix. Simdi pakettekini kullansam mi? Ne yapsam? Sasirdim kaldim?
yarin yemi atıp yenisini alın riske girmeyin, 1-2 kuş için de akıllı yemlik çok gerekli değil. normal yemlik kullanıp haftada 2 defa komple temizlemeniz daha iyi olur
içinde kurt olan yemde aflatoksin gibi toksik maddeler , mantar sporları, bakteriler vb de mutlaka vardır. kullanmamanızı öneririm
Yani şunu söylemek istiyorum ben kendi düşüncem ve tecrübelerimdir baytril e coli ve salmonella için kullanılan çok etkili bir antibiyotiktir bir kuşa 2. Günden itibaren antibiyotik etki etmiyorsa yani baytril etki etmiyorsa kuşun rahatsızlığı ecoli veya salmonella değildir megabakteri veya tirokomanalas dan şüphe ederim ve su anki vakada da bu iki hastaliktan şüpheleniyorum ama karar veremedim hala ikisi arasındayım inşallah sizin yaptığınız uyguladığınız teşhis doğrudur ben yanılırım da kuş sağlığına kavuşur yanlış anlaşılmak istemem sizlere saygı duyuyorum teşekkür ederim